Lehtitarjoukset

AC Oulu tyylikkääseen voittoon

31.05.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu kohtasi maanantaina FC Interin vieraskentällä Turussa. Joukkueet lähtivät otteluun lähes identtisistä asemista, sillä niin joukkueiden pistepussi kuin maalierokin oli täsmälleen samoissa lukemissa. AC Oulu onnistui ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa kahdesti Joonas Pennasen ja Janne Hietasen onnistuessa saamaan pallon verkkoon. Maalit riittivät tällä kertaa täyteen pistepottiin, sillä ottelu päättyi lukemiin 0-2. AC Oulu nousi voiton myötä kahdeksaan pisteeseen seitsemän pelatun ottelun jälkeen.

Kapteeni Antti Pehkonen on saanut luovuttaa avauksen paikkansa, sillä jälleen kerran puolustuksen keskustassa luuti onnistuneesti Juho Meriläinen ja Janne Hietanen. Tällä kertaa Meriläinen hillitsi avauspeliään ja miehen esitys oli varsin varma. Myös Hietanen pelasi onnistuneen pelin, joten niin Pehkosen kuin Mika Lähderinteenkin on vaikea nousta avaukseen muutoin kuin loukkaantumisten tai pelikieltojen myötä.

AC Oulu hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja pallo liikkui mukavasti. Ensimmäisessä maalissa Ngambe Ngambe riisti erinomaisesti pallon aivan päätyrajalla suoraan Interin pelaajan jalasta ja ajoi sen jälkeen terävästi kohti maalia. Nopea syöttö Pennaselle, joka laittoi pallon tyhjään verkkoon.

Keskikentällä Dominic Yobe pelasi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla loistavan ottelun. Myös Mika Nurmela oli elementissään. Niko Kukka antoi loistavan syötön Hietasen 2-0 osumaan, mutta Kukalle sattui myös useita harhasyöttöjä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Myös Pennasella pallo hieman poltteli jaloissa samoin kuin Pennasen paikalle toisella puoliajalla tulleella Juuso Majavallakin.

Frank Jonke teki paljon töitä prässäten ahkerasti Interin puolustusta. Jonkella oli myös loistava paikka viedä ottelu jo lukemiin 3-0, mutta lähes läpiajotilanteessa Jonken veto suuntautui päin Interin maalivahtia.

AC Oulun maalilla Dennys Rodriguesilla oli loistava päivä ja mies torjui kolme läpiajotilannetta.

Toisella puoliajalla AC Oulun ote hieman heltisi ja Inter pääsi paremmin peliin mukaan. AC Oulu puolusti kuitenkin kahden maalin johtoaan kypsästi ja varmisti näin täyden pistepotin vierasreissulta.

Vaikka Inter jäi tällä kertaa maaleitta, saa AC Oulu kiittää Interin tehottomuutta, sillä kotijoukkue tuhlaili useammankin selkeän maalipaikan. Nollapeliä ei kuitenkaan voi liikaa haukkua, joten puolustuksen arvosanaksi annetaan tällä kertaa 9.

Hyökkäyspelikin saatiin jo paremmin uomiinsa, vaikka kärkimies Jonke jäikin ilman maaleja. Laituriosasto paikkasi tilannetta onnistumisilla, joista tärkeimpänä tietysti ottelun ensimmäinen maali.

Tulevia kausia ajatellen AC Oulun väen kannattaa muuten pitää silmänsä auki, sillä Rovaniemeltä kantautuneiden huhujen mukaan Jarno Tenkula olisi antanut nappiin osuneen keskityksen ja on ollut muutenkin hyvällä pelipäällä RoPS:n paidassa.

AC Oulun seuraava ottelu on odotettu kotiottelu FC Honkaa vastaan lauantaina.

Kommentoi