Lehtitarjoukset

Paniikki kostautui, FC Honka eteni jatkoon

31.03.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Ensimmäinen puoliaika näytti vielä AC Oulun kannalta hyvältä Liigacupin puolivälieräottelussa FC Honkaa vastaan. Kotijoukkue AC Oulu hallitsi peliä ja vierailija FC Honka ei päässyt kunnolla peliin mukaan. Kymmenen minuuttia ennen taukoa Mika Nurmela veikin kotijoukkueen 1-0 johtoon siirtämällä vasemmalta tulleen keskityspallon tyhjään maaliin. Paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan, mutta lisäosumia ei ennen taukoa nähty.

Janne Hietanen aloitti keskikentän pohjalla pelaten varsin heikon ottelun. Harhasyötöt ja pallonmenetykset osoittivat, että Hietanen ei ole vielä täydessä pelivireessä. Mika Nurmela ja Dominic Yobe hallitsivat keskikenttää koko ensimmäisen puoliskon ajan. Yobe jakeli palloa tyylikkäästi ja kaikki näytti hyvältä. Ohjelmassa oli ylärimaa ja Hongan maalivahdin huippupelastuksia, mutta ei lisämaaleja.

Sitten alkoi tauko ja sen myötä toinen puoliaika.

Valmentaja Juha Malisen taukopuhe pukukopissa meni täysin penkin alle tai vaihtoehtoisesti vastustajan taukopuhe iski kuin miljoona volttia, sillä AC Oulu oli täydellisessä paniikissa heti alusta lähtien. Dominic Yoben pelihuumori katosi viimeistään Nurmelan muutamaan äkäiseen kommenttiin, joiden jälkeen Yobe oli aivan tuuliajolla. Jalka ei liikkunut ja ratkaisut oli muutamaa lopun tilannetta lukuunottamatta luokattomia. Vasemman laidan Juha Majava ei myöskään ollut kummoisessa pelivireessä toisella puoliajalla. Kuvaavaa on, että kesken toisen puoliajan kentälle vaihdettua Frank Jonkea ei saatu kertaakaan pelattua hyvään tekopaikkaan.

Uutena pelaajana joukkueeseen vastikään liittynyt Jean Fridolin Ngambe Ngambe ei erottunut edukseen kentälle päästyään.

Honka tuli tasoihin 51. peliminuutilla, kun Aleksandr Kokko sahattiin vapaaksi tilanteessa täysin tuuliajolla olleen keskuspuolustuksen läpi.

Illan valopilkku oli maalivahti Dennys Rodrigues, joka torjui mm. varsinaisella peliajalla Hongalle vihelletyn rankkarin alakulmasta. Lisäksi Rodrigues esitti muutaman huippupelastuksen ja torjui kaksi Hongan rangaistuspotkua ottelun edettyä rangaistuspotkukilpailuun.

Ikävää antia oli Tommi Kauppisen pahan näköinen loukkaantuminen, jonka seurauksena Kauppinen kannettiin paareilla kentän laidalta. Kauppinen ei ehtinyt montaa minuuttia olla kentällä ennen loukkaantumistaan toisella puoliajalla.

Rankkarikisassa nähtiinkin sitten ihan riittävästi maaleja, sillä ratkaisu nähtiin vasta kymmenensien vetäjien kohdalla, kun viimeisenä ampunut AC Oulun Juho Meriläinen epäonnistui omassa laukauksessaan. Myös Joni Mäkelä ja Dominic Yobe epäonnistuivat omissa rankkareissaan, mutta suurempi virhe oli laittaa kumpaakaan edes laukomaan, sillä Mäkelän kantti ei luonnollisesti junnupelaajana kovassa paikassa kestänyt ja Yobe oli toisella puoliajalla luokaton.

Harmi, että jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia, sillä ensimmäisen puoliajan perusteella AC Oulu olisi jatkopaikan ansainnut. Toisen puoliajan paniikki osoitti kuitenkin karusti, että paljon on vielä tehtävää joukkueen hitsaamiseksi yhteen kesän tosipelejä varten. Eniten huolta aiheuttaa se, että vaikka kentällä oli kokeineita Nurmelaa, Pehkosta, Lähderinnettä ja Hietasta, ei peliä saatu rauhoitettua sitten millään vastustajan ollessa liekeissä.

Veikkausliiga starttaa vajaan kolmen viikon päästä 18.4. ja sitä ennen AC Oulu pelannee vielä pari harjoitusottelua.

Kommentoi