Lehtitarjoukset

OLS A:lle tappio Kuopiossa

27.06.2011 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

OLS A:n taistelu pääsystä SM-karsintasarjan kolmen parhaan joukkoon koki kolauksen keskiviikkona Kuopiossa, kun sarjapaikastaan taisteleva KuPS oli selvästi parempi ja voitti 4-1. Neljä päivää aiemmin vakuuttavassa JJK -voitossa nähty OLS –ryhmä oli nyt aneeminen ja huolimaton. Kotijoukkue KuPS oli selkä seinää vasten, vain voitto tästä ottelusta antaisi mahdollisuuden säilymiseen ja KuPS olikin joukkueista tällä kertaa liikkuvampi ja aktiivisempi.

Ottelun alku antoi viitteitä siitä, että ehkä joukkueemme jatkaisi siitä mihin edellinen ottelu jäi. Prässi keskialueella toi muutamia hyviä pallonriistoja, joista yhden jälkeen Justus Tiiro vapautti Joni Mäkelän rangaistusalueelle ja kotijoukkueen pakki joutui rikkomaan. Joni laukoi itse varmasti pilkulta 0-1, kun peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia. Tämän jälkeen kotijoukkue oli kentällä aktiivisempi ja pystyi tukkimaan OLS:in pelin avaamisen aktiivisella prässillään. Hieman maalin jälkeen KuPS –kärki pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta tuikkasi pallon niukasti ohi maalin.

KuPS hallitsi koko jaksoa OLS:in joutuessa puolustamaan omaa maaliaan ja hakiessa vastaiskuja. Ajoittain palloa pystyttiin pitämään omalla joukkueella, mutta peliä ei kyetty avaamaan keskialueen kautta vaan lopulta jouduttiin hakemaan hyökkääjiä pitkillä avauksilla, jotka kotijoukkueen vahva topparikaksikko hoiti varmasti. Muutaman kerran pallo oli vaarallisesti joukkueemme maalin edessä, mutta Juhani Pennasen torjunnat ja kotijoukkueen epätarkat laukaukset takasivat tauolle vierasjohdon 0-1. Jostain syystä pallollinen pelimme ei lähtenyt millään sujumaan ja tuskastumista näkyi kasvoilta.

Tauolla tilannetta pyrittiin rauhoittamaan ja saamaan rentoutta omaan tekemiseen. Kuitenkin hankalan jakson jälkeen oltiin maalin johdossa. Toiselle jaksolle tuli entistä aggressiivisempi KuPS eikä lopulta jäänyt epäselvää joukkueiden paremmuudesta tässä ottelussa. Nelisen minuuttia toista jaksoa oli pelattu, kun pallo oli ensimmäisen kerran OLS –maalissa kotijoukkueen läpiajon seurauksena. Tästä pari minuuttia ja tilanne oli jo 2-1, kun kova laukaus 10 metristä painui takanurkkaan. Kymmenisen minuuttia kotijoukkueen ensimmäisestä maalista keskitys vasemmalta löysi takatolpalle nousseen hyökkääjän ja tilanne oli kääntynyt hetkessä kotijoukkueen kahden maalin johdoksi.

Syöttöpelimme toisella jaksolla jatkoi ensimmäiseltä tuttua rataa, helpotkin syötöt olivat epätarkkoja ja harhasyöttöjä tuli enemmän kuin laki sallii. Vartiointi ja terävyys oman maalin edessä olivat tänään heikkoa eikä silloin voitosta pysty taistelemaan. Kymmenen minuuttia ennen loppua KuPS kaunisteli lukemat 4-1:een ja tilanteita olisi ollut enempäänkin. OLS oli tänään sanalla sanoen huono.

SM-karsintasarja on yhtä ottelua vaille pelattu ja vielä on mahdollisuudet ottaa lähtöpisteitä syksyn SM-sarjaan. Tämän kaltaisella pelillä tässä sarjassa ei voita ketään vaan terävyys pitää löytää harjoitusviikon aikana. Jokainen pelaaja jäi omasta tasostaan eikä tuloksessa ole mitään seliteltävää. Kotijoukkue oli hyvä, vierasjoukkue huono. Sarja päättyy osaltamme lauantaina 2.7. kun heinäpäähän tulee vieraaksi FC Jazz. Peli pelataan klo 15.

-Matti

Kommentoi