Lehtitarjoukset

OLS B kaatoi TPV:n

27.09.2010 | Aihealue: Juniorit

B-nuorten SM-sarjassa OLS oli saanut vieraakseen TPV:n Heinäpään vuodenaikaan nähden hyväkuntoiselle kentälle. Tällä kertaa kotijoukkue oli vahvempi vieden pisteet mieltä lämmittävän esityksen jälkeen maalein 3-2. Samalla OLS sotki mitalitaistelua, sillä TPV oli vielä tiukasti kiinni hopeataistossa ennen ottelua.

Ottelu alkoi tunnustelevasti molemmilta joukkueilta ja OLS oli hieman vaikeuksissa nopeiden TPV-hyökkääjien kanssa. Kovin vaarallisia tilanteita ensimmäisen jakson alkupuolikkaalla ei kuitenkaan TPV:kään saanut luotua. Vaarallisin tilanne tuli TPV:lle kun Lassi Niemi sai kuljettaa aivan vapaasti keskiviivalta asti rankkarialueen rajalle asti, mutta hyvän laukauksen venytti Juhani Pennanen alakulmasta kiinni. Jakson puolivälissä siirtyi TPV johtoon kun pystysyöttöön juossut Rudi Dieter sai nostettua pallon yli vastaan tulleen Juhani Pennasen. Pian tämän jälkeen oli TPV:n Lassi Niemellä mahdollisuus ratkaista ottelu OLS:n puolustuksen uinuessa ruususen unta. Niemi sai rauhassa miettiä läpiajossaan ratkaisua, mutta niin vain Juhani Pennanen torjui jaloillaan tilanteen. Lähes heti perään tasoitti OLS Lassi Lohen kiertäessä vastaan tulleen maalivahti Tuomas Majurin. Syötön tilanteessa antoi hyvän pelin pelannut Vesa Verronen. Tämän jälkeen otti OLS komennon ottelussa ja pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä laajalla rintamalla. Lähellä maalia oli Aleksi Lappalainen Joni Mäkelän syötöstä, mutta Tuomas Majuri peitti vastaantulollaan tilanteen. Juuri ennen taukovihellystä nousi Henri Nevalan syötöstä Vesa Verronen oikeaa laitaa pitkin ja pääsi keskittämään päätyrajalta. Pallo otti pompun juuri maalivahti Tuomas Majurin edessä ja kimposi maaliviivalle. Veini rikkinen oli tilanteessa hereillä ja liukui OLS:n taukojohtoon 2-1.

Tauolla kertasimme pelaamista alakerrasta, mutta toisella jaksolla TPV:n nostaessa peliään ei rohkeutta pelaamiseen enää yhtä paljon löytynyt. Kuitenkin heti alkuun saimme parikin puolittaista tilanteen poikasta. Ensin lyhyestä kulmasta Lassi Lohi pääsi puskupaikkaan, joka suuntautui korkeuksiin. Sitten Aleksi Lappalaisen ristipallon jatkoi Veini Rikkinen hyvin, mutta Lassi Lohi aikaili juuri sen verran, että puolustus pääsi tilanteessa väliin. Samoin Mikael Juntunen pelasi pystyyn hyvin Joni Mäkelälle, mutta ratkaisu viipyi ja TPV pääsi estämään jatkotilanteen. Joni pääsi kokeilemaan myös vapaapotkusta 20 metristä, mutta laukaus selvästi yli maalin. Vielä jakson puolivälissä Niko Isola pääsi laidasta ajamaan läpi ja keskitys kohti Joni Mäkelää, mutta ohjauksen tielle ehti juuri puolustaja ja jatkotilannekin kuivui kokoon. Heti vastahyökkäyksestä pelattiin vaarallinen tilanne OLS-maalin edustalle. Ensin kauempaa tulleen laukauksen torjui Juhani Pennanen hyvin eteensä, johon ensimmäisenä paikalla oli TPV:n pelaaja. Jatkolaukauksen Juhani otti onneksemme kiinni ja takaiskulta vältyttiin. Tämän jälkeen nosti TPV jo rohkeammin joukkuettaan ja OLS pääsi vastaiskuilla kokeilemaan vaarallisesti jopa kolmella yhtä vastaan. Lopulta kotijoukkueen painostus tuotti tulosta ja Vesa Verrosen ja Veini Rikkisen hyvä seinäpelaaminen tuotti tulosta ja OLS 3-1 johtoon. TPV ei kuitenkaan luovuttanut ja heti seuraavalla minuutilla oli Rudi Dieter taas nokikkain Juhani Pennasen kanssa eikä erehtynyt. Loppu menikin ilman vaarallisia tilanteita OLS:n taistellessa pitääkseen johtonsa ja tuomarin loppuvihellyksen soidessa oli kentällä tyytyväisiä OLS-pelaajia. Viereisellä kentällä oli myös tyytyväisiä Tervaripelaajia, sillä tulos tiesi heille lähes varmaa hopeamitalia.

Voitto pitkästä aikaa kirvoitti iloisia ilmeitä OLS-leirissä ja täysin ansaitusti. Ensimmäinen jakso pelattiin kohtuullisesti suunnitelmien mukaan ja pääsimmekin rauhassa rakentamaan tilanteita alhaalta asti. Itseluottamuksen kasvaessa uskalsimme pelata lyhyemmilläkin syötöillä ja näin saimme revittyä rikki TPV:n puolustusta. Pelissä oli taas aivan erilainen ilme kuin esim. edellisessä ottelussa. Pallon menetyksen jälkeen löytyi halukkuutta taistella pallo takaisin antamatta liian helposti periksi. Vieläkin kuitenkin yksittäisissä tilanteissa keskialueella pallollinen pelaaja pääsee liian helposti kääntymään ja pelaamaan palloa eteenpäin. Toisaalta tänään oli halukkuutta juosta myös eteenpäin, joka aiheutti vaikeuksia TPV:lle. Ottelun kulminaatiopiste oli kuitenkin Juhani Pennasen torjuma Lassi Niemen läpiajo, jonka jälkeen OLS heräsi taistelemaan ja pystyi kääntämään ottelun tappioasemasta voittoon asti. Ainoan kerran tällä kaudella se on tapahtunut aiemmin Turussa Interiä vastaan kevätkierroksella. Sen jälkeen OLS olikin kovassa iskussa voittaen myös kaksi seuraavaakin peliä. Toivottavasti historia toistaa itseään ja OLS herää taistelemaan vielä sarjapaikastaan, johon on vielä teoreettiset mahdollisuudet kahdella voitolla. Seuraavan ja samalla tämän kauden viimeisen kerran OLS pelaa Oulussa sunnuntaina 10.10., jolloin Heinäpään tekonurmelle saapuu myös sarjapaikastaan vielä taisteleva Honka. Ottelu alkaa klo 13.00

-Tomppa-

Kommentoi