Lehtitarjoukset

AC Oululle 3-1 voitto

30.06.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu otti nihkeän 3-1 voiton HIFK:sta lauantaina. Numeroista voisi luulla, että ottelu oli AC Oululle läpihuutojuttu, mutta totuus on toisenlainen. AC Oulun esitys jätti voitosta huolimatta paljon toivomisen varaa. Keskikentän hallinnasta huolimatta paikkojen rakentelu oli hidasta ja tuskaista. Liike puuttui lähes tyystin ja vasta vaihdosta sisään tulleen Joonas Sohlon pystyjuoksut toivat otteisiin pirteyttä. AC Oulun maaleista kaksi syntyi erikositilanteista ja viimeinen nopeasta vastahyökkäyksestä ottelun lisäajalla. Kahdesta ensimmäisestä vastasivat Janne Hietanen ja Jani Kauppila. Hietanen sai pallon verkkoon vapaapotkun jälkihässäkästä maalin edestä. Kauppila puolestaan teki maalin kulmatilanteesta. Viimeisestä maalista vastasi Zeze, joka zippasi pallon nätisti verkkoon läpiajon päätteeksi.

AC Oulun maalivahti Hugo Magalhaes joutui antautumaan vain kertaalleen, vaikka HIFK:lla oli paikkoja useampaankin osumaan. Magalhaesin pari paraatipelastusta pelastivat AC Oululle täydet pisteet, sillä vierailla oli vielä lisäajallakin hyvä tilanne ottelun tasoittamiseen.

AC Oulun riveistä onnistujina voidaan mainita erityisesti paljon pallossa ollut Jani Kauppila sekä pirteästi kentälle tullut Joonas Sohlo. Dritan Stafsula tuntui tällä kertaa keskittyvän pääasiassa kanssapelaajien ratkaisujen kritisoimiseen. Myöskään Mika Nurmela ei ollut parhaimmillaan, vaan syötöt karkailivat ja pallo vietiin jalasta muutamaan otteeseen. Zeze teki sen mitä pieni yksinäinen mies voi kahdeksan punapaidan keskellä tehdä eli kikkailla aikansa ja menettää pallon. Tällaisissa otteluissa Zezen paikka on ilman muuta alempana eikä kärkimiehenä, sillä miehen syöttövalikoima on parempi kuin kenelläkään muulla ja tuo taito menee täysin hukkaan yksinäisenä kärkimiehenä, kun lähimmät hyökkääjäkaverit viilettävät 25 metrin päässä sivurajan tuntumassa. Ehkäpä seuraavassa ottelussa kokeillaankin Sohloa kärjessä ja Zezetä kymppipaikalla. Tai sitten ei.

Tämä ottelu oli vasta esimakua, sillä keskiviikkona jysähtää tulikuuman derbyn muodossa. OPS isännöi AC Oulua kello 18.30 alkavassa ottelussa. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi, ja vain piste erottaa ne toisistaan.

Kommentoi