Lehtitarjoukset

OPS-juniorit Pohjois-Suomen paras Suomen Cupissa

29.04.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Ainoana pohjoisen Suomen joukkueena Suomen Cup:ssa jatkaa enää OPS-juniorit. Joukkue voitti 4. kierroksella todellisen taistelun jälkeen kakkosen kärkikastiin viime vuosina kuuluneen FC YPA:n rangaistuslaukauksin 6-5. Varsinaisen peliajan lopputulos oli 1-1 ja tilanne oli vielä sama jatkoajankin jälkeen.

Ottelu alkoi FC YPA:n  hallinnassa vahvaan sivumyötäiseen tuuleen ja se loikin puolittaisia tilanteita OPS-juniorien maalille. Topparipari Mäkitaro – Yrjänä hoiteli keskitystilanteet tyylikkäästi ja loput poimi OPS-jp:stä lainassa ollut maalivahti Antti Alakulju tyylikkäästi!

14 minuutin kohdalla FC YPA:n  Dragan Pejic hankki joukkueelleen omintakeiseen tyyliinsä toppariin nojaten vapaapotkun 17 metristä ja asettui itse laukomaan vaparia. Tiukka veto osui muuriin ja pomppasi siitä onnekkaasti junnujen maalin aivan toiseen laitaan mihin Alakulju oli hypännyt ja tilanne oli 0-1.

Ennen taukoa kumpikaan joukkue ei kyennyt enää luomaan todella vaarallisia tilanteita. Tosin OPS-juniorit sai luotua muutaman tilanteen poikasen, jotka maalivahti Kalle Rönkkö torjui helposti.

Toisella jaksolla junnut nostivat karvausta ja vaihteli hiukan kenttäjärjestystä. Näin OPS- juniorit alkoi saada painetta myös Rönkön maalille, josta saatiin myös pari kulmatilannetta. FC YPA käytti jakson alussa enemmän vastahyökkäyksiä. 50 minuutin kohdalla FC YPA:n hyökkäyksen luki hyvin Vili Yrjänä, joka katkoi hienosti syöttäen Miika Vihavaiselle. Miikan taidokas jatkosyöttö tavoitti Kai Paakkarin ja lähetti tämän läpiajoon. Kaitsulta loistava sijoitus taka-alanurkkaan ja OPS-juniorit oli tullut takaisin peliin! Loppujaksosta FC YPA hallitsi, mutta ei saanut kummempia aikaan ja niin mentiin jatkoajalle.

OPS-juniorit suoritti kaikki kolme pelaajavaihtoaan hiukan ennen jatkoaikaa. Sitten tapahtui ikäviä jatkoajan toisella minuutilla. FC YPA lähetti keskialueelta pystysyötön, johon ryntäsi FC YPA:n pelaaja päin maalivahti Alakuljua, sillä seurauksella, että FC YPA:n pelaajan nappulat kävivät Alakuljun ohimoon ja hän menetti hetkellisesti tajuntansa! Ilmeisesti muuten hyvin tuominnut tuomari Kanniainen ei nähnyt tilannetta riittävän tarkasti, koska FC YPA:n pelaaja selvisi varoituksetta? Ambulanssi vei verta vuotavan ja aivotärähdyksen saaneen Antin sairaalaan

Lyhyen loukkaantumistauon jälkeen OPS-juniorit vaihtoi tiuhaan kenttäjärjestystä ja antoi FC YPA:n pitää palloa keskittyen itse oman maalinsa varjeluun. Muutamaa ohilaukausta lukuun ottamatta FC YPA:lla ei paikkoja sitten ollutkaan ja kenttäpelaaja Pietu Niinimäki selvisi maalivahti debyytistään takaiskuitta. Jatkoajalla FC YPA:n ulkomaalaisvahvistus Radik Akhmetkhanov sai toisen keltaisen kortin ja joutui pois kentältä ja puntit hieman tasoittuivat. Pitkä peli päättyi FC YPA:n huonohkoon loppurutistukseen ja mentiin rankkareihin.

OPS-juniorit aloitti rangaistuspotkut ja Juha Seppälä veti vastustamattomasti yläkulmaan ohi ex- liigavahti Kalle Rönkön. Vuorotellen ammuttiin palloa sisään, OPS-junioreiden vaihdellessa Pietun lisäksi maaliin välissä myös puolustaja Mikko Kivaria. Kun viisi ampujaa oli laukonut, OPS-junioreista onnistuivat järjestyksessä Seppälä, Yrjänä, Pelkonen, Welling ja Vihavainen. Tuli kuudensien vetäjien vuoro ja Mäkitaro upotti omansa tarkasti sisään. Valmentaja Viitanen halusi vielä uuden kenttäpelaajan veskariksi. Niinpä Tommi Welling asteli itseluottamusta uhkuen tolppien väliin eikä halunnut edes hanskoja käteen. Tommi nappasi yliotteen FC YPA:n laukojasta ja torjui paljain käsin kohti tulleen vedon hyppysiinsä.

Ja voi sitä ilon ja onnen riemujuhlaa rankkarikisan ratkettua! OPS- juniorit tanssivat yleisön rynnätessä mukaan voitontanssia ja lauloivat virne suupielessä: ”Kouvolaan, Kouvolaan, Kouvolaan! ”

OPS-juniorit tänään: Alakulju – Pahkala – Mäkitaro – Yrjänä – Kivari – Seppälä – Paakkari – Vihavainen – Impiö – Karjalainen – Welling. Vaihdosta sisään toisella jaksolla; Saarinen – Pelkonen – Niinimäki, joka joutui heti kohta maalivahdiksi!

Ottelu alkoi kello 19:08 ja erotuomari kertoi päättymisajaksi kello 21:50. Seuraavaksi Suomen Cupin 5. kierroksella tulee vastaan Kouvolan Sudet 12. tai 13.5. Kouvolassa!

Kukapa olisi uskonut tätä cupin ensimmäisen kierroksen räpellyksen jälkeen Oulun Reipasta vastaan. OPS –juniorit on kasvanut siitä lyhyessä ajassa JOUKKUEEKSI ja junnut MIEHIKSI, kaikkien ottaessa vastuuta, kun se kohdalle sattuu!

OPS -juniorit
Toimitus

3 kommentit
Kommentoi »

  1. hyvä, hyvä pojat

  2. tää rapo nyt antaa ihan väärän kuvan pelin tapahtumista

  3. Hienoa pojat! Onneksi olkoon!!!

Kommentoi