Lehtitarjoukset

Varamiehinen OLS A tasapeliin

27.02.2011 | Aihealue: Juniorit

OLS A matkusti kohtaamaan joukkueemme tavoin kevään SM-karsintasarjaan valmistautuvan SJK:n Seinäjoella. SJK oli viime syksynä tiukasti mukana mitalitaistossa, joten odotettavissa oli kova matsi. Joukkueemme joutui lähtemään otteluun varsin varamiehisenä. Kova flunssa-aalto, loukkaantumiset ja AC Oulun liigacupin aiheuttivat peräti 9 pelaajan poissaolon pelistä. Paikkaamaan tuli 5 b-junioria, joista 4 teki tänään debyyttinsä A-nuorten tasolla.

Peli alkoi varsin mukavalla tempolla. Jo viiden minuutin kohdalla SJK:n kärki pelattiin puolittain irti puolustuslinjastamme. Juhani Pennanen torjui kaksi ensimmäistä yritystä, mutta kolmannella pallo löysi tiensä maaliin ja alku oli kannaltamme ikävä. Joukkueemme ei tästä lannistunut vaan pelin painopiste siirrettiin SJK:n kenttäpäätyyn. 8 minuutin kohdalla Justus Tiiro prässäsi pallon hienosti ylhäällä meille, pallo ajautui kentän parhaalle pelaajalle Niko Tukevalle, joka laukoi hienosti pallon taka-alanurkkaan 16 metristä.

Ensimmäinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä, molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. SJK sai pari pahaa tilannetta varsinkin vasemmalta laidaltaan, mutta Juhani maalissa torjui mm. yhden puhtaan läpiajon. 33 minuutin kohdilla SJK hyökkäsi oikealta ja laituri lähetti ristipallon 16 rajalle. Puolustuksessamme tapahtui merkkausvirhe ja SJK:n kärkimies pääsi kiinni hyvään syöttöön ja ohitti Juhanin; 2-1 taukotilanne.

Toiselle jaksolle kentälle tuli vielä päättäväisempi keltainen joukkue. Peli otettiin hallintaan palloa liikuttamalla hyvin ja riittävän nopeasti. Vastustajan alakertaa pidettiin koko ajan varpaillaan ja paineen alla. 61 minuutin kohdalla nähtiin hieno sommitelma: Keskialueen hyvillä syötöillä jauhettiin tilaa johon vaihdosta tullut Lauri Lilleberg pelattiin vapaaksi. Laurin kova keskitys suoraan syötöstä tavoitti Sami Kurosen, joka puski vastustamattomasti pelin tasoihin. Peli jatkui maalin jälkeen edelleen joukkueemme hallinnassa. SJK sai muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta Roope Blombergin johdolla puolustuksemme piti.

77 minuutin kohdalla SJK:n hyökkäyksen purki Ilja Remes pitkälle vastustajan kenttäpuoliskolle. Tilanteeseen lähti juoksemaan vaihdosta kehiin tullut Aatu Asikainen sekä kolme mustapaitaa. Aatu taisteli pallon itselleen ja pujotteli nöyryyttävästi ohi kaikkien vastustajien. Aatu kruunasi soolonsa upeaan laukaukseen oikeaan ylänurkkaan ja tilanne oli 2-3! Maalin jälkeen meillä oli muutama paikka ratkaista peli lopullisesti, mutta paikkoja ei hyödynnetty. Yhtenä tilanteena jäi mieleen Roope Blombergin räjähtävä vapaapotku 25 metristä, jonka maalivahti vaivoin torjui kulmaksi. Sitten kävi kuten usein käy, 2 minuuttia ennen loppua vastustajan kärkipelaaja sai pallon kahden OLS-puolustajan välistä ja ujutti pallon takatolpan kautta maaliin ohi vastaan tulleen Juhani Pennasen. Tilanne käytiin pelin jälkeen kopissa läpi ja tilanteessa ollut pelaaja osoitti selkärankaa ja myönsi virheensä. Tilanteesta otetaan opiksi niin yksilönä kuin joukkueenakin.

Kokonaisuutena peli oli vielä keväiseen tyyliin tasoltaan vaihtelevaa ja molemmilla joukkueilla pelin taso heilahtelee. Toisen jakson hallinnasta huolimatta olen hieman pettynyt, kun jouduimme avaamaan peliä liikaa pitkillä palloilla. Tämä johtui tietysti hyvästä vastustajasta mutta myös hieman toisella jaksolla hiipuneesta liikkeestä keskialueella. B-juniorit toivat hyvää energiaa peliin ja olivat mukana kaikissa maaleissa. Niko Tukeva oli loistava keskikentällä. Testijaksolla ollut Justus Tiiro oli hyvä ja pelin jälkeen sovittiinkin ”Jupin” liittymisestä joukkueeseen. Oli mukava nähdä, että poissaolijoille löytyy laadukkaita paikkaajia nuoremmista. Vielä ennen viikon talvilomaa joukkueemme kohtaa KPV:n Kokkolassa ensi lauantaina klo 15.

-Matti

Kommentoi