Lehtitarjoukset

FC Honka – OLS 0-0

31.07.2011 | Aihealue: Juniorit

A-nuorten SM-sarjan toisessa ottelussaan OLS matkasi Espooseen ja kohtasi FC Hongan, jolle tämä oli sarjan avausottelu. Ottelusta tuli kahden hyvän joukkueen hyvätempoinen peli, jossa puolustettiin tarkkaan ja pyrittiin hyödyntämään vastustajan virheet.

OLS pyrki parantamaan edellisessä ottelussa ajoittain takerrellutta syöttöpeliä ja saamaan prässipelillä häiritsemään Hongan pelin avaamista. Ottelun alku oli tasaista peliä keskialueella. Tilanteita ei nähty kummassakaan päädyssä eli molempien joukkueiden valmennus oli varmaan teroittanut puolustuspelin merkitystä. OLS pystyi ajoittain pitämään palloa itsellään ja pari kertaa päästiin tilanteen puolikkaisiin nopeilla puolen vaihdoilla. Kuitenkin kotijoukkueen alakerta pystyi peittämään viimeiset syötöt. Kotijoukkue haki tilanteita varsinkin pitkillä rajaheitoilla.

Jakson puolivälissä oli hetken aikaa hieman avoimempi jakso pelissä ja Juhani Pennanen joutui venymään oikeastaan ainoan kerran avauspuolikkaalla, kun kotijoukkueen laukaus reilusta 20 metristä pakotti Juhanin torjuntaan. OLS:in paras tilanne tuli, kun Roope Blomberg pelattiin vapaaksi vasemmalle ja tämän matala keskitys oli tavoittaa Vesa Verrosen maalilta, mutta tämä ei osunut palloon. Jakson loppu oli taas molemmilta tarkempaa peliä ja tauolle mentiin maaleitta.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen painostuksella ja OLS joutui puolustuskannalle. Kuitenkin topparikaksikko Arttu Hinkula – Aleksi Haipus johdolla tilanteet pystyttiin estämään. Vähitellen pääsimme hakemaan tilanteita vastaiskuilla, lähinnä vaihdosta tulleen kolmikon Veini Rikkinen – Justus Tiiro – Jyri-Pekka Kukkonen tuoreemmilla jaloilla. Paras tilanne nähtiin kuitenkin jakson alkupuolella, kun Tuure Siira pääsi laukomaan vapaapotkua aivan rangaistusalueen rajalta. Laukaus kuitenkin muuriin ja tilanne kuivui kokoon.

Kotijoukkue oli kuitenkin koko toisen jakson niskan päällä ja vyörytti hyökkäyksiä laidoilta kohti OLS –maalia. Reilu vartti ennen loppua nähtiin ottelun paras paikka, kun kotijoukkueen hyökkääjä pääsi laukomaan pilkun kohdalta, mutta Juhani Pennanen kesti maalissa. Loppua kohti OLS joutui selvemmin puolustuskannalle ja pyrkikin pitämään keskustan tiiviinä. Roope Blomberg pääsi lähettämään pari pahaa sivuvaparia maalille, mutta päättäjää tilanteille ei löytynyt. Viime minuuteilla Hongan keskitys putosi yläriman päälle ja sai ainakin OLS:in joukkueenjohtajan sydämen jättämään pari lyöntiä väliin. Yliajalla OLS sai vielä pari vastaiskua, jotka päätyivät kulmapotkuun ilman tulosta. Näin siis pisteet jaettiin tuloksella 0-0.

Ottelu oli maalittomuudesta huolimatta hyvätasoinen ja –tempoinen. Molemmat joukkueet taistelivat palloista ja tilanteisiin mentiin kovaa. Tunteetkin välillä hieman lämpenivät, mutta keskittyminen pysyi kuitenkin pelaamisessa. OLS voi olla tyytyväinen puolustuspelaamiseen ja erittäin hyvään työmoraaliin. Hyökkäyspeli oli tukkoista ja sitä pitää parantaa, että pelejä saadaan käännettyä voitoksi. Seuraavaksi joukkue matkaa jo ensi perjantaina kohtaamaan SJK:n Seinäjoelle.

-Matti

Kommentoi