Lehtitarjoukset

Tervareiden tarjoilu pelasi

26.07.2010 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

B-poikien SM-sarja käynnistyi lauantaina 24.7. myös sarjanousija Tervareiden osalta, kun Kuopion Palloseura vieraili Oulussa. Kotijoukkue otti pisteet maalein 3-2 (2-1) tapahtumarikkaassa ottelussa. Lähes helteisessä säässä ja loistavalla kentällä pelatussa ottelussa Tervareiden tarjoilu pelasi kirjaimellisesti; KuPS:n päädyssä nähtiin useita läheltä piti ja vieläkin lähempää piti-tilanteita ja puoliajalla joukkue tarjosi kaikille katsojille ilmaiset kahvit, mehut ja pikkumakiat.

Ottelu alkoi Tervareiden osalta paremmin kuin hyvin, sillä jo 2. minuutilla Arttu Siira purjehti laidalta läpi tarjoillen Aapo Heikkilälle avopaikan takatolpalle. Mihailovmainen viimeistely ja taululle 1-0. Kymmenen minuuttia myöhemmin Arttu Hinkula puski Siiran antamasta kulmasta tolpan kautta 2-0. Tämän jälkeen Tervareiden itseluottamus oli huipussaan ja silloin käy usein kylmät omassa päässä. KuPS rankaisi vaaralliseksi tiedetystä sivurajaheitosta, josta joukkue puski pompun kautta ansaitsemattoman kavennuksen 2-1. Tervareiden alibi-puolustaminen kostautui ja joukkue sai opetuksen SM-sarjan kovuudesta. Tämän jälkeen kotijoukkue loi paikkoja urakalla tuhlaten viisi vähintään tuhannen taalan maalitilannetta. Tervareilla oli kaksi puhdasta läpiajoa, kaksi avointa laukaisupaikkaa maalin edestä ja Siiran hukattu rangaistuspotku. Tauolla tilanteen olisi pitänyt olla vähintään 4-0, mutta nyt ei maistunut.

Tauolla käytiin muutama perusasia läpi ja lähdettiin jatkamaan hyvää pallollista pelaamista. KuPS ilmeisesti myös teki jotain tauolla, sillä joukkue teki kaksi pelaajavaihtoa ja otti tilanteen väkisin haltuunsa. Tervareiden pelaaminen meni pallon perässä juoksemiseksi, itsensä väsyttämiseksi ja sitä kautta liian vaikeaksi pelaamiseksi, jota säestivät vastustajalle annetut lukuisat erikoistilanteet. Isokokoinen KuPS nosti erikoistilanteissa norsuosastonsa maalille ja sai aikaan kohtuullista paniikkia. Toisella jaksolla Tervareiden hyökkäyspeli tukahtui liian nopeisiin ja huolimattomiin syöttöihin, jolloin se ei saanut tarpeeksi tukea hyökkäyksiinsä. Ne olivat pian ohi ja KuPS tuli päälle. Vaikka KuPS ei saanutkaan luotua todellisia maalipaikkoja, niin joukkueen tasoitus 73. minuutilla ei tullut aivan yllättäen. Taitavan hyökkääjän taitavat harhautukset ja peli oli 2-2 ja peliä jäljellä vajaa 10 minuuttia. Tämän jälkeen KuPS hieman vetäytyi ja Tervarit sai uudelleen jo kadottamansa otteen. Kolme minuuttia tasoitusmaalista ja Roope Blomberg keskitti hienosti takaviistoon, josta Matias Ojala viimeisteli takanurkkaan 3-2. Varsinaisen peliajan viime minuutilla KuPS loi erikositilanteesta todellisen myllyn maalille, josta Tervarit selvisi tuurilla ja taistelulla, mutta ehkä enemmän kuitenkin taistelulla ja voitontahdolla.

Parempi voitti, mutta vaikeaksi se kotijoukkueelta tällä kertaa meni. Kymmenen ottelun mittainen puhdas lakana omassa päässä tahriintui kunnolla ja toisaalta hyvä niin. SM-sarjan opetus oli kova, mutta joukkue osoitti voitontahtonsa ja osaamisensa kääntämällä jo lähes voitetun pelin tasurista uudelleen itselleen. KuPS oli odotetun vahva erikoisitilanteissa isokokoisen joukkueensa myötä, vaikka taidokkaasta savolaisesta pelaamisesta ei ollut tietoakaan. Pelinrakentelu oli lähes täysin hyväpotkuisen maalivahdin varassa. Joukkue ei kuitenkaan antanut missään vaiheessa periksi ja ottanee sarjapaikkaan tarvittavat pisteet kotonaan nyt poissaolleiden vahvistustensa avulla. Tervareiden pelaaminen oli avausjaksolla todella nautittavaa, mutta nuorten pelaajien otteita usein leimaava epätasaisuus näkyi toisella jaksolla lukuisina virheinä ja ajatuskatkoina.

Tervareiden olisi ollut nyt hyvä jatkaa pelejään saatuaan näytteen sarjan kovuudesta, mutta seuraava peli on vasta kolmen viikon päästä HJK:n vieraana. Sen jälkeen joukkue matkaa MYPA:n vieraaksi. Seuraava kotipeli on siis vasta yli kuukauden päästä, kun keskiviikkona 25.8. pelataan Heinäpäässä odotettu paikallispeli Tervarit – OLS. Peliaika on vielä auki, samoin kenttä.

Tervetuloa katsomaan toisilleen hyvin tuttujen joukkueiden kamppailua.

-Rane-

3 kommentit
Kommentoi »

 1. Täällä on aina kiva käydä tarkistamassa Tervareiden B:n tila,eli kuinka huonoja sen vastustajat ovat ja kuinka ansaitsemattomasti ne penteleet vielä tekevät maaleja omien verkkoon!
  Onhan se kummallista kun vastustaja tekee nimenomaan ns.ansaitsemattomia kavennuksia ja tekevät maaleja,vaikka eivät saa luotua “todellisia” maalipaikkoja!
  No,onneksi Tervarit edes vähän tietävät miten sitä jalkapalloa pitää pelata…
  Jaksamista vaan,toivottavasti tulee jatkossa edes kunnon vastusta.

 2. Täältä on kyllä huono käydä lukemassa, kuinka ansaitsemattomasti vastustajien penteleet tekevät Tervareiden verkkoon maaleja, kun niitä tulee niin harvoin;-)
  Kentän reunalta peliä seuranneena, Ranen rapo pitää aika hyvin kutinsa. Ja yleensä jalkapallossa, niinkuin monessa muussakin lajissa parempi voittaa. Jos luet raportin uudestaan, niin huomaat että raportissa myös moititaan omia ja kehutaan vierailijaa.
  Kaiken kaikkiaan, kun Tervarit häviää niin uskon että raportissa kehutaan enempi voittajaa, kuin häviäjää.

 3. Kentän reunalta seuranneena,voin todeta kirjoituksen täysin paikkaansa pitäväksi.Näyttää aina joku saavan sen käsityksen kirjoituksesta että vastustajaa aliarvioidaan tai jotenkin mollataan.Parempi voitti. Paremmalla maalinteko taidolla tulos olisi voinut olla paljon suurempi.

Kommentoi