Lehtitarjoukset

ONS piti sarjakärkeä tiukilla

27.07.2010 | Aihealue: Naiset, Pääuutinen

Lauantaina oli Heinäpään keinonurmella ONS:n vieraana sarjakärki JyPK, jolla oli rasitteena vasta kaksi tasapeliä seitsemän voiton lisäksi, maalierolla 25 – 2. Molemmat maalit Jyväskyläläisten verkkoon oli iskenyt Klubi 2 – 2 tasapeliin päättyneessä edellisen kierroksen ottelussa. ONS oli tehnyt avaukseen sitten TJK tasurin kaksi muutosta; Mia Rein oli palannut parin ottelun poissaolon jälkeen vasemman pakin tontilleen, ja lisäksi Heini Toivonen oli saatu B-junioreista keskikentälle. Poissa olivat Kuoksan kaksoset, jotka olivat matkoilla. Lisäksi vaihtopenkillä oli uusina kasvoina kaksi 96-ikäistä pelaajan alkua, Kaisa Uusimäki ja Maria Ruokola, joista Maria pääsi myös pelaamaan viimeisen puolituntisen, ja kokemaan naisten ykkösen kärjen vauhdin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kaiken kaikkiaan hyvin tasaista keskialueen vääntöä. Jyväskyläläisten moottorina toimi Del Ama Espinoza Gurutze, joka hyvin liikkuvana ja taitavana pelaajana on osoittanut olevansa sarjan parhaita pelaajia. Kovin vaarallista Gurutze ei kuitenkaan saanut aikaan, sillä häntä näytti lähinnä seuraavan ja vartioivan tiukasti Noora Ämmälä sekä Heini Toivonen. Hyvin tytöt pitivätkin pelintekijän kiinni, eikä Gurutze kovin saanut rauhassa peliä pyörittää. Kerran kuitenkin ensimmäisen jakson lopulla Gurutze pääsi puolittain läpi laidalta, sai matalan keskityksen aikaankin, mutta maalin edestä ohjaus meni hieman ohi maalin, ohjaajana taisi olla koko pelin vaarallisesti liikkunut Sanna Helle.  Tämä tilanne jäi JyPK:n ainoaksi vähänkään vaaralliseksi tilanteeksi ensimmäisellä jaksolla, niin hyvin ONS:n puolustuslinja (Mia Rein – Lotta Juusola – Sanni Päkkilä – Veera Ämmälä) hoiti maalissa varmoja otteita jälleen esittäneen Liisan Rahkolan johdolla tilanteet. Jakson lopulla avautui ONS:lle todellinen maalipaikka, hyvin rakennetun kuvion päätteeksi Laura Huhtala vapautti laidalta Sini Pätsin, joka sijoitti pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin, mutta kotikatsomon harmiksi pallo pomppi molempiin pystytolppiin ja sitten takaisin kentälle, eli voi sanoa, että se oli senteistä kiinni.  Puoliajalle lähdettiin siis 0 – 0 tilanteesta.

Toisen jakson alku oli hieman odottelevaa, kumpikaan ei kovin tilanteita saanut aikaan, kunnes 10 minuutin pelin jälkeen kuin varkain vaihdosta kentälle tullut Maria Salonen pääsi helpohkon näköisesti kuljettelemaan pallon rangaistusalueelle, tarkka laukaus ja 0 – 1 taululla. Tilanteessa näytti useampikin ONS:n pelaaja hieman seisoskelevan, niin helposti murtautuminen laidalta maalipaikkaan tapahtui.  Maalin jälkeen ONS näytti hetkeksi lamaantuvan, eikä tuntunut oikein saavan mitään aikaan, mutta toisaalta ei JyPK:ään juuri tilanteilla juhlinut, liekö varmistellut johtoaan vai mikä oli syynä. Viimeisen vartin aikana ONS viimein sai sentään hieman painostusta aikaan ja JyPK oli ottavana osapuolena, mutta ihan kunnon maalipaikkoihin ei kuitenkaan Oululaiset päässeet, ja JyPK sai puolustettua johtoaan loppuun saakka.

Ottelun lopussa nähtiin myös melkoinen törkeys, kun  Del Ama Espinoza Gurutze liukui selvästi jälkikäteen päin Liisa Rahkolaa, jolla oli pallo ollut jo tovin hallussaan. Tuomari nosti kaikkien hämmästykseksi vain keltaisen kortin, joka sai Oululaisten vaihtopenkillä valmennusjohdon reagoimaan hyvinkin voimakkaasti. En kyllä ihmettele tätä, sillä niin selkeästi myöhässä Gurutze tilanteeseen tuli, että huoletta tuomari olisi voinut punaisen kortin kerralla nostaa. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka noinkin taitava pelaaja ”pilaa” esityksensä tuollaisella tempulla. Oululaisten onneksi Liisa Rahkola pystyi pienen huollon jälkeen ainakin pelaamaan ottelun loppuun, hieman ontuen kylläkin, joten toivottavasti ei mitään pahempaa tosiaan sattunut, ja Liisa on kunnossa taas seuraavassa pelissä.

Kaikenkaikkiaan ONS:n esitys oli erittäin hyvä koko joukkueen osalta; sarjakärjen kanssa täysin tasapäinen kamppailu, joka olisi voinut päättyä toisinkin. Jatkamalla samankaltaisella esityksellä, pistepussi varmasti karttuu edelleen.

– Satunnainen Katsoja

Kommentoi