Lehtitarjoukset

Tervarit jatkoi hyviä otteitaan

30.08.2010 | Aihealue: Juniorit

B-poikien SM-sarjan viides kierros pelattiin viikonloppuna ja Tervarit otti jo neljännen voittonsa peittoamalla Heinäpäähän saapuneen PK Keski-Uusimaan 3-2 (2-1). Ottelu oli Tervareille jo kolmas kahdeksan päivän sisällä, mutta silti joukkue jaksoi loppuun asti ja otti härkäviikolta kaikki tarjolla olleet yhdeksän pistettä.

PK K-Uusimaa tiedettiin vaaralliseksi ja pelaavaksi ryhmäksi ja se saapui Ouluun tällä kertaa jo edellisenä päivänä. Valmistautuminen oli sujunut ilmeisen hyvin ja joukkueet tarjosivat hyvän näytöksen, jossa jännitys säilyi loppuun asti. Molemmat joukkueet avasivat peliä lyhyin syötöin, puolustivat joukkueina ja esittivät taidokasta juniorijalkapalloa. Tervarit pyrki prässäämään aivan ylhäältä, mutta vierailijat antoivat vastustajan nostaa hieman peliään, jonka jälkeen alkoi koko joukkueen raivokas prässi. Pelistä tulikin vauhdikas taistelu, jossa lopulta hieman parempi ja tarkempi joukkue otti kolme pistettä.

Ottelun ensimmäinen vartti oli Tervareiden hienoista hallintaa, mutta parista hyvästä paikasta huolimatta maalia ei saatu aikaan. Niimpä PK K-Uusimaa siirtyi johtoon avausjakson puolivälin jälkeen, kun syöttö linjan taakse aiheutti kotijoukkueelle yllättäviä vaikeuksia ja nopea kärkipelaaja nosti pallon yli avauspeliä SM-tasolla pelanneen Pasi Hillin parin Tervari-pakin ihmetellessä vieressä. Halpa maali onneksi sisuunnutti kotijoukkueen ja kuitti tuli viisi minuuttia myöhemmin. Arttu Siira antoi loistavan sivuvaparin, jonka Matias Ojala ohjasi sisään. Hetkeä myöhemmin Siira yllätti vaparillaan PK:n maalivahdin ja Tervarit siirtyi muutamassa minuutissa tappioasemasta 2-1 johtoon.

Tauolla muutettiin hieman puolustusryhmitystä ja -rytmitystä. Tällä pyrittiin estämään vastustajan pelinrakentelu keskialueella, jossa he saivat ajoittain liikaa tilaa. Hyökkäyspelissä korostettiin pidempiä hyökkäyksiä ja laukauksia.

Toinen jakso olikin selvästi Tervareiden ja Siira nousi ottelun hahmoksi viimeistelemällä 3-1 maalin kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi. Alanurkkaan menossa olleeseen laukaukseen maalivahti sai jalkansa osittain väliin ja siitä pallo pomppi pakin kautta lopullisesti takanurkkaan. Maali helpotti edelleenkin kotijoukkueen pelaamista ja vierailijat joutuivat räiskimään pitkiä palloja toppareilta ylöspäin. Puolustuspeliin tehdyt muutokset auttoivat selkeästi ja pakottivat vastustajan huonoihin ratkaisuihin. Ottelu vaikutti ratkaistulta, mutta kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa PK kavensi Tervareiden kulman jälkitilanteesta. Nopea vastahyökkäys, jossa kotijoukkueen pelaajat eivät palanneet riittävän nöyrästi alas, puolustuksen arviointivirhe ja läpiajosta 3-2 kavennus. Karmea monien yhteensattumien maali. Tämän jälkeen Tervarit jatkoi hetken pallollista pelaamistaan, mutta legendaarinen loppuhetkien paniikki meinattiin saada aikaan. Lisäaikaa annettiin jostain syystä peräti viisi minuuttia ja niiden aikana vierailijat saivat vapaapotkun läheltä kuudentoista rajaa, pari kulmaa ja muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen kotikatsomossa.

Lopulta ansaittu voitto ja parista huonosti pelatusta oman pään tilanteesta huolimatta ottelu oli hyvä ja pelaajien jalka liikkui kiitettävästi. Lisäksi Tervarit on saanut nyt voittamisen kulttuuria ja usko omaan tekemiseen on vahva. Jokaista vastustajaa kunnioitetaan, mutta heitä lähdetään haastamaan kunnolla. Pelityylin pitäisi kehittää pelaajia tuleviin vielä kovempiin koitoksiin. Tällä kertaa kasteensa avauksessa sai hyvin pelanneen maalivahti Hillin lisäksi keskikentän Mikko Viitäjylhä. “Mise” teki kentällä omat juttunsa totutun rauhallisesti ja saa varmasti lisävastuuta jatkossakin.

Sarja jatkuu Tervareiden osalta sunnuntaina Lahdessa Reippaan vieraana. Luvassa on uusi ja kova haaste. Reipas oli keväällä SM-karsintasarjan kolmas ja on tunnettu monipuolisesta pelistään ja värikkäästä valmentajastaan Harri “Hape” Kampmanista. Tulevalla viikolla Tervarit voi harjoitella kunnolla ja keskittyä näin pelkästään yhteen otteluun.

Seuraava kotiottelu on lauantaina 11.9, jolloin Castrenille saapuu Espoon Honka. Ottelu alkaa klo 11:30.

Tervetuloa!

-Rane-

19 kommentit
Kommentoi »

 1. Mukava peli seurata,tasaista vääntöä kummaltakin.Tervareilla alkaa ensikauden sarjapaikka olemaan plakkarissa,mitenkäs sillä parempaa B-junnufutista pelaavalla OLS:lla?

 2. Oletkos tietoinen, että moni näistä OLS,in B1 joukkueen pojista pelaa A junnuissa, ja nousu A junnujen SM sarjaan on aika lähellä. Taso on paljon kovempi kuin b junnuissa! Ihan siksi vastasin kun heitit tuon loppulauseen tuohon. Muuten ihan sama. Pojat ne pelaa ja aikuiset kirjoittaa tänne. :(

 3. Minkäs verran näistä nykyisistä b junnujen pelaajista voi ensi kaudella enään pelata b junnuissa?
  Tervarit B1? / Ols B1? Onko pojille siis kuinka kiinnostavaa, millä tasolla joukkueet pelaavat keväällä. Taitaa joukkueet muuttua paljon ensi kaudeksi ihan pelaajien syntymävuosien vuoksi.

 4. Täältähän löytyi ihan kiinnostavaa tekstiä…
  OLS:n B junnut pelaa A:ssa ja nousu lähellä SM-sarjaan,taso kovempi kuin B-junnuissa.
  Miksi he sitten eivät pärjää B-junnuissa?
  äiteen kommentiin tuosta kiinnostavuudesta että pääsääntöisesti on mukavempi voittaa kun ottaa selkäsauna,riippumatta sarjatasosta.

 5. Minkähänlainen henkinen sairaus tai kehittymättömyys “sivustakatsojaa” vaivaa ? Kaltaisiasi pikkusieluisia selkäänpuukottajia ja “vidduilojoita” tämän kaupungin futisympyröissä ei enää kaivata. OLS on sarjajumbo ja sarjassa pysyminen on todella työn ja tuskan takana. Saatko “sivustakatsoja” tästä faktasta “miljoona pientä” ? Totuus on, että viimeisen vuoden ajan OLS on pelannut parempaa B-junnufutista kuin Tervarit. Tällä hetkellä tilanne on toisin päin ja siitä kaikki kunnia Tervareille. Tervareissa on tällä hetkellä monta OLS-lähtöistä poikaa, kirkkaimpana helmenä Matias Ojala. Tämä asia ei kuitenkaan millään muotoa vähennä Tervareiden työn tulosta. Olisi ainoastaan eduksi oululaiselle jalkapalloilulle, jos kaupungissa ensi kaudellakin pelaisi kaksi joukkuetta B:n SM sarjaa. Moni poika saisi pelata kovatasoisia pelejä ja seurat joutuisivat entisestään panostamaan valmennuksen laatuun, koska parhaista pelaajista syntyisi kilpailua “pelaajamarkkinoilla” (huhujen mukaan Aleksit, Lappalainen ja Autti, ensi kaudella Tervareiden poikia, osa Tervareiden ).

 6. jatkoa; pojista menossa OLS:iin suuremman peliajan perässä). Huhut omaan arvoonsa ja molemmat joukkueet keskittyköön tärkeimpään eli pelaamiseen. Toivottavasti OLS pitää sarjapaikan ja varmaa on, että Tervarit tuo Ouluun B SM:n mitalin. Tsemiä kummallekin joukkueelle !

 7. Tuskinpa Autilla enää ensi kesänä on järkeä pelata pelkästään BSM-sarjaa.

 8. kuka autti?

 9. Totuushan on sekin, että Ouluun on ensikaudella tultava lisää A-junnujoukkueita. Yksinkertaisesti siitä syystä, että paljon on vielä -93/92 poikia jotka jatkavat pelaamista. Ensi vuonna enemmän, kuin nyt joukkueisiin mahtuu.
  Ja seuraavana vuonna on vuorossa myöskin iso ikäluokka kun -94 pojat ovat yli ikäisiä B poikiin. Jne..
  Lisää yhteistyötä Ouluun Terverit, Ols, Haupa, Ospa, Muhu ym.. ja 2-3 A junnu yhdistelmäjoukkuetta ja 3-4 B junnujoukkuetta. Ja sitten näytetään Etelä-Suomelle! Että on täälläkin jalkapalloa useamman joukkueen verran.

 10. Vieläkön saatas parhaat pojat yhteen joukkueeseen A-junnareissa.Turha hajoittaa moneen seuraan.Jokaiselle löytyisi tasonsa mukainen joukkue!

 11. Tuo oululaisten jalkapalloseurojen yhteistyö on jo niin kulunut klisee, että siitä ei irtoo edes vitsiä.
  Ainoa mahdollisuus on että ko joukkueeseen hankitaan paikkakunnan kovin valmentajakyky eikä näitä jo moneen kertaan nähtyjä tomppia ja sorkkuja etc

 12. kuka se kovin valmentajakyky on

 13. Eihän Oulussa voi kukaan olla kyky tai kyvykäs saati hyvä!
  Parhaiten ovat mielestäni menestyneet joukkuittensa kanssa Rauno Ojanen ja Tarmo Kouva.
  Mitäpä jos perustettaisiin OSUA:n A-junnut.

 14. OSUA !? Siis Oulun seudun urheiluautoilijat A-junnut ? :-)

 15. Paras juniorivalmentaja ja junioripelaajien kasvattaja ei aina ole se juniorisarjoissa menestynein valmentaja.

 16. “Siis Oulun seudun urheiluautoilijat A-junnut?” Vaikkapa niin :-). Löytyisiköhän ralliporukasta vielä kyvykäs valmentajakin!!!
  “Paras juniorivalmentaja ja junioripelaajien kasvattaja ei aina ole se juniorisarjoissa menestynein valmentaja”. – Eipä niin. Mutta kun joukkueet pelaavat Suomen mestaruussarjoissa, niin täytynee valmentajankin osata jotain! Myös Tomi Molin sopii porukkaan mukaan, vaikka OLS:lla vähän tihkaiseekin tällä hetkellä.

 17. Olisin sijoitus ei johdu valmentajista vaan pelaajista.Eivät tarpeeksi tasokkaita sarjaan.

 18. Joopa joo. Meneekö se niin että jos pelaajat ovat aiempien valmentajiensa jäljiltä tasokkaita, se on heidän nykyisten valmentajansa ansiota?
  Ojasta kehutaan, mutta ei saavutukset anna siihen aihetta ainakaan pelaajien kehittämisen osalta. Veti nappuloista B-junnareihin 91-ikäluokkaa, ja missä huipulla nuo hänen käsialaansa olevat 19-vuotiaat nyt pelaa? Edes yksi jossain?
  Puhumattakaan siitä mikä on Kouvan todellinen osuus akatemian pelaajien osaamisessa.
  Molin lie edellisten lailla kelpo valmentaja B:ssä mutta onko näyttöjä että olisi kasvattanut ja kehittänyt pelaajia. Aina tuntuu Molininkin menestys riippuvan siitä millaisia poikia aiemmat juniorivalmentajat hänelle toimittavat.
  Näkyviä valmentajia nämä kaikki ja varmaan hyviä, mutta vaikea näillä perustein nimetä nimenomaan parhaiksi juniorivalmentajiksi.

 19. Ei ne ainoastaan joukkutreenit tee pelaajaa,vaikka kuinka hyvä valmentaja joukkueella.Pitää treenana myöskin kovaa omalla ajalla.Huippuvalmentajat sanovat,että todelliseksi pelaajaksi kehittyy takapihalla.Tiedätte varmaan Suomessakin esimerkkejä.