Lehtitarjoukset

Liigakokemusta omaava Vinicius Frasson OPS-paitaan

27.01.2014 | Aihealue: Miehet

Jalkapallon Kakkosesta nousua takaisin Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen brasilialaishyökkääjä Vinicius Frasson (29) kanssa. ”Vini” on tuttu kasvo Suomen kentiltä jo viiden kauden ajalta. Vuonna 2011 hän hyökkäsi MyPa:n paidassa 11 Veikkausliigan ottelussa.

– Suomi on minulle kuin toinen kansalaisuus. Odotan innolla paluuta ja olin todella iloinen, kun Jeferson Pires soitti ja tarjosi uutta haastetta. Olen pelannut kaksi viime vuotta Brasiliassa ja nyt aika on kypsä kohdata uusi haaste Suomessa, Vini kertoo.

– Arvostan tällaista joukkuetta, jolla on vahvat tavoitteet. Itseäni ei kenenkään tarvitse tulla pukkaamaan eteenpäin, vaan on itsestään selvää, että tulen Ouluun tekemään töitä ja antamaan parastani joka pelissä ja joka päivä. Tavoitteenani on pelata urani paras kausi, hän jatkaa.

29-vuotias hyökkääjä on pelannut viimeksi Brasiliassa todella kovatasoisessa Santa Catarinan osavaltion pääsarjassa Clube Atletico Metropolitanon paidassa. Suomessa hän on edustanut aiemmin FCK Salamoita, AC Allianssia, Lohjan Palloa, FC Futuraa ja Myllykosken Palloa. Vinillä on kokemusta myös Italiasta (A.S.D. Manzanese Calsio). Brassihyökkääjä muistetaan varsinkin Porvoossa varsinaisena maalinsylkijänä, sillä Vini ampui vajaan kahden kauden aikana peräti 30 maalia FC Futuran paidassa Kakkosessa. MyPa:ssa hän viimeisteli yhden maalin 11 ottelussa.

OPS:n päävalmentaja Jeferson Pires painottaa OPS:n saavan ennen kaikkea ammattimaisen pelaajan joukkoihinsa.

– Hän ei ole tulossa tänne leikkimään, vaan tekemään töitä ammatikseen ja auttamaan nousussa Ykköseen. Hän on pelaava hyökkääjä, joka ei tarvitse montaa maalipaikkaa tehdäkseen maalin. Hän on taitava ja loistava hyökkääjä, jonka tunnen jo kuuden vuoden takaa – myös ihmisenä, enkä pelkästään jalkapalloilijana. Sen takia tiedän, että hän sopeutuu Suomeen ja voi myös auttaa meidän nuoria pelaajia kehittymään. Vini on se pelaaja, joka tulee harjoituksiin ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä, Pires kertoo.

OPS:lla on sopimusneuvottelut hyvässä vauhdissa tällä hetkellä. Ensi viikon alussa julkaistaneen seuraava nimi, jolla on myös kokemusta Veikkausliigasta.

Vinicius Frasson
Hyökkääjä
31.8.1984, Brasilia / Italia

Aiemmat seurat:
2012-2013: Clube Atletico Metropolitano (Brasilia)
2011: MyPa (Veikkausliiga), FC Futura (Kakkonen)
2010: FC Futura (Kakkonen)
2009: Lohjan Pallo (Kakkonen)
2007-2008: A.S.D. Manzanese Calcio (Italia)
2006: AC Allianssi (Veikkausliiga)
2005: FCK Salamat (Kakkonen)
2003-2004: Avai FC (Brasilia)
2000-2003: SER Caxias (Brasilia)

Kommentoi