Lehtitarjoukset

Luiz Antonio: Suunta on ylöspäin ja vain ylöspäin

26.10.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Millaisen arvosanan annat kaudesta joukkueellesi OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio?

Kahdeksan asteikolla 1 – 10. Tavoite oli nousu, mutta se ei toteutunut. Minä olen kuitenkin onnellinen ja ylpeä pelaajista koko talven työstä lähtien. Keväällä aloitimme huonosti jälleen kerran. Minulla riittää miettimistä loman aikana, että miten voimme parantaa kevään pelejä, sillä tämä oli jo toinen vuosi peräkkäin, kun pelaamme kevään huonosti.

Miltä sarjan kakkossija maistuu?

Ei se paljon lohduta. Brasiliassa on sanonta, että vain numero yksi tunnetaan, mutta tietysti muillakin sijoilla on täällä merkitystä, kun samasta kaupungista on kaksi joukkuetta. Emme enää voineet mennä Lahden ohi, joten meidän piti tyytyä kakkossijaan ja varmistaa se Lahdessa. Ykköspaikkakin oli lähellä, joten kyllä tämä oli hyvä vuosi. Jo kolme vuotta meidän suunta on ollut koko ajan ylöspäin ja vain ylöspäin. En pelännyt missään vaiheessa, että tämä joukkue voisi olla joku niistä neljästä, jotka tippuvat. Meillä oli vahva joukkue ja me taistelimme liiganoususta alusta lähtien.

Ketä onnistujia haluat nostaa joukkueesta esille?

Tänä vuonna olin alussa pettynyt meidän hyökkääjiin, mutta nyt syksyllä he onnistuivat. Maalivahti Juhani Koposella oli loistava kausi – luottomies. Lisäksi on paljon hyviä yksilöitä, mutta me taistelimme nimenomaan joukkueena ja pelasimme joukkuepeliä.

OPS oli sarjan paras vierasjoukkue huomattavan isolla marginaalilla, mistä se johtuu?

Ammattimaisesta organisaatiosta, joka järjestää asioita ammattimaisesti reissuilla. On tarkat aikataulut ja saavumme aina ajoissa, on hyvät ruokailut, hyvä ilmapiiri ja koko valmistautuminen on ammattimaista. Tämä on se tulos ja siitä iso kiitos seuralle.

Mikä oli OPS:n suurin vahvuus joukkueena?

Paras osa-alue oli se, että joukkue on oppinut voittamaan tiukassa paikassa. Esimerkiksi Kemi (molemmat ottelut) HIFK (vieraissa), KooTeePee (vieraissa) ja lopuksi Lahti. Joukkue on kypsynyt siinä.

Mitä pelillisiä osa-alueita tullaan kehittämään ensi kaudeksi?

Taktisesti meidän pitää kehittyä. Joidenkin pelaajien pitää oppia pelaamaan joukkueen eteen taktisempia rooleja. Ei kaikkien, mutta joidenkin.

Miten haluat, että OPS kehittyy seurana?

Meillä on hyvä suunta: kolme vuotta sitten olimme Kakkosessa ja nyt sijoitukset ovat parantuneet Ykkösessä joka vuosi. Pitää löytää hyviä pelaajia tänne ja seuraa pitää kehittää myös kentän ulkopuolella. Omat juniorit oli se kaikista hienoin asia tänä vuonna tälle seuralle. Juniorit on pitkä projekti ja se vaatii vuosia ja kovaa työtä ennen kuin sieltä tulee tuloksia. Sitä työtä ei ollut helppo aloittaa, mutta nyt OPS-junnut ovat iso osa tätä seuraa. Sitten OPS:lle on tulossa oma harjoituskeskus ynnä muuta, joten suunta on oikea.

Kenelle haluat erityisesti jakaa kiitosta kaudesta?

Joukkueelle, koko valmennustiimille, Miika Juntuselle, joka oikeassa hetkessä hankki vahvistuksia meille, koko seuran taustoille, yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea minun perheelleni, joka on tukenut minua. Ne kärsivät, kun minä tulen surullisena kotiin tappion jälkeen, mutta he ovat myös onnellisia silloin, kun OPS:lla menee hyvin. Kiitos myös uskollisille faneille, jotka tietävät myös OPS:n historian. Yksi päivä minun luokseni tuli 90-vuotias mies, joka halusi antaa minulle vanhan OPS-pinssin. Se oli minulla paidan rinnassa Lahti-pelissä.

Kommentoi