Lehtitarjoukset

AC Oulu tyrmäsi Viikingit

27.05.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

5-0 komeili taululla AC Oulun ja Viikinkien välisen ottelun loppuvihellyksen jälkeen ja olo oli helpottunut niin katsomossa kuin varmasti kentälläkin. Viiden ottelun voitoton putki päättyi komealla tavalla. AC Oulu aloitti ottelun jälleen terävästi ja teki maalin heti alussa, kun Mika Nurmela onnistui pistämään pallon verkkoon jo minuutin pelin jälkeen. Noin 20 minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Matias Ojala ja vielä ennen taukoa jälleen kerran pirteästi esiintynyt Joonas Sohlo. Toisella puoliajalla AC Oulu jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Dritan Stafsula tuli vaihdosta sisään 68 minuutin pelin jälkeen ja pian plakkarissa olikin jo kaksi maalia, joista toinen syntyi hienolla ja ennen kaikkea kauan odotetulla kaukolaukauksella, ja toinen rangaistuspotkusta.

AC Oulun uusi hyökkääjä Venance Zeze pääsi kentälle 58 minuutin pelin jälkeen ja osoitti taitojen olevan tallella. Muutama näppärä kikka, näkemyksellinen syöttö sekä erinomainen liike pallollisena onnistuivat vakuuttamaan yleisön. Ensimmäiset minuutit antavat odottaa kaudelta paljon.

Mikä tärkeintä, AC Oulu onnistui pitämään nollan omassa päässä ja maalivahti Hugo Magalhaes pelasi hyvän pelin paria puolustuslinjan kanssa tullutta sekoilua ja huonoa avauspotkua lukuunottamatta.

Vasemmalla laidalla ottelun aloitti Joni Mäkelä, mutta hänen otteensa eivät tällä kertaa vakuttaneet. Pientä neppailua sekä taaksepäin ja sivullepäin etenemistä, mutta hyökkääjältä odotettavaa aloitteellisuutta kohti vastustajan maalia ei valitettavasti näkynyt. Samoin toiminta puolustussuuntaan oli vaisua. Zeze korvasikin Mäkelän toisen puoliajan alkuminuuteilla.

Jonkin verran ihmetystä herättää, miksi Tuure Siira on pudonnut pois pelaavasta kokoonpanosta. Otteet etenkin harjoituskaudella olivat erittäin lupaavia. Zezen tultua joukkueeseen minuutit ja näyttöpaikat eivät kuitenkaan todennäköisesti ainakaan lisäänny.

Stafsulan laukoma 4-0 osuma rankkualueen ulkopuolelta oli hieno suoritus, jollaisia joukkue kaipaa enemmän etenkin oman alueensa tukkivia joukkueita vastaan. Stafsula laitettiin pelaamaan oikealle laidalle, jolloin hän pääsi leikkaamaan sisään ja laukomaan vasemmalla jalallaan. Tulosta syntyi heti ja pallo löysi tiensä Viikinkien maalin takakulmaan neljä minuuttia Stafsulan kentällepääsyn jälkeen. Hieno suoritus ja toivon mukaan alkukauden vaisusti pelannut Stafsula syttyi nyt tällekin kaudelle.

Viikingit pelasi melkoisen kehnon ottelun kaikilla mittareilla, eikä joukkueen otteista ole oikeastaan mitään sanottavaa. Heikko esitys.

Voiton myötä AC Oulu nousi kuuteen pisteeseen ja sarjasijoitus on nyt viides heti OPS:n jälkeen. Eroa kärkeen on kymmenen pistettä. AC Oulu pelaa seuraavan ottelun jo keskiviikkona, jolloin Raatiin saapuu vieraaksi FC KooTeePee. Samalla kierroksella pelataan jännittävä SJK – OPS.

Kommentoi