Lehtitarjoukset

AC Oululle tärkeä kotivoitto

29.08.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu otti tärkeän 1-0 kotivoiton Interistä ja nousi ainakin hetkeksi pois karsijan paikalta. Taakse jäivät IFK Mariehamn ja Haka, mutta niillä on vielä kierroksen ottelut pelaamatta. Mika Nurmela nosti voittomaalin yli Interin maalivahdin Patrick Bantamoin, kun ottelua oli pelattu 55 minuuttia. Erotuomari Vesa Hätilä yhdessä linjureiden kanssa aloitti ottelun linjattomasti piiparoiden miten sattuu, muutta toisella jaksolla kolmikko terästäytyi ainakin jonkin verran. Murheita AC Oululle toi Nganbe Nganben loukkaantuminen tilanteessa, jossa hän törmäsi kovalla vauhdilla Interin maalivahtiin. Nganbe Nganbe vietiin ambulanssilla sairaalaan niskatuen kera.

AC Oulu hallitsi ottelua, eivätkä vieraat päässeet kovinkaan usein hyviin tekopaikkoihin. Pari pelastusta Dennys Rodrigues AC Oulun maalilla joutui kuitenkin tekemään taatakseen täyden pistesaldon Ouluun.

AC Oulu onnistui tuhlaamaan jälleen kerran useammankin paikan. Donewell Yobe aikaili omat huippupaikkansa poikkeuksetta. Jonkun pitäisi opettaa Welldonelle, että rankkualueella lauotaan heti ilman pallon hautomisia tai sekunteja kestäviä tähtäilyjä, sillä aikaa on vähän koko puolustuksen rynniessä pallonriistoon. Kärkkäri on ahtaassa paikassa rock.

Ethie Sousa esitteli taitojaa useampaan otteeseen, ja harhautusarsenaali näyttää olevan varsin laaja. Mies pääsi hyvään vauhtiin ottelun edetessä ja toisella jaksolla nähtiin mestariluokan kikkoja. Sousa pääsi myös puskemaan kulmurista, mutta pusku suuntautui hieman yli maalin.

Positiivisesti Juuso Majava esitti ottelussa ihan kelpo otteita tehden hienosti töitä. Majava tuli kentälle aivan ensimmäisen jakson lopussa, kun Nganbe Nganbe loukkaantui.

AC Oulu on päässyt tappioputken jälkeen hyvään vireeseen. Joukkue pystyy haastamaan kaikki Veikkausliigan joukkueet ja paremmalla viimeistelyprosentilla oltaisiinkin aivan eri päässä sarjataulukkoa. Edelleen laadukkaita laukauksia maalipuiden väliin nähdään aivan liian vähän, vaikka Interiä vastaan oli jo havaittavissa yritystä. Esimerkiksi Dominic Yobe pääsi tälläämään hyvän kudin vastapalloon, mutta tällä kertaa verkko ei soinut. Dominic pelasi muuten loistavan pelin ja oli keskikentän suvereeni hallitsija koko ottelun ajan.

Voiton myötä AC Oulu nousi siis pois karsijan paikalta ja taakse jäivät niin IFK Mariehamn kuin FC Hakakin. Molemmat pelaavat kuitenkin omat ottelunsa huomenna, joten tilanne voi vielä muuttua.

AC Oulun seuraava ottelu on kahden viikon päästä pelattava vierasottelun FC Honkaa vastaan. Pieni tauko johtuu EM-karsintaotteluista.

Kommentit on suljettu.