Lehtitarjoukset

OLS B:lle täydellinen mahalasku

30.05.2010 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

Jos ei ole valmis antamaan täyttä 100% peliin, ei voi mitään saadakaan. MyPa pöllytti oululaisia peräti 5-0 ja täysin ansaitusti. Merkittävää on vielä, ettei MyPankaan tarvinnut esittää mitään ihmeellistä. Olisiko sitten muutaman hyvän ottelun jälkeen ollut liian hyvän olon tunne ja se kuuluisa keltainen nestepinta liian korkealla. Joka tapauksessa tällä kertaa onnistujaa sai yrittää hakea suurennuslasin avulla, sitä kuitenkaan löytämättä.

Peli käynnistyi ohjelman mukaan klo 16.00 Inkeroisten nurmikentällä. Ennenkuin kello oli ehtinyt edes neljään saakka oli MyPa jo siirtyä johtoon. Ensin 35 metristä kovapotkuisen Jussi Perttulan vaparin torjui Juhani Pennanen ja seuranneesta kulmapotkusta Juhani venytti puskun vielä yläkulmasta kiinni.

Tämän jälkeen MyPa vyörytti hyökkäyksiä kohti maaliamme. Ensin MyPa-pelaaja pyöri rankkarialueen rajalla päästen laukomaan, metrin ohi takatolpalta. Sitten keskialueella pallon kanssa pyöri Jere Moilanen menettäen sen ja nopean hyökkäyksen päätti läpiajostaan Niko Harjula siirtäen MyPan johtoon. Vajaan puolen tunnin kohdalla MyPan Antti Koirikivi pelasi keskiympyrän jälkeen seinäpelin ja pääsi kävellen vastakkain maalivahdin kanssa puolustuksen seuratessa katseellaan. Oliko sitten kenttämiehen erikoinen vai ensimmäinen nurmipeli vai mikä, mutta viimeistely epäonnistui totaalisesti.

Vielä ennen jakson päätösvihellystä katkaisi Niko-Petteri Manninen MyPan hyökkäyksen, nousi keskialueelle ja yritti antaa 2 metrin syöttä vieressä olleelle Joni Mäkelä. Syöttökatko ja pystysyöttö, jonka Ilkka Kiiski ovelasti jatkoi ja Niko Harjula toistamiseen läpi viimeistellen Messimäisesti chippaamalla yli vastaantulleen Juhani Pennasen. Peliä oli pelattu tässä vaiheessa jo 41 minuuttia ja jatkettiin vielä pari minuuttia maalin jälkeenkin, vaikkei ekalla jaksolla ollut yhtään katkoa tai vaihtoakaan.

Kuvaavaa ensimmäisen jakson pelillemme oli, ettemme saaneet edes yhtään laukausta maalia kohti. Harhasyöttöjen määrä oli valtava, jonka osittain selittää meille pohjoisen pojille outo nurmipinta. Vaikka perjantaina saimmekin käydä ottamassa tuntumaa nurmeen, tuotti riittävän kovien syöttöjen antaminen suuria vaikeuksia. Virheiden määrä alkoi kertaantua, kun onnistumisia ei alkanut tulla ja puseroon hiipi myös jossain vaiheessa pelko epäonnistumisesta niin paljon, ettei enää uskallusta yrittääkään ollut. Sitä kautta pallon menetysten määrä ja harhasyöttöjen määrä vain nousi pelin loppua kohti.

Puhuttelun jälkeen toiselle jaksolle tuli hieman yritteliäämpi, mutta kun et ole henkisesti ollut täysillä mukana alusta asti, on sitä vaikea muuttaa kesken pelinkään. Kuitenkin piristyminen näkyi ja ainoan maalitilanteemme saimme kun toista jaksoa oli pelattu 5 minuuttia. Samuli Hallikainen pääsi keskittämään kulmalipun läheisyydestä ja Juuso Harju pääsi kohtuullisen vapaasti puskemaan, mutta normaalisti topparina pelaava Juuso puski kuten topparin pitääkin eli korkealle ja kauas.

Toisella jaksolla MyPakaan ei esittänyt kummoisia, mutta teki kuitenkin 3 maalia, välillä myös onnenkin avustamana. Ensin 54 minuutilla pallo pyöri rankkarialueemme rajalla ja tilanteessa useampikin pelaaja sai koskea palloon. Myös MyPalaisten ratkaisut epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen, mutta aina pallo ajautui lähemmäs maalia ja lopulta pallo oli yht’äkkiä Antti Enin nenän edessä ja matkaa tyhjään maaliin 4 metriä. Siitä ei enää epäonnistu kukaan ja tilanne 3-0 ja peli lopullisesti ohi. Pari minuuttia tämän jälkeen Mikael Juntunen aikaili keskialueella ja kaksi kertaa kookkaampi Ilkka Kiiski pääsi riistämään pallon Miksulta. Hyvä syöttö heti Niko Harjulalle ja hattutemppu oli valmis. Vielä ennen päätösvihellystä kulman purku epäonnistui ja pallo ajautui paikkaan, josta Antti En sai tehdä helposti loppulukemat 5-0.

Selvästi fyysisempi MyPa hallitsi peliä totaalisesti alusta loppuun. Tasapainoinen esitys heiltä teki meistäkin huonoja tällä kertaa. Näki, että pelaajat ovat olleet suhteellisen pitkään yhdessä. Meillä taas joukkueena liikkuminen, liikkumisen ajoitukset, pelin lukeminen ja varsinkin syöttäminen ei toiminut yhtään. Ja jos et osaa syöttää, et osaa pelata. Myös kaksinkamppailut ja kakkospallot menivät turhan helposti vastustajalle. Tilanteisiin meno näytti valitettavasti siltä, että mentiin yrittämään, mutta ei voittamaan. Ehkäpä asiaan vaikutti myös edellinen harjoitusviikko, joka oli todella heikko johtuen runsaisat poissaoloista.

MUTTA, tästä on noustava ja tästä on noustu jo ennenkin tällä kaudella. On otettava opiksi ja sitten unohdettava ja keskityttävä jo seuraavaan. Sarja on muuttumassa todella kiharaiseksi ja jokaisen pisteen merkitys alkaa kasvamaan koko ajan. Seuraavana vastassamme on kivikova Jaro, joka siirtyi sarjan kärkeen HJK:n hävitessä KuPS:lle. Ottelu pelataan Heinäpäässä nurmella keskiviikkona 9.6. klo 18.00.

Tomppa

4 kommentit
Kommentoi »

  1. bussilla suoraan divariin.

  2. Näyttää alkavan “asialinjalla” tämäkin kommentointi joten sama lukita heti alkuunsa?

  3. Eihän se nyt olisi ihan sama asia. Nythän pitäisi arvioida OLS:n peliä, joukkuetta ja valmentajia, eikä Tervareiden voittoa.

  4. miten osallistuttaan

Kommentoi