Lehtitarjoukset

Tinho AC Oulun testattavaksi

27.08.2009 | Aihealue: Miehet

AC Oulu testaa syyskuun puoliväliin saakka brasilialaista hyökkäyspään pelaaja Adson Alves da Silvaa, joka saapui Ouluun keskiviikkoiltana. Taitelijanimeä Tinho käyttävä 26-vuotias ja 173-senttinen ylempi keskikenttämies on pelannut uransa aikana pääasiassa kotimaassaan, jossa tilille on kertynyt kolmisenkymmentä pääsarjaottelua. Lisäksi hän on pelannut muun muassa Portugalissa Gondomarin joukkueessa.

Tinho on tuttu mies AC Oulun maalivahti Dennys Rodriguesille, sillä kaksikko pelasi Brasiliassa kahden vuoden ajan samaan aikaan sekä samassa joukkueessa että vastakkain.

– Dennysin lisäksi olemme kuulleet pelaajasta informaatiota eri tahoilta ja häntä on luonnehdittu hyvin taitavaksi pelaajaksi. Itse en ole kuitenkaan häntä vielä kentällä nähnyt, enkä näekään ennen maanantaita, koska koko joukkue on nyt viikonlopun vapaalla, kertoo päävalmentaja Juha Malinen.

Tinho aloittaa siis AC Oulun testissä maanantaina, ja päätös jatkosta tehdään viimeistään kaksi viikkoa sen jälkeen.

– Tarvitsemme hyökkäyssuuntaan lisävoimia loukkaantumisten varalta. Tinhon pitäisi pystyä hoitamaan kaikkia keskushyökkääjän ympärillä olevia pelipaikkoja eli myös laitoja. Uransa aikana hän on pelannut enimmäkseen kymppipaikalla.

– Katsomme hänen taitonsa kaikessa rauhassa, koska etsimämme pelaajan täytyy olla myös persoonana sellainen, joka ei vie joukkuetta väärään suuntaan, Malinen painottaa.

AC Oulu on etsinyt joukkueeseensa lisävahvistusta ennen kaikkea kotimaasta, mutta sopivia pelaajia ei ole tällä haavaa löytynyt.

– Sellaisia oululaisia ei nyt ole vapaana, jotka pystyisivät vastaamaan tämän hetkiseen huutoomme. Suomalaisten kanssa puolestaan vastaan on tullut hintaongelmia, vaikka meillä onkin mahdolliseen uuteen pelaajaan ulkopuolinen rahoitus, Malinen mainitsee.

Liiganoususta tiukasti taisteleva AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina 6. syyskuuta, jolloin kotiottelussa asettuu vastaan helsinkiläinen Klubi-04.

Kommentoi