Lehtitarjoukset

Jari Pyykölä Tervarit Junioreiden valmennuspäälliköksi

26.10.2010 | Aihealue: Juniorit

Tervarit Juniorit on palkannut jalkapallovalmentaja Jari Pyykölän kokopäivätoimiseksi valmennuspäällikökseen. Pyykölä tulee ottamaan päävastuun Tervareiden valmennuksen kehittämisestä, kyky- sekä taitokoulujen vetämisestä ja seuran sisäisen pelaajaliikenteen koordinoimisesta. Hän aloittaa tehtävässään marraskuun alussa. Sopimus on kaksivuotinen.

Pyykölän, 54, meriittilista on pitkä. Hän on valmentanut FC Jazzin Suomen mestaruuteen ja nostanut VPS:n Ykkösestä liigaan. Lisäksi hän on pitkällä urallaan valmentanut muun muassa FC Lahtea, Kuopion Palloseuraa ja ruotsalaista Brommapojkarnia.

Tervarit Junioreiden puheenjohtaja Janne Hyvönen kertoo Pyykölän palkkaamisen olevan seuralle tärkeä kehitysaskel. Seuran toimintaa on viime vuosina kehitetty systemaattisesti, mutta seuraavan merkittävän kehitysaskelen ottaminen vaatii kokopäivätoimisen valmennuspäällikön panosta.

”Olemme ylpeitä siitä, että Jari halusi tulla juuri meille. Hänen ammattitaitonsa ja intohimonsa lajia kohtaan ovat kaikkien lajia seuraavien tiedossa. Me toivomme pystyvämme hyödyntämään myös hänen hyviä kotimaisia ja kansainvälisiä kontaktejaan pelaajiemme hyväksi”, Hyvönen toteaa.

Pyykölä kertoo lähtevänsä mukaan juniorijalkapalloiluun siitä yksinkertaisesta syystä, että hän haluaa olla mukana kehittämässä oululaista juniorijalkapalloilua. Hän ei sulje pois mahdollisuuden valmentaa vielä liigassa, mutta seuraavat kaksi vuotta hän toimii junioreiden parissa. Tervarit Junioreihin hän kertoo päätyneensä siksi, että seuran tekemisestä paistaa lajihenkisyys ja usko omaan tekemiseen.

”Seuran toimijat ovat laji-ihmisiä, jotka ymmärtävät pelaajakehityksen lainalaisuudet, joten löysimme yhteisen sävelen nopeasti. Työni aloittamista helpottaa lisäksi se, että seuran junioriputkea on kehitetty systemaattisesti ja tulokset alkavat näkyä. Tulen tekemään kaikkeni, jotta tämä kehitys jatkuu”, Pyykölä summaa.

11 kommentit
Kommentoi »

 1. Onnea kovasti Tervarit-j :lle kovasta kaappauksesta. Harvoin löytää Suomesta tällaisen kokemuksen omaavaa valmennuspäällikköä. Yleensä siellä on nuoria pelaajia tai lopettaneita pelaajia, joilla ei ole mitään kokemusta valmentamisesta. Uskon että Tervarit-j tulee olemaan vahva tekijä pohjoissuomalaisessa juniorijalkapalloilussa jatkossa, kiitos Jarin pestauksen.

 2. Löytyiskös poikia omaan A-junioriporukkaan? Ainakin kannattaan harkita!

 3. Kova kaappausko? Noh erikoinen ainakin. Tais olla tyrkyllä useampaan seuraan? Jostain syystä eivät ottaneet. Jorma hehkuttaa siihen malliin että taitaa olla johtokunnan miehiä ja Pyykölän sopimusta solmimassa. Tästäkö nyt seuran tulevaisuus kiinni?

 4. Tyrkyllä moneen seuraan…:) Kun on nähnyt oululaista jalkapallo-osaamista, en yhtään hämmästy mikseivät ottaneet. Varsinkin vielä kun näkee mitä naapureissa tällä hetkellä on. Ei minkään seuran tulevaisuus ole yhdestä ihmisestä kiinni, mutta vanha totuus pätee jalkapaloilussakin. Tieto ja kokemus ovat valttia eikä harrastelijamainen puuhastelu.

 5. Aina samat valittaa.Jos ei muuta niin Tervareiden B-junnareita,Ranea,ym.Kasvakaa jo aikuiset!

 6. Olisi mielenkiintoista vietää, mitä kommentit 3 – 5 käytännössä tarkoittavat selkosuomeksi. Mitähä isä Siira mahtaa tehdä ensi kaudella? Hänhän tietääkseni loin perustan SM-joukkueelle!!!

 7. Eiköhän Siiran pojat siirry OLS,iin.
  Ja mikäs siinä. Ei urheiluseurat ole uskontoa eikä politiikkaa. Vaan jalkapallon peluuta.

 8. kuulostaa järkevältä, jos haluaa kehittyä täytyy seurarajat unohtaa

 9. Liikettä myös Olsista Tervareihin (B-junnareissa).

 10. Tervareista ainakin vielä B-junnari ikäiset Siira ja Hinkula näyttivät olevan Olisin A mukana.

 11. Hyvä.Tarkoitaa sitä ,että ols A käytännössä viime kauden Oulu Akatemia.

Kommentoi