Lehtitarjoukset

Tervarit vierasvoittoon Siilinjärvellä

31.08.2009 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

B-poikien I-divari jatkui eilen Siilinjärvellä, jonne Tervarit matkusti SiPS:n vieraaksi. Loppunumerot 0-4 (0-2) syntyivät vaiheikkaan ja yleisöystävällisen ottelun jälkeen. Voitto tukevoitti Tervareiden asemaa ylemmässä keskikastissa, mutta kotijoukkue jäi taistelemaan putoamista vastaan loppukaudeksi.

Ottelu alkoi Tervareiden hyvällä sykkeellä, jossa ajatuskin oli mukana. Avausmaali syntyi jo viidennellä minuutilla sivuvaparista, jonka viimeisteli keskushyökkääjänä pelannut Justus Tiiro. Tämän jälkeen ottelun ratkaisu roikkui ilmassa, kun Tervarit sai puhtaan läpiajon ja pari muutakin hyvää maalipaikkaa, mutta tuloksetta. Osa Tervareiden energiasta valui märälle nurmelle lukuisten paitsioiden seurauksena kotijoukkueen pelattua todella korkeaa linjaa. Vierailijoista löytyi runsaasti halukkaita ratkaisijoita läpisyöttöjen antajiksi ja pystyyn juoksijoiksi. Liiallisen touhuamisen ja malttamattomuuden seurauksena peliote siirtyi kotijoukkueelle, joka rakensi vikkelien laitojen kautta muutaman läheltä piti tilanteen. SiPS siirteli palloa tehokkaasti keskikentältä laitoihin ja sieltä maalille, jossa heillä oli kivitalon kokoinen keskushyökkääjä. Tervarit kuitenkin selviytyi uhrautuvan puolustamisen ja osin tuurinkin avulla ja lopulta avausjakson viimeisellä minuutilla Omar al-Kubaisi onnistui läpisyötössään ja Tervareiden parhaana palkittu Tuure Siira viimeisteli läpiajosta 0-2.

Tauolla laitettiin sekä puolustus- että hyökkäyspeliä paremmin jengoilleen ja toinen jakso olikin selvemmin Tervareiden. Keskikentän roolitusta puolustussuuntaan selkeytettiin ja hyökkäämisessä korostettiin pitempiä syöttöketjuja ja malttia.  Lopullinen ratkaisu syntyi 51 minuutin kohdalla, kun tehokkaasti esiintynyt al-Kubaisi kuljetti pallon omalta alueelta laitaa pitkin vastustajan maalille viimeistellen hallitusti takanurkkaan 0-3. Tämän jälkeen Tervarit hukkasi kaksi puhdasta läpiajoa halliten peliä fiksulla pelillään. Joukkue sai vielä yhden palkinnon, kun Arttu Hinkula viimeisteli pilkulta 0-4 kymmenen minuuttia ennen loppua.

Tärkeä ja ansaittu voitto Tervareille, vaikka parin viikon pelitauko ja osalla loukkaantumisten vuoksi vielä pidempi tauko näkyi malttamattomuutena ja osin kärsimättömyytenä. Energiaa kuitenkin riitti ja heikkojen suoritusten sekaan mahtui paljon hienoja suorituksia, joten plussan puolelle jäätiin ja komeasti. Joukkuepelaamista häiritsi myös harjoitteluryhmän pienuus, sillä joukkue on treenannut viimeiset 4-5 viikkoa 8-10 pelaajan ringillä. Treeneissä ei ole voinut harjoitella isoja kokonaisuuksia mikä näkyi varsinkin avausjaksolla. Helpotusta on tulossa parin viikon kuluttua, kun C-juniorit lopettavat piirisarjansa ja ovat vapaita siirtymään B-junioreihin. Kaikki kunnia myös kotijoukkueelle, josta löytyi muutamia taidokkaita pelimiehiä ja yritystä.

Tervareiden kuluva viikko menee palautuen ja valmistautuen uusiin koitoksiin, sillä jo keskiviikkona joukkue kohtaa Heinäpäässä RoPS:n klo 18 alkavassa ottelussa. Sunnuntaina Ouluun saapuu toinen Rovaniemeläisryhmä eli FC Lynx.

Tervetuloa!

-Rane-

2 kommentit
Kommentoi »

  1. Hyvä ja urheilullinen teksti, joka antaa pelistä maukkaan kuvan. Joustavaa ja hyvin polveilevaa kerrontaa. Mukava tämmöistä on lukasta. Niin, ja peukkua joukkueelle.

  2. Toisen vaiheen loppupuolella alkaa tekstin suuntautuminen faktojen kuvaukseen yksilöiden tekemisen kautta, ja lukija on valmis kolmanteen, sisäisen viihtyvyyden kauteen, joka korostuu nautittavassa, ajoin viipyilevässä kerronnassa.
    Tämän vaiheen huipentuessa voi kokea yhteyden luovaan voimaan, joka pyrkii ilmaisemaan itseään meidän kauttamme. Vielä yhtenä vaiheena kirjoittaja esittelee yli-inhimillisen tietoisuuden, joka huipentuu neljännen vaiheen yleisanalyysiin ja viidenteen tulevaisuusorientoituneeseen vihkimysportaaseen.
    Kaiken kaikkiaan antoisa lukukokemus.

Kommentoi