Lehtitarjoukset

Donewell Yobesta AC Oulun elokuun pelaaja

30.08.2009 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulun elokuun pelaajaksi on nimetty hyökkääjä Donewell Yobe. Samalla Yobe on AC Oulun ehdokas koko Ykkösen kuukauden pelaajaksi. Toista kauttaan AC Oulussa pelaava Yobe oli jo viime kaudella kahdeksalla osumallaan joukkueen paras maalintekijä, mutta tällä kaudella Donewell on puhjennut toden teolla kukkaan. Elokuun viidessä ottelussa hyökkääjä paukutti peräti kuusi maalia ja nosti näin omalta osaltaan AC Oulun takaisin nousukamppailuihin.

– Olen nyt paremmassa fyysisessä kunnossa kuin viime kaudella, koska tein koko talven kovasti töitä sen eteen. Lisäksi olemme keskustelleet paljon valmentajien kanssa. Juha (Malinen) on neuvonut kovasti, mitä pitäisi tehdä vielä hieman paremmin ja tarkemmin. Nyt on sujunut hyvin.

– Joukkueen pärjääminen on se kaikkein tärkein asia, mutta olen iloinen, että olen pystynyt auttamaan voittojen ottamisessa, Yobe juttelee.

Kaikkiaan kauden aikana Yobe on tehnyt yhteensä 11 maalia, joka oikeuttaa koko Ykkösen maalintekijätilaston kakkossijaan FC Hämeenlinnan Pekka Sihvolan (13 maalia) jälkeen.

– Donewell on pelannut kaikkia hyökkäyksen paikkoja ja varsinkin Frank Jonken tuuraaminen keskushyökkääjänä on ollut enemmän kuin onnistunutta. Hän on niin selkeästi ulkomaalaisvahvistus kuin pelaaja voi olla. Lisäksi hän on muiden pelaajien keskuudessa erittäin pidetty kaveri, suitsuttaa päävalmentaja Malinen.

– Vaatimattoman ja nöyrän luonteensa ansiosta Donewell antaa hyvän kuvan myös kotimaastaan Sambiasta ja toimii täällä koko Afrikan lähettiläänä, Malinen jatkaa ja muistuttaa, että miestä tarkkailtiin elokuun aikana myös Sambian maajoukkueen tehtäviin.

Pelaaja itse kokee pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla sekä kärkihyökkääjänä että kymppipaikalla.

– Kun olen kärjessä, niin minun täytyy kantaa vastuu maalinteosta. Siinä on omat haasteensa, mutta olen onnistunut hyvin. Silloin kun Frank on kärjessä, minä pelaan usein kymppipaikalla. Meillä on hyvä keskinäinen ymmärrys, eikä ongelmia ole ollut, Yobe toteaa.

AC Oulu palaa maanantaina neljän päivän mittaiselta lomaltaan, ja edessä on kauden loppusuora. Sarjassa toisena oleva oululaisjoukkue on kärkiryhmä Viikingeistä kahden pisteen päässä, joten loppukausi tulee olemaan äärimmäisen jännittävä.

– Tämä pieni loma oli tähän paikkaan hyvä asia. Uskon, että jokainen pelaaja ymmärtää nyt, että jokaisen jäljellä olevan ottelun merkitys on erittäin suuri. Sarja alkaa nyt ikään kuin alusta ja taistelusta tulee varmasti tiukka. Olen hyvin luottavainen mahdollisuuksiimme, mutta tärkeintä on edetä yksi peli kerrallaan. Nyt keskitymme ensi sunnuntain otteluun ja vasta sen jälkeen ajatellaan seuraavaa peliä, Yobe linjaa.

AC Oulun tämän kauden aikaisemmat kuukauden pelaajat ovat olleet Juho Meriläinen (toukokuu), Mika Nurmela (kesäkuu) ja Joonas Pennanen (heinäkuu).

Kommentoi