Lehtitarjoukset

Tervarit voitti kauden viimeisenkin kotiottelun

27.09.2010 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

B-poikien SM-sarjan kolmanneksi viimeinen kierros pelattiin sunnuntaina ja Oulussa kohtasivat Tervarit ja Turun Inter. Heinäpään tekonurmella pelatun ottelun voitti kotijoukkue maalein 2-1 (2-0). Voitollaan Tervarit vankisti asemaansa sarjakakkosena, kun sekä Jaro että TPV hävisivät vieraissa. Samalla Tervarit varmisti uskomattoman tilaston voittamalla kaikki kauden 11 kotiotteluaan. Todella harvinaista herkkua kenelle tahansa.

HJK puolestaan varmisti SM-kullan peittoamalla Hongan ja nousemalla 29 pisteeseen. Tervareilla on 21 pistettä, Jarolla 17 ja TPV:llä 15. Tiukassa sarjassa jopa maaliero voi ratkaista mitalien kohtalon, joten viimeisille kierroksille riittää panosta yllin kyllin. OLS puolestaan tarttui oljenkorteensa kaatamalla juuri TPV:n 3-2 ja sarjapaikkatoive elää vielä, vaikka heikosti.

Tervareiden ja Interin ottelu alkoi kotijoukkueen vyörytyksellä. Edellisen kierroksen vierastappio Jarolle ja surkea ensimmäinen puoliaika oli varmasti hyvin muistissa. Painostus tuotti tilanteita läpi koko avausjakson ja 1-0 johtomaali syntyi jo reilun kolmen minuutin kohdalla. Arttu Siira kahvitti pakin, ajoi maalille ja syöttö Matias Ojalan jalkaan sinetöi johtomaalin. Lisämaalia jouduttiin odottamaan jakson puoliväliin, jolloin Tuure Siira vapautti Ojalan läpiajoon ja laukaus takanurkkaan vei kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Tuskin kukaan aavisti, että se oli Tervareiden tämän kauden viimeinen kotimaali, sillä tilanteita saatiin luotua jatkuvasti. Pallo pomppi useaan otteeseen maaliviivalla tai sen läheisyydessä, mutta onni ja taito loppuivat kesken. Tervareiden pelissä näkyi kauniita syöttökuvioita vähin kosketuksin, puolustus toimi eikä vastustaja saanut luotua yhtään vaarallista paikkaa. Tauolle mentiin kuitenkin “vain” kahden maalin johdossa, mikä oli tilanteisiin nähden selkeä pettymys.

Tauolla oli vain yksi teema; peli ei ole vielä ohi ja meidän on jatkettava samaa, nöyrää joukkuepelaamista. Aika tekisi meille tehtävänsä ja pienellä ringillä liikkeellä ollut Inter väsähtäisi lopullisesti.

Heti toisen jakson alku näytti, että jotain jäi koppiin. Joukkuepelaaminen muuttui kuljetusliikkeiksi, joihin syyllistyi liian moni pelaaja. Helpon syötön sijaan valinta olikin harhautus, “länkien” yritys tai vastaava. Pallonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. Maalipaikat vähenivät ratkaisevasti, vaikka niitäkin riitti. Yleensä ne saatiin aikaan, kun maltettiin pelata sovitusti. Inter ei saanut tilanteita, mutta oli paljon aktiivisempi ja aggressiivisempi kuin avausjaksolla. Joukkue oli selvästi päättänyt myydä nahkansa kalliisti. Lopulta kävi jälleen kuten jalkapallojumalat ovat joskus kirjoittaneet: selvästi heikompi joukkue pääsee peliin mukaan yhdellä hyvällä suorituksella. Reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Tervareiden kuudentoista rajalla oli pitkä ruuhkatilanne, jota ei saatu kunnolla purettua. Lopulta pallo ajautui reiluun kahteenkymppiin, josta Inter-pelaajan todella taidokas ulkokierteinen laukaus painui maalivahti Sampo Lehtosen yli ja ohi. Varmasti yksi kauden hienoimmista maaleista, mutta se ei paljon lämmittänyt. Lopusta saatiin jälleen liian jännä. Onneksi puolustus kesti ja saatiin voitto, joka meille kuuluikin. Inter antoi kuitenkin hyvän opetuksen nöyryydestä ja loppuun asti yrittämisestä. Toivottavasti opetus säilyy mielessä. Inter oli liikkeellä varsin varamiehisenä eikä pystynyt taistelemaan kuin ajoittain, mutta sekin oli eilen riittää pisteeseen.

Eiliset tulokset antoivat Tervareille erinomaiset mahdollisuudet viimeiseen kahteen peliin. Mitali on lähellä, mutta todella kaukana, sillä loput pelit pelataan Tampereella, josta ei koskaan saa pistettäkään ilmaiseksi. Sekä ensi lauantain TPV että sarjapaikastaan taisteleva Ilves ovat tunnettuja rajusta yrityksestään nimenomaan kotikentällään. Tervareiden pitäisi saada eilisestä pelistä mukaansa avausjakson hyvät otteet ja pystyä säilyttämään se läpi koko ottelun. Muuten pisteistä on turha edes haaveilla. Viimeiset kaksi peliä Tervarit on pystynyt pelaamaan vain toisen jakson sovitusti ja tasollaan. Siihen on saatava muutos ja se tullaan tekemään. Jälleen kerran lähes kaikki on kiinni viimeisestä kahdestakymmenestä sentistä. Toivottavasti jokainen pelaaja yksin ja yhdessä tekee tarvittavan, että kauden lopustakin jää hyvä maku. On inhimillistä, että hyvä olo valtaa mielen, mutta sen ei saisi vaikuttaa tekemiseen. On myös valmennuksen tehtävä miettiä keinoja pelaamisen tason säilyttämiseksi riittävän ylhäällä koko pelin ajan.

Mitalin metsästys jatkuu siis ensi lauantaina Tampereella. Ottelu TPV – Tervarit alkaa klo 12 Lamminpään nurmella. Kiitoksia kaikille kotiottelujamme seuranneille. Yleisöä on riittänyt ja se on aina joukkueelle ja pelaajille mukava asia.

-Rane-

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. ONNITTELUT TERVAREILLE SM-HOPEASTA.

Kommentoi