Lehtitarjoukset

Ojalalle jatkosopimus AC Oulun kanssa

28.04.2011 | Aihealue: Miehet

AC Oulu ja 16-vuotias Matias Ojala ovat jatkaneet sopimustaan vuoden 2015 loppuun asti. Ojalaa pidetään yleisesti yhtenä Suomen suurimpana tulevaisuuden lupauksena.

Tuore sopimus tarkoittaa sitä, että Ojala on AC Oulun pelaaja seuraavien viiden kauden ajan. AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela ei säästele kehujaan kuvaillessaan nuorta lupaustaan, jonka myös Suomen Palloliitto palkitsi vuoden 2010 parhaaksi poikapelaajaksi.

– Matias on mielestäni Jari Litmasen jälkeen lahjakkain suomalainen jalkapalloilijan alku. Toivomme Matiakselle terveyttä ja kehityksen jatkumista samanlaisena kuin tähän asti. Olemme viemässä AC Oulua seurana eteenpäin ja haluamme rakentaa tulevaisuuttamme nuorten oululaispelaajien ympärille. Matias on mitä parhain esimerkki tästä linjauksesta, Nurmela iloitsee.

Jalkapalloilun kuusivuotiaana Oulun Luistinseurassa aloittanut Ojala on molempijalkainen, taitava ja luova hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

– Pienestä koostaan huolimatta Matias on kuitenkin myös erittäin monipuolinen pelaaja. Hän voittaa pääpalloja ja pystyy kaksinkamppailupelaamiseen. Hän on taitojalkapalloilijana uuden oululaisen sukupolven tuote, kehuu päävalmentaja Juha Malinen.

Ojalasta tuli viime kaudella 15 vuoden, viiden kuukauden ja 12 päivän ikäisenä Veikkausliigan kautta aikojen nuorin pelaaja, kun hän pääsi pelaamaan AC Oulun liigaottelussa elokuussa. Viime kaudella Ojala pääsi myös muun muassa nuorimpana pelajana mukaan Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen.

– Matiasta on paljon hehkutettu, mutta ei lainkaan turhaan. Hänen suhtautumisensa jokaiseen pieneenkin tilanteeseen niiin kentällä kuin kentän ulkopuolella palvelee kehittymistä huippupelaajaksi. Hän on myös henkisesti ollut heti valmis pelaamaan vanhempien mukana, Malinen suitsuttaa.

AC Oulun toukokuussa alkavalla Ykkösen kaudella Ojala on yksi joukkueen vakiokokoonpanon pelaajista.

– Paljon tulee peliaikaa tällä kaudella, se on varma asia. Häntä tullaan varmasti peluuttamaan kymppipaikan lisäksi myös laitapelaajana, koska saamme hänen myötä sinnekin uudenlaista momenttia, Malinen lupaa.

Kansainväliseen jalkapalloon Ojala on jo hakenut tuntumaa maajoukkuetapahtumien lisäksi vierailemalla Liverpoolin, Anderlechtin sekä viimeksi tämän vuoden alussa Fulhamin junioriakatemioissa.

– Matias pelaa varmasti tulevaisuudessa ammattilaisena ulkomailla, mutta sitä ennen hän on AC Oulun ilona vielä tulevien vuosien ajan, Nurmela toteaa.

AC Oulu aloittaa Ykkösen sarjakautensa 8. toukokuuta vierasottelulla KPV:tä vastaan.

Matias Ojala

Syntynyt: 28.2.1995 Oulussa
Pituus/paino: 166cm/64kg
Seurat: OLS, Tervarit-juniorit ja AC Oulu
Pelipaikka: keskikenttä
Maajoukkueessa: pelannut yhteensä 15 nuorten maaottelua (U16 ja U17), joissa 1 maali.
1. maaottelu 1.3.2010 (U16, Suomi–Belgia)
Muuta:
– Kautta aikojen Suomessa nuorin liigassa pelannut jalkapalloilija
– Palkittiin vuoden 2010 parhaana poikapelaajana Suomessa
Opiskelee Kastellin koulun liikuntaluokalla

Kommentoi