Lehtitarjoukset

AC Oulu jatkaa voittojen tiellä

30.05.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Ottelu alkoi samaan tapaan kuin muutama edellinenkin: AC Oulu aloitti erittäin räväkästi ja teki johtomaalin parin minuutin pelin jälkeen. Maalintekijänä kunnostautui Joni Mäkelä. Tämän jälkeen AC Oulu löysäili ja vierailija FC KooTeePee määräsi tahdin. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena puuduttavaa katsottavaa ja AC Oulu pelasi erittäin huolimattomasti. Syötöt karkailivat ja hyökkäyspäässä ei tapahtunut yhtään mitään. AC Oulun onneksi johto piti tauolle saakka ja joukkue pääsi vetämään henkeä. Toinen puolisko alkoi yhtä surkeissa merkeissä kuin ensimmäinen loppui. KooTeePee hallitsi ja tuloksena olikin pian rangaistuspotku, jonka vieraat kuitenkin tuhrivat maalin ohitse. Tasoitus roikkui tästä huolimatta ilmassa ja sellainen nähtiinkin 66 minuutin pelin jälkeen Giorgi Ositashvilin toimesta.

Sitten jysähti. Kymmenen minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Dritan Stafsula pommitti 68 minuutin kohdalla lähes identtisen maalin kuin viime sunnuntaina Viikinkejä vastaan leikaten oikealta laidalta sisään ja tykittäen vasurilla pallon rangaistusalueen rajan ulkopuolelta vastustamattomasti vieraiden verkkoon. Kaukolaukauksia on täällä toivottu koko alkukausi ja onkin hienoa, että sellainen ratkaisi tämänkin ottelun. Stafsula on herännyt horroksesta!

Venance Zeze vaihdettiin kentälle 61 minuutin kohdalla ja eihän tässä voi muuta sanoa, kuin että on se hyvä pelaaja. Aina kun Zeze saa pallon tietää jotain tapahtuvan. Pelinäkemys ja liikkuminen on aivan omalla tasollaan. Tällä kertaa Zeze neppasi nätin maalin kärkkärillä ja syötti vieläkin hienommin Vesa Verrosen uran ensimmäisen Ykkösen maalin. Tuossa maalissa Verronen osoitti maalintekijän elkeitä ohittaen vastaan tulleen maalivahdin ja laittaen pallon tyhjään maaliin.

Puolustuksesta puuttui loukkaantunut Juho Meriläinen, mikä näkyi kentällä lähinnä siten, että topparina pelannut Jani Kauppila olisi ollut käyttökelpoinen mies myös keskikentän pohjalla. Nyt tuolla paikalla pelasi Matias Ojala, eikä hän ollut missään nimessä parhaimmillaan. Kun keskikentällä nähtiin myös jonkin aikaa sivussa ollut ja tällä kertaa hieman heikon ottelun pelannut Tuure Siira, voitti KooTeePee keskikentän herruuden itselleen. Keskikentällä oli hieman isät vs. pojat meininki, vaikka Mika Nurmela toki oli oma itsensä. Yksin ei hänkään keskikenttää kuitenkaan pysty hallitsemaan ja tällä kertaa kaksikosta Ojala – Siira ei ollut hirveästi apuja.

Joni Mäkelä ei loistanut, eikä sitä tehneet myöskään Joonas Sohlo tai Juuso Majavakaan. Viimeisen kahden ottelun perusteella Stafsula ja Zeze kuuluvat seuraavassa ottelussa ehdottomasti avaukseen. Heikossakin kunnossa oleva Zeze pystyy pelkällä taidollaan parempiin esityksiin kuin moni muu. Stafsula on puolestaan esiintynyt erittäin pirteästi ja ennen kaikkea suoraviivaisesti, mikä AC Oulun joukkueesta on puuttunut alkukaudella tyystin.

Puolustuksessa Janne Hietaselta ja Juha Majavalta nähtiin kasa karmeita harhasyöttöjä, mutta niitä esitti etenkin ensimmäisellä puoliskolla koko muukin joukkue tasaisen tappavalla tahdilla. Lassi Nurmos oli jälleen vakuuttava puolustuksessa, kun otetaan huomioon miehen ikä: 17v. Maalivahti Hugo Magalhães on puolestaan petrannut aivan alkukaudesta ja esitti jälleen pari hyvää torjuntaa.

Hyvän joukkueen tunnistaa huhujen mukaan siitä, että se voittaa huonollakin pelillä. Tänään AC Oulun esitys oli kaikkea muuta kuin vakuuttava, mutta vaihtopelaajien mahtava vire kantoi voittajana maaliin.

Pelaaja-arviot:

Hugo Magalhães: 8 1/2
Hyvä ottelu ja hyviä torjuntoja. Myös rankkarissa hyvin mukana.

Lassi Nurmos: 8 1/2
Hyvä, varma ottelu Lassilta. Ei virheitä, mikä on puolustajalle tärkeää. Näkyi myös hyökkäyspäässä.

Jani Kauppila: 8
Pelasi varman ottelun topparina. Olisi ollut käyttöä myös alempana keskikenttämiehenä.

Janne Hietanen: 7
Pelasi OK-ottelun, mutta ei loistanut. Lukuisia harhasyöttöjä.

Juha Majava: 7
Harhasyöttöjä Hietasen tapaan ja ajoittain otteissa pientä laiskuutta etenkin hyökkäysten jälkeen. Odotetaan myös aktiivisempaa roolia hyökkäyssuuntaan.

Matias Ojala: 7
Ojalan huonoimpia esityksiä. Paljon harhasyöttöjä eikä pärjännyt kamppailuissa kotkalaisille lainkaan. Ylöspäinpelaamisessa vielä paljon kehitettävää. Syötöt viipyvät aivan liian pitkään ja usein niiden suunta on alaspäin. Tällä kertaa alaspäinpelaaminen aiheutti lukuisia vaaratilanteita omaan päähän, sillä alakerran syöttötyöskentely oli kauttaaltaan karmeaa.

Mika Nurmela: 8
OK-peli Nurelta. Ei loistanut, mutta oli joukkueen tukijalka jälleen kerran. Muutama harhasyöttö toisella puoliskolla helpoissa paikoissa.

Tuure Siira: 6 1/2
Ei saanut oikein mitää aikaan. Hävisi kaksinkamppailut, eikä ollut vaarallinen hyökkäyspäässä.

Joni Mäkelä: 7
Maali pelasti Mäkelän arvosanan keskinkertaiseksi. Ei esittänyt urotekoja.

Joonas Sohlo: 7 1/2
Missasi pari hyvää paikkaa, mutta jaksoi puurtaa kiitettävästi. Ei ollut tänään parhaimmillaan.

Juuso Majava: 6
Eipä juuri näkynyt kentällä. Muutama syöttökombinaatio, mutta hyökkääjältä odotetaan muutakin. Heikko esitys.

Venance Zeze: 9
Loistava sisääntulo. Aina tapahtui, kun mies sai pallon. Maali ja hieno maalisyöttö.

Dritan Stafsula: 9 1/2
Jälleen kerran loistava sisääntulo ja ottelun voittomaali kaukolaukauksella, jota myös tauon aikana harjoitteli. Terävä esitys.

Vesa Verronen: 8 1/2
Arvio toki vain 10 minuuttia kentälläolon perusteella, mutta maalintekijän viimeistely Zezen nappisyötöstä oikeuttaa hyvään arvosanaan.

AC Oulu pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun se matkaa FC Hämeenlinnan vieraaksi.

2 kommentit
Kommentoi »

  1. Ihan hyvä juttu ja hyvät haukut pelaajista, erittäin tarkkanäköistä, mut tarkista maalit..

  2. Acon numero 6 oli mukana Dritanin ja Zezen maaleissa. Syötti Sohlon läpi eka puoliskolla, 2-3 hyvää riistoa
    keskialueella, pari hyvää keskikentän pystyynjuoksua, ei harhasyöttöjä. Ja arvosana 6 1/2 ! OK! Asiantuntijan analyysi??? ja osasithan kuitenkin antaa kiitettävät maalintekijöille, onhan sekin jotain…..ei siihen kaikki pysty.

Kommentoi