Lehtitarjoukset

OLS A kaatoi FC YPA:n

28.03.2011 | Aihealue: Juniorit

OLS A kohtasi harjoituspelissä miesten Kakkosen suurimpiin suosikkeihin kuuluvan FC YPA:n. Vastustajamme on etukäteen ilman muuta kovin harjoituskauden vastustaja, joka on viime kaudesta hankkinut vahvistuksia, jotka Oulussakin mahtuisivat mihin tahansa joukkueeseen. Viime sunnuntain HauPa-tappio oli joukkueen sisällä käsitelty ja siitä pelistä otettu tähän peliin uusia teemoja, joihin kiinnitettiin huomiota.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Pystyimme painamaan peliä vieraiden kenttäpuoliskolle varsinkin oikealta laidalta, jossa kentän parhaimmistoon kuulunut Justus Tiiro oli flunssasta huolimatta hyvässä pelivireessä. Muutimme keskikentän ryhmitystä hieman aiempaan verrattuna ja vaikutti, että kentän tasapaino oli näin parantunut. Jupin apuna Mooses Moilanen ja Aleksi Lappalainen loivat muutaman hyvän sommitelman ja läheltä piti -tilanteen.

11 minuutin kohdalla nopean hyökkäyksen päätteeksi YPA –puolustaja joutui rikkomaan n.18 metrissä ja saimme vapaapotkun hieman oikealta rangaistusalueen ulkopuolelta. Justus Tiiro ampui räjähtävän laukauksen tolpan kautta alanurkkaan ja alun hyvä otteemme sai näin palkinnon johtomaalina. Peli jatkui tasaisena keskialueen taisteluna, jossa molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan palloa maassa ja puolustamaan tiiviisti. Keskikentän pohjalla pelannut Jere Moilanen piti joukkueen hyvin kasassa ja topparin tontille paluun tehnyt Sami Kuronen johti alakertaa varmasti. Ensimmäisen jakson ainoa todella vaarallinen maalipaikka vieraille tuli hyvän pystysyötön jälkeen, kun oululaisille tuttu maalisampo Dragan Pejic pääsi laukomaan pienestä kulmasta, mutta veto meni suht selvästi ohi.

Tauolla teimme kolme pelaajavaihtoa ajatuksena saada kentälle lisää tuoreita jalkoja. Jussi Fredriksson tuli toppariksi antamaan näyttöjä katsomossa istuville scouteille. Toisen jakson alku oli tasaista peliä keskialueella, YPA otti pikkuhiljaa otetta pelistä, mutta ei päässyt vaaralliselle alueelle. Joukkueemme pudotti prässiä hieman alemmas ja riistojen jälkeen haettiin vastahyökkäyksillä maalipaikkoja. Varsinkin juoksuvoimaa vasemmalle tuonut Jyri-Pekka Kukkonen keskitti pari kertaa erittäin vaarallisesti, mutta päättäjää tilanteille ei löytynyt.

YPA jauhoi keskialueella ja omalla kenttäpuoliskollaan pitäen palloa valtaosan. Joukkueemme puolusti tiiviinä ja yhtenäisenä tehden töitä hyvällä moraalilla. Jokainen pelaaja hoiti omaa hommaansa ja auttoi kanssapelaajaa. Myös puhuminen alakerrassa paranee pikkuhiljaa ja edellisen pelin sekoilut olivat poissa. Ainoa nukahtaminen tapahtui 73 minuutin kohdalla. Pitkä syöttö tavoitti Pejicin, joka kamppaili pääpallosta Fredrikssonin kanssa. Pallo putosi rangaistusalueelle, johon YPA -hyökkääjä unohtui ilman vartijaa ja teki 1-1. Hyvän debyyttiottelun A-nuorissa pelannut maalivahti Tommi Lindholm ei ehtinyt tilannetta peittämään.

Takaiskumaalista näytti joukkueemme saavan lisävirtaa ja pystyikin ottamaan keskialuetta paremmin hallintaan. 78 minuutin kohdalla saimme vapaapotkun 25 metristä. Jere Moilanen ampui kovan laukauksen, joka yllätti vieraiden maalivahdin keskeltä maalia ja olimme jälleen johdossa. Tämän jälkeen vieraat nostivat lisää pelaajia hyökkäykseen, mutta tiivis ja hyväasenteinen OLS -ryhmä piti kentän keskustan tukossa ja ohjasi vastustajan laitoihin. Myös tässä ottelun teemassa onnistuttiin. Vieraat eivät saaneet loppuhetkillä kovin vaarallisia paikkoja joukkueemme maalille ja ottelu päättyi ansaittuun lopputulokseen 2-1.

Tällaiset tulokset antavat uskoa jatkoon, että kaikkea ei ole tehty harjoituksissa väärin. Pelaajien itseluottamukselle merkitys on varmasti kaikista suurin, pojat huomasivat että koviakin vastustajia vastaan kyvyt riittävät tasaiseen peliin. Tasaisen esityksen jälkeen on vaikea nimetä pelaajia, kun kaikki onnistuivat roolissaan. Justus Tiiro oli vaarallinen laidallaan ja keskialueella kaksikko Jere Moilanen – Teemu Lukkari pitivät vastustajan pelinrakentelun kurissa. Sarjan alkuun on enää kolme viikkoa ja vähitellen odottava tunnelma kasvaa, pelaajat odottavat että talven harjoittelun hedelmiä päästään pian poimimaan.

-Matti

31 kommentit
Kommentoi »

 1. Hyvä jätkät!

 2. näytti ainakin asenne pojilla olevan kunnossa! Mukava katsoa tuollaista peliä

 3. uskookohan tuo matti itsekään mitä kirjottaa

 4. ???????

 5. Mihin on jäänyt Sorvojan kirjoitus OLS A:n ja Tervarit B1:n välisestä pelistä 2.4. ? OLS:n sivuiltakin löytyy ainoastaan ottelun tilastotiedot. Ketuttaahan se tietenkin ottaa “pataan” nuoremmilta pojilta, mutta olisi fiksun häviäjän merkki osata kirjoittaa myös tappiopeleistä ! Henkistä kasvua ja hyvää kautta toivoo yks penkkiurheilija. Niin se lopputulos, Tervarit vei 2-1 ja oli selkeästi parempi porukka.

 6. tervari on selvästi parempi joukkue ku mikää olsii

 7. *tervari
  nii pitäs tappiopeleistäki kirjottaaaa!!!!!!!!!!!!
  Tsemppiä TERVARIT <3 <3

 8. Tervarit yrittivät raivon lailla.Ols vaan katteli.Hyvä opetus vanhemmalle joukkueelle näin ennen sarjan alkua.

 9. En sanoisi, että selkeästi parempi, tällä kertaa parempi.Nähdyn perusteella OLS:n peli “huutaa” AC:n mukana pelaavien poikien perään.Valitettavasti ovat koko kauden AC:n käytössä.OLS:ssa lauantaina johtajuutta näyttivät Moilanen, Kukkonen ja Pennanen. Muiden on parannettava tasoa roimasti, jos meinaavat sarjapaikan säilyttää.Eniten kuutamolla olivat peräpään “luudat” Rämesmajava ja Lommokallio.Kummankaan taito, nopeus ja peliäly ei riittänyt edes B-junnujen kanssa vääntämiseen niin miten sitten A:n sarjassa?Heidän kannattaisi harkita painitrikoiden ostoa ja siirtyä Pyrinnön harjoituksiin, sen verran hanakasti poijjaat joutuivat turvautumaan pystypainiotteisiin vikkelien Tervareiden kanssa. Ehkäpä painimolskilta voisi aueta auvoisempi ura kummallekin kuin mitä jalkapallokentiltä on odotettavissa. Tervareista erottuivat hyviä syöttöjä antanut kärkimies, vikkelä numero 10 ja erinomaisen maalivahdin edessä pelannut koko puolustusryhmä.

 10. Tervareiden pelaaminen keskikentällä huomattavasti parempaa ja tehokkaampaa.Olsilla keskikentällä ei varsinaista johtohahmoa/pelintekijää.Myöskin puolustaminen todella heikkoa,joka luo alakerralle suuria paineita.Kukaan ei viitsinyt estellä Tervareiden avaavia syöttöjä hyökkäyssuuntaan,eikä Olsin alakerralla ollut mahdollisuutta oikein koko pelin aikana hakea ylöspäin syöttösuuntia.Asenteestahan tässä vain on kyse vanhemmilla junnareilla.Toivottavasti molemmat joukkueet ottivat tapahtumasta jotain opiksi niin positiivisesti kuin negatiivisestikin.Tsemiä molemmille joukkueelle kesää ajatellen.

 11. Matsia näkemättä ja Matin kommenttia odotellessa täytyy tyytyä tämän palstan asiantuntijoiden lausuntoihin.
  Olssin kokoonpanoa katsoessa kiinnittyy huomio pariin asiaan:AC:n avut ja pelijärjestys.
  Pystypainia pelattu Olssin puolustuksessa ja varoitukset Tiirolle ja Lukkarille,varmaan Justukselle ensimmäinen peli puolustajana.
  AC:n avut:Rikkinenhän on ilmeisesti kärkimies,puhdas sellainen.VAIN yksi maali B-junnuja vastaan,olisi toivonut enemmän.Hinkula,pohjalla tai toppari,jos pelaa pohjalla lähtee hyviä avauksia ja topparina tukkii alakerran.Mitähän paikkaa pelannut tässä ottelussa?
  Tervareiden kokoonpano?Mistä sellaisen löytää ja onko muuttunut paljon viime kaudesta.
  Löytyykö Tervareiden raporttia ko. pelistä?

 12. tervareitten kokoonpano oli
  Mv: 25 pasi hilli
  puolustajat: 8 mikko suomela,4 aleksi haipus,18 wille repo,15 pekka kauppine
  keskikenttä: 6 joni leskelä,3 mikko viitajylhä,20 aleksi autti
  hyökkääjät: 10 markus rautio,24 riku karppinen,21 aapo heikkilä

 13. Tervareiden joukke aivan eri mitä viime kaudella.Yksi viimekautisesta vakipelaajasta näyttää olevan(Haipus)
  Poissa viimekautisista ikänsä puolesta vielä B-junnareita Ojala,Hinkula,Siira,Nurmos.

 14. Tiiro puolustaja? pennanen kukkonen ja moilanen avainpelaajia? Ei taida olla sama peli

 15. Ei minustakaan ole sama peli, jos moilanen, kukkonen ja pennanen avainpelaajia. Tervareilla viime kauden avauksesta jäljellä kolme pelaajaa.

 16. ketäs Olsin avainpelaajia ?

 17. Arvasin ottelun lopputuloksen heti ensimmäisiltä riveiltä,vastustaja kehutaan pystyyn,jotta saadaan oman joukkueen esitys nostettua mahdollisimman korkealle ja näyttämään mahdollisimman hyvältä,toki peliä näkemättä näin voi ollakin mutta satunnaisen vierailijan mieleen jää vain ääretön omakehu,taitaa olla oululainen tapa,pakkohan se on kun on tullut lunta tupaan viime vuosien aikana ja tämä minunkin kirjoitus oli tarkoitus kirjoittaa ilman pistettä ja siinä onnistuin

 18. Mikä siellä Oulussa B junnu tilanne tällä hetkellä, eli mikä seurojen kesken marssi järjestys…

 19. OPS on tullut ja syrjäyttäny tervareiden ja luistinseuran B-juniorit

 20. Tämä viimeisimmän “Tuntemattoman” kirjoitus oli suurinta skeidaa mitä näillä sivuilla on pitkään aikaan kirjoitettu. No, sopii OPS:laisten tyyliin täysin, mautonta ja asiatonta ! Tervarit B1 pelaa SM-karsintasarjassa ja on selkeästi ykkönen Oulun B-junnuissa. Viimeisimmissä harkkapeleissä kaatuneet OLS A SM-karsintasarjan porukka 2-1 ja OLS B (paras OLS:n B-junnujoukkueista) 5-0. Rankingin toinen on OLS B1, sitten Tervarit B2, OLS B2 ja pahnan pohjimmaisena tämä OPS:n rupusakki. Ei taida “Tuntemattomalla” löytyä faktoja väitteidensä esittämiseen. Niin missä sarjassa ne OPS:n B-junnut muuten pelaavatkaan ?

 21. Kiitos tietäjälle asiallisesta ja analyyttisestä selostuksesta. Tällaiseen varmaan viittaa se pelaajien hihoissa komeileva viesti: “respect”

 22. Jos olet “tuntematon”, joka on kirjoittanut kommentin nro 19, niin sinähän se todellisella “respect-asenteella” kirjoitat. Ehkä se on OPS-leirissä saanut ihan uuden ns. juntuslaisen tulkinnan jolla ei ole mitään tekemistä kunnioittamisen, ainakaan toisten, kanssa. Niin metsä vasta kuin sinne huutaa !

 23. Onpa hyvä että joku jaksaa ja viitsii täällä oikoa tätä opsilaista skeidaa. Jaksamista Tietäjälle, suuren oululaisen jalkapallon enemmistön puolesta.

 24. Kuulostaa ols B olevan sekava meno päällä, c1 eli ent. 96 kelt nykyään B1 joukkue … Voi voi RANE

 25. Onkos OPSin.in B-junnarit niitä C-ikäisä poikia,jotka eivät päässeet jatkoon Kai Palmanissa.Ranen porukka taitaa jatkaa. karsintaa edelleen.

 26. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Kyllä, jos on kaiku. Se vastaa kaikille. Miettimättä ja asiasta tai perusteista riippumatta. Ajatteleva ja suhteellisuudentajuinen ihminen ei. Vaikka kuinka ollaan foorumilla tupsauttelemassa. Ei OLSin pojat ole Ranen sen kummemmin kuin OPSin Juntusen. Ja jos jokin tarve vaatii, ja tuntuu hyvältä rankata nuorukaisia rupuihin ja hyviin niin siitä vaan, mutta leimaamatta. Urheiluseurat eivät ole uskonlahkoja.

  Minä sanon: Kiitos arvokkaasta nuorisotyöstä OLS, OPS ja Tervarit.

 27. Asiasta toiseen. Keväällä ei Oulussa pelata sm-sarjaan missään ikäluokassa! Onko joku samaa mieltä.

 28. Olen samaa mieltä. Keväällä ei tosin missään muuallakaan pelata SM-sarjoja. Ne ovat SM-karsintasarjoja, ja niissä oululaiset kyllä pelaa.

 29. ….HYVä RANE …..

 30. Oululainen jalkapallo on kai tämän palstan mukaan yhtä kuin A- ja B-juniorit? Näistä riittää turpatörinää. Mutta jos katsoo eka kierrosta, niin OLS-A johtaa sarjaa (Haka kaatui 3-1) ja Tervarit-B niin ikään, tosin häntäpäästä kun hävisi HJKlle 0-7.

  Itse seuraan eniten OTPn otteita. Onko piankin tulossa maalivahti kun pelaajalistalla tuota ei ole?

 31. Noh noh,katsotaan.Ei eka pelit vielä maata kaada.Tervareilla pitäisi olla porukka jolla säilytään kuitenkin sarjassa ja samaa toivon Olssin porukalle.Ols A:lla samaa ongelmaa kuin Ols B:llä viime vuonna,kokoonpano tiedetään vasta kun bussi lähtee pelireissulle,ketä tulee ACO:sta mukaan,treenaa siinä sitten systeemejä.
  B-junnuissa T-J ei kannata painaa päätä pensaaseen,HJK:n materiaali ylivoima on tällä kaudella muihin joukkueisiin verrattuna valovuotta edellä,T-J porukka hitsautuu yhteen ja syksyllä mitataan joukkue.
  Heitänpä karmean arvauksen 30.kommentin perään T-J B ja OLS A:n tulevasta kaudesta:
  T-J pelaa samalla porukalla koko kauden ja tappelee syksyllä mitalleista:lopputulos pronssia.
  OLS A:n mitallitavoite kaatuu siihen että syyskaudella Malinen pitää parhaat junnut penkkiä lämmittämässä eikä päästä heitä pelaamaan junnuissa,materiaali riittäisi kultaan vaan lopputulos on kunniakas sarjassa säilyminen.
  Mitä tarttis tehdä,mikä tässä tilanteessa olisi viisainta?
  Maliselle kenkää jos ei suostu viilaamaan palkkaansa ACO:n hyväksi ja OULULAISEN jalkapallon hyväksi.
  Miettikääpä asiaa,muutos pitää lähteä syvältä ja sillä on syvälliset vaikutukset:Junnujen tie eteen päin on pitkä,ei auta Fomintsevin ja tummien miesten palkkaaminen.
  Oulussa on hukattu ikäluokat -91 ja -92 aika totaalisesti muutamaa yksilöä lukuunottamatta.
  Valoa pilkottaa massan suhteen -93 ja -94 ikäluokissa.
  Lipsahti vähän OT mutta asiaa kuitenkin.
  Paljonko persaukisen divarijoukkueen kannattaa maksaa valmentajalle?

Kommentoi