Lehtitarjoukset

AC Oulu jatkaa eteenpäin

31.08.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu Oy:n toiminta jatkuu normaalisti eteenpäin, mutta osakeyhtiön hallituksen mukaan oululaista jalkapallo- ja yrityselämää on saatava entistä laajemmalla voimalla seuran taakse. Myös seuran omaa organisaatiota tullaan vahvistamaan. AC Oulu Oy:n hallitus käsitteli seuran haastavaa taloustilannetta jo viime viikolla ylimääräisessä kokouksessaan. Silloin todettiin, että rahakirstuun on saatava 100 000 euroa, jotta kausi voidaan pelata normaalisti loppuun.

Tilannetta onkin jo saatu nopeasti parempaan suuntaan, sillä tiistaina AC Oulu Oy:n osakkeenomistajille ja yhteistyökumppaneille tarkoitetussa kokouksessa kerrottiin, että vain parissa päivässä on saatu kerättyä reilut 30 000 euroa. Myös itse tilaisuus toi paljon ideoita jatkoa ajatellen.

– Varmaa on, että tämä kausi pelataan loppuun ja siitä jatketaan kohti seuraavaa kautta. Loppusumma kerätään omalla työllä sekä muun muassa lippupakettien ja yhteistyökumppanien avulla, AC Oulu Oy:n hallituksen jäsen Arto Oja kertoo.

– Ulkopuolisilta ihmisiltä on jo tullut mukavasti uutta taloudellista tukea sen jälkeen, kun viestit ongelmista menivät julkisuuteen. Varainhankinta on lähtenyt hyvin positiivisissa merkeissä käyntiin, Oja jatkaa.

AC Oulu Oy etsii parhaillaan myös uutta toimitusjohtajaa. Asiasta tehdään päätöksiä syyskuun aikana.

– Seuran organisaatio on saatava huomattavasti parempaan kuntoon. Ennen kaikkea myynti-, markkinointi- ja johtopuoli on saatava ammattimaiseksi. Lisäksi tulossa on julkinen osakeanti, jolla kerätään uutta pääomaa.

– Kolmas asia on se, että tarvitsemme nykyistä enemmän yleisöä kotiotteluihimme. Se toisi uutta rahavirtaa, jota tarvitsemme. Tärkeintä on, että toiminta on saatava pyörimään itse toiminnasta tulevilla tuloilla. Olen varma, että tämäkin puoli menee kovasti eteenpäin viimeistään ensi kaudella, kun pääsemme Raatin stadionille aivan eritasoisiin olosuhteisiin kuin missä olemme tällä hetkellä Castrenilla, korostaa Oja.

Urheilullisesti AC Oulu on tällä hetkellä vahvassa vireessä, sillä joukkue on pelannut jo viisi ottelua peräkkäin ilman tappiota. Hienojen otteiden myötä AC Oulu on kivunnut sarjataulukossa ylös karsijan paikalta ja kohti Veikkausligan keskikastia.

– Kukaan pelaaja ei ole siirtymässä meiltä minnekään, vaikka heitä on muualle kyselty. Palkkoja ei ole rästissä ja jatkossakin joukkueen jäsenten palkat on se ensimmäinen ja tärkein asia, joka hoidetaan, Oja vakuuttaa.

Kommentoi