Lehtitarjoukset

Nganbe Nganben jalkapalloura ei vaarassa

30.08.2010 | Aihealue: Miehet

Sunnuntaina AC Oulun ja FC Interin välisessä ottelussa niskavamman saaneella Jean Fridolin Nganbe Nganbella näyttää olleen myös onnea mukana vakavassa onnettomuudessa. Peliuran jatkon ei pitäisi olla vaakalaudalla.

Vaikka Nganbe Nganben ylin niskanikama on murtunut, uskoo kamerunilaista hoitava AC Oulun lääkäri Jukka Ristiniemi 22-vuotiaan jalkapalloilijan toipuvan pelikuntoon ensi kaudeksi.

Nganbe Nganben ylin niskanikama eli ns. atlasnikama on murtunut olosuhteisiin nähden hyvässä asennossa, eikä hänellä ole tutkimuksissa havaittu muita vamman merkkejä. Leikkaushoidolle ei näytä tällä hetkellä olevan tarvetta.

– Hänelle on tehty yksilöllinen kaulus ja mies oli yön yli teho-osastolla seurannassa. Tänään maanantaina hän on ollut hyväkuntoinen ja pirteä. Myös AC Oulun pelaajat ovat käyneet tervehtimässä häntä, traumatologian ja ortopedian tohtori Jukka Ristiniemi kertoo.

Nganbe Nganbe joutuu pitämään hänelle räätälöityä tukikaulusta ainakin kaksi kuukautta. Sen jälkeen murtumasta otetaan tietokonekuvaus kontrollitutkimuksissa.

– Jos murtuma on silloin hyvin luutunut, niin siinä tapauksessa kaulushoito voidaan lopettaa, Ristiniemi valottaa.

Ristiniemen mukaan Nganbe Nganbe voi kuntoutua täyteen pelikuntoon jo ensi kaudeksi.

– Luottavaisin mielin tässä ollaan. Kyseessä on kuitenkin nuori urheilija. Lisäksi murtuma oli niin hyvässä asennossa. Tietenkin niskalihakset menevät vähän huonoon kuntoon ja niskaan tulee hieman jäykkyyttä, mutta uskoisin, että hän toipuu vielä ihan pelimieheksi, Ristiniemi tiivistää.

Kommentoi