Lehtitarjoukset

AC Oulun nousuhaaveille nolo loppu

27.07.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulun takalukko ei ota auetakseen ja meno jatkuu tuskaisena. KPV vei pisteet Raatista lukemin 0-1 ja ellei aivan ihmeitä tapahdu, saa AC Oulu heittää hyvästit nousuhaaveille tämän kauden osalta. Pallonhallinta oli tässäkin ottelussa AC Oulun hyväksi varmasti 70-30 ja vaarallisia tekopaikkojankin oli, mutta paikoista täytyy laittaa sisään tai vastustaja rankaisee. Palloa liikuteltiin sivuttain ja peli pyöri, mutta pääosin hallinta oli näennäistä ja hyökkäyksessä ei oikein tiedetty mitä tehtäisiin. Kulmapotkuja kotijoukkue sai hurjan määrän (13), mutta kun puskupaikkaan viimein päästiin, olivat puskut aivan luokattomia.

Valmentaja Juha Malinen joukkueineen iskee päätään seinään yrittämällä saada tulosta hyökkäyksillä laitojen kautta. Keskellä ei kuitenkaan ikävä kyllä ole ketään sellaista pelaajaa, joka voisi laittaa keskitykset verkkoon etenkään seisovassa tilanteessa, jossa puolustus on ryhmittynyt omiin asemiinsa. Kärjessä viilettää tuulennopea kärkimies, mutta ikävä kyllä tällä hetkellä olisi sama ottaa koko kärkimies pois kentältä, sillä miehelle pelataan yksinkertaisesti aivan vääränlaisia palloja. Tämän täytyy pikkuhiljaa mennä myös Malisen, laitureiden sekä keskikenttämiesten rekisteriin. Tällä hetkellä Randy Edwini-Bonsusta olisi enemmän hyötyä laitahyökkääjänä ja keskushyökkääjäksi voisi heittää Juuso Majavan, joka saattaisi soveltua Malisen ajamassa pelityylissä paremmin kärkimiehen paikalle mm. hieman pidemmän vartensa vuoksi. Majava pelasi tosin KPV:ta vastaan hyvän ottelun laidalla ollen joukkueen valopilkkuja. Parempaan täytyy kuitenkin pystyä, kun pistelaariin ei pisteitä tunnu tippuvan.

Ilja Fomitsev ei ole sen sijaan esittänyt hyökkäyspäässä yhtään mitään, ja hänet voidaan surutta jättää vaihtopenkille myös niissä tilanteissa, kun joukkue hakee vimmatusti tasoitusta tai voitto-osumaa.

KPV-ottelussa puolustus pelasi muuten ok-ottelun, mutta uinahti yhden kerran ja tuloksena oli ratkaisumaali. Muita paikkoja KPV:lla ei juuri ollutkaan paria kaukolaukausta lukuunottamatta. AC Oulun tuhlailijana kunnostautuivat Janne Hietanen kulmapotkujen puskupaikoissa sekä Daniel Owusu, joka täysin käsittämättömästi missasi aivan avoimen puskupaikan keskeltä maalia. Owusulla oli myös monta muuta paikkaa, mutta onnistumisia ei vain tule. Ehkä hänen olisi aika hakea vauhtia vaihtopenkiltä. Mies peippaili kyllä hyvin, mutta usein ratkaiseva syöttö jäi ensimmäiseen mieheen. Näin tapahtui ainakin puolenkymmentä kertaa.

Erikoistilanteet ovat kautta linjan huonoja ja tulevissa otteluissa kannattaisikin esimerkiksi vapaapotkuista laukoa vaikka jo hieman kauempaakin pomppupallon toivossa. Kulmureissa oli muutama uusi ja varsin erikoinen kikka, mutta tulosta ei syntynyt.

Kaikki AC Oulun otteista on jo nähty ja sanottu. Nyt on muutosten aika. Laukauksia tai pystyjuoksupalloja keskelle täytyy saada aikaiseksi, tai muuten ei loppukaudesta hyvä heilu. Myös laitureiden vaihtamista puolelta toiselle voisi kokeilla, sillä silloin keskitykset tippuisivat sisäänpäin kiertyvinä takatolpalle, josta niiden sisään laittaminen saattaisi onnistua AC Oulun pelaajamateriaalilla paremmin. Tätä kannattaisi kokeilla jo siksikin, että huonompia tuloksia ei enää voi tulla.

AC Oulun seuraava kotiottelu on jo maanantaina, kun hyvään vireeseen päässyt FC PoPa saapuu hakemaan pisteet Oulusta.

Kommentoi