Lehtitarjoukset

AC Oulu voittoon John Jonken viime hetken maalilla

28.06.2009 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Kun vanhempi Jonke loukkaantuu, astuu nuorempi ratkaisijaksi. Näin kävi, kun AC Oulu haki sunnuntaina pisteet Kotkasta John Jonken 92. minuutin kohdalla syntyneellä osumalla, johon esityön teki vapaapotkusta kukas muukaan kuin AC Oulun kuukauden pelaajaksi valittu Mika Nurmela. Pari ottelua huilannut keskikentän moottori Dominic Yobe palasi kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen ja esitti tuttuun tapaansa hyviä otteita keskikentällä. Sen sijaan kokoonpanosta puuttuivat 3-4 viikkoa loukkaantumisen johdosta sivussa oleva Frank Jonke sekä Eetu Uusitalo.

Ensiesiintymisen AC Oulun paidassa tehnyt John Jonke pelasi topparina Antti Pehkosen parina. Juho Meriläinen pelasi puolestaan puolustavana keskikenttämiehenä. Nurmela ja Dominic Yobe pelasivat hieman hyökkäävämmissä rooleissa.

Jobinpostia AC Oulun hyökkäykselle toi Tommi Siekkisen loukkaantuminen aivan ottelun loppuhetkillä. Toivoa sopii, ettei Siekkisen koko loppukausi olisi vaarassa. Loukkaantuminen tapahtui vastustajan törkeän ja myöhästyneen liukutaklauksen seurauksena, johon tuomari ei reagoinut. Siekkisen nilkka turposi taklauksen seurauksesta ja todennäköisesti huilia on luvassa. Jos loukkaantuminen vaatii pitkää toipumista, on AC Oulun kapea materiaali osoittautumassa jälleen kerran akilleen kantapääksi, sillä hyökkäyspään vaihtomiehiä ei todellakaan ole liikaa. Myös Niko Kukkaa taklattiin törkeästi vain hetkeä aiemmin, mutta tuostakaan tilanteesta ei kortti heilunut.

Voiton myötä AC Oulu nousi nyt yksin Ykkösen kärkeen kolmen pisteen turvin. Seuraavista sijoista käydäänkin sitten kovaa kamppailua, sillä peräti kahdeksan joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Jälleen voiton napannut FC Viikingit on noussut jo neljänneksi tilillään 17 pistettä, minkä lisäksi sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä lauantaina, kun se matkaa Kiiston vieraaksi.

Kommentoi