Lehtitarjoukset

AC Oulu nappasi Jani Kauppilan

29.11.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu teki maanantaina merkittävän pelaajasopimuksen, kun Jani Kauppila solmi seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Kauppila korvaa HJK:n riveihin siirtyneen Dominic Yoben ja tuo runsaasti kokemusta miehistöön. Kahdeksan edellistä kautta Kauppila on häärinyt Hakan keskikentällä. Kotikaupunkiinsa palannut Kauppila oli AC Oulun hankittavien pelaajien listalla ylivoimaisena ykkösenä. Lisäksi AC Oulu teki jatkosopimuksen Juho Meriläisen kanssa.

Tammikuussa 31 vuotta täyttävä Kauppila on Oulun Työväen Palloilijoiden kasvatti. Oulussa Kauppila pelasi OTP:n lisäksi OLS:ssa ja Tervareissa, jonka jälkeen kaudet 2000 – 2002 vierähtivät skotlantilaisjätti Glasgow Rangersissa. Skotlannin vuosien jälkeen keskikenttämies edusti Veikkausliigassa Valkeakosken Hakaa yhtäjaksoisesti kahdeksan vuoden ajan.

Hakassa Kauppila juhli Suomen mestaruutta syksyllä 2004 sekä Suomen Cupin voittoa kaudella 2005. Urallaan 178 Veikkausliigaottelua pelanneen Kauppilan palkintokaapista löytyy myös kaksi liigahopeaa ja yksi pronssi. Viime kaudella kovana taistelijana tunnetun Hakan kapteenin tilille tuli 22 ottelua.

– Kahdeksan kautta meni Hakassa ja viimeisen vuoden aikana mielessä kypsyi ajatus seuraavasta siirrosta. Minulla oli muutama mieluisa vaihtoehto, mutta lopulta tuntui, että paluu kotiin on oikea ratkaisu tässä vaiheessa. Oulussa moni asia vaikuttaa hyvältä ja uskon, että täällä on hyvät mahdollisuudet rakentaa menestyvä liigaseura. Tavoitteenani on, että parhaat vuoteni pelaajana ovat vielä edessä, Kauppila kertoo.

Kauppilasta tulee myös ottelumäärällä mitattuna AC Oulun kokenein liigapelaaja.

– Jani täyttää yhden joukkueen tärkeimmistä pelipaikoista ja oululaisista paluumuuttajista hän oli listallamme ylivoimainen ykkönen. Janilla tulee olemaan pallollisessa pelissämme tasapainottava rooli ja lisäksi hän pystyy ohjaamaan koko puolustuspeliämme. Olemme todella tyytyväisiä tähän sopimukseen, urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela iloitsee.

– Teimme kolme vuotta sitten linjauksen, jonka mukaan joka vuosi saadaan ainakin yksi kovatasoinen paluumuuttaja Ouluun. Kauppila on tästä hyvä esimerkki. Hänellä on vankka kokemus liigasta sekä tuntumaa myös kansainvälisistä peleistä, korostaa päävalmentaja Juha Malinen.

Juho Meriläiselle jatkosopimus

AC Oulu solmi maanantaina myös yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen seurassa kaudesta 2005 lähtien pelanneen oululaistoppari Juho Meriläisen kanssa. Lisäksi Pasi Moilanen toimii ensi kesänä jo kuudetta kauttaan AC Oulun joukkueenjohtajana.

Kommentoi