Lehtitarjoukset

ONS ja Karhu nyhjäsivät maalittoman tasapelin

29.05.2010 | Aihealue: Naiset, Pääuutinen

Aurinko ilmestyi kuin tilauksesta taivaalle hieman ennen ottelun alkua, ja tämä toi mukavasti katsojia seuraamaan naisten ykkösen ottelua Castreniin. Valitettavasti joukkueet eivät juuri tarjonneet hienouksia katsojille, ei maalien merkeissä, mutta ei juuri muutenkaan. ONS ehkä näennäisesti hallitsi ottelua ja piti palloa enemmän, mutta keinot loppuivat säännöllisesti noin parikymmentä metriä ennen vastustajan maalia.

Ensimmäisellä jaksolla ONS sai aikaan vain yhden laukauksen kohti Karhun maalia, kun Lotta Juusola laukoi vaparin paristakymmenestä metristä tulisesti riman alle. Valitettavasti vaan sinänsä hyvä veto meni hieman liian keskellä, ja Karhun maalissa pelannut ulottuva Kreeta-Liisa Yli-Säntti ylsi ohjaamaan pallon yli maalin kulmaksi. Karhun peli perustui lähes yksinomaan kahden Nigerialaisvahvistuksen varaan. Topparina pelannut, joukkueen parhaana palkittu Juliana Bawa keskittyi pitkien pallojen lähettämiseen alakerrasta, tavoitellen kärjessä pelannutta  Joy Okwoguaa, joka hyvin pystyikin palloa ylhäällä pitämään, mutta ONS:n paras osa-alue, eli puolustus esti häneltä pääsyn vaarallisiin tilanteisiin. Loput puolustuslinjan yli menneet pitkät pallot haki varmuudella maalissa pelannut Liisa Rahkola.

Toisella jaksolla peli jatkui samanlaisena, ONS rakensi peliä, mutta keinot loppuivat säännöllisesti ennen rangaistusaluetta. Karhu taas jatkoi pitkällä yrittämistä, vaihteluna kuitenkin, että välillä myös joukkueen kapteeni Susanna Rinne sai kokeilla kuinka pallo lentää. Tulos oli kuitenkin aivan sama kuin Julianan yrityksissä; ONS:n alakerta ja Liisa korjasivat pallot. Viimein viimeisellä viidellä minuutilla loppuun saakka enemmän voittoa hakenut ONS sai pari kohtuullista maalipaikkaa. Ensin 85 minuutin kohdalla Petra Körkkö pääsi laukomaan rangaistualueen rajan tuntumasta vapaasti, mutta veto päätyi yhdellä pompulla Yli-Säntin syliin. Hetkeä myöhemmin Petra kiersi hienosti laidasta läpi ja syötti maalin eteen siellä vapaana olleelle Katriina Kuoksalle, mutta viime hetkellä Yli-Säntti ehti heittääntymään palloon ennen Katriinan kurotusta. Hetkeä myöhemmin ottelu loppui; ONS:n osalta selkeään pettymykseen, ja Karhun hienoiseen tyytyväisyyteen tasatulokseen.

Kaiken kaikkiaan ONS pyöritti ja rakensi peliä hyvin alakerrasta keskikentälle, mutta hyökkäyksestä ei saatu juurikaan tukea, eikä ratkaisijoita löytynyt. Toivottavasti hyökkäyspeli saadaan kahdessa viikossa samalle tasolle kuin puolustus ja keskikenttä, kun joukkue matkaa seuraavaan otteluunsa Espooseen FC Espoon vieraaksi lauantaina  12.6. Onneksi Hope Orieka vapautuu pelikiellostaan, sillä hänen hyökkäystehot ovat olleet kunnossa ainakin muissa otteluissa, joten josko hänen paluu nostaisi joukkueen viimeistelyn jälleen paremmalle tasolle.

Satunnainen katsoja

Kommentoi