Lehtitarjoukset

Reipas selvästi parempi kotonaan B-nuorten sarja-avauksessa

26.07.2010 | Aihealue: Juniorit

B-nuorten SM-sarja käynnistyi OLS:n osalta vierasottelulla Harri Kampmanin valmentamaa Lahden Reipasta vastaan. Reipas oli tyly isäntä halliten ottelua selvästi ja loppunumerot taiston päätyttyä olivatkin kotijoukkueelle peräti 4-0. Ottelu pelattiin Kivimaan kentällä, jonne sadetta oli säätiedotuksessa luvattu todella runsaasti, mutta siltä vältyttiin kentän ollessa kuitenkin todella raskas ja liukas edellisen yön rankan sateen jäljiltä. Olosuhteilla ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä tuloksen kanssa, sillä Reipas hallitsi ottelua lähes koko ottelun ajan.

Jo heti ottelun alussa nähtiin, mitä oli tulossa kun ensimmäisellä minuutilla pelattiin Reippaan vasemmalta laidalta pelaaja laukaisutilanteeseen, mutta maalivahti Juhani Pennanen venytti kätensä takanurkkaan suuntautuneen hyvän laukauksen tielle. Sama tahti jatkui Reippaan vyöryttäessä hyökkäyksiä molemmilta laidoilta ja laitapakkeina pelanneet Juuso Harju ja Niko Isola olivat jatkuvissa vaikeuksissa omilla laidoillaan. Kuvaavaa ottelun alulle olikin, että Reippaalla oli ensimmäisen vartin aikana jo kahdeksan kulmapotkua ja ensimmäisen jakson kulmatilastokin meni Reippaalle 12-1.

Kymmenen minuutin kohdalla tuli ensimmäinen paha virhe kun Juuso Harju kikkaili laidalla ja menetti pallon päästäen Reippaan 2v1 –tilanteeseen. Ensimmäisen tilanteen Reipas kuitenkin itse tuhri huonoon viimeistelyyn. Toinen tilanne tuli lähes heti perään, kun Niko Isola yritti riskillä pelata laidasta keskelle ruuhkaan ja syöttökatkosta Reipas sai heti maalipaikan, jonka Juhani Pennanen kuitenkin taidolla torjui kulmaksi.

Reilun vartin jälkeen maali oli jo lähellä 25 metristä ammutusta vapaapotkusta, jonka Juhani Pennanen torjui sivulle ja paikalle ennättikin ensimmäisenä puolustuksen sijaan reippaan hyökkääjä, mutta jälleen maalivahtimme oli pitämässä joukkuettamme pystyssä.

Puolen tunnin kohdalla Juhanikaan ei enää voinut mitään, kun Ilmo Hauru menetti pallon kovan kosketuksen seurauksena ja Niko-Petteri Manninen jäi yksin kahta vastaan. Tilanteessa Matti Klinga pelattiin vapaasti läpi eikä hän enää erehtynyt ja numerot 1-0. Vielä ensimmäisen jakson lopulla Ilmo menetti pallon toistamiseen ja tilanne toistui lähes identtisenä, mutta Juhani Pennanen onnistui silloin torjunnassaan. Näin puoliajalle lähdettiin vain yhden maalin tappioasemassa.

Toisen jakson alussa olikin sitten meidän paikkamme iskeä. Myllytys ekalla jaksolla oli sen verran kovaa, ettei hyökkäyksistä oikein voinut edes puhua, sillä maalivahti ei tainnut joutua torjumaan kertaakaan. Kuitenkin heti toisen jakson alkuun oli meillä vastaava 2v1 tilanne, jossa Aleksi Autti yritti vapauttaa Veini Rikkisen vapaaksi. syöttö kuitenkin jäi hieman taakse ja kun Veini joutui kurottamaan palloa, olikin tilanne jo kuivunut maalivahti Joonas Merosen tullessa oikea-aikaisesti peittämään tilanteen. Maali tästä olisi muuttanut pelin luonnetta hieman, mutta olisiko sitten kuitenkaan riittänyt mihinkään.

Vielä kymmenen minuutin ajan toisella jaksolla oli muutama hyvä vastahyökkäyksen poikanen, jotka kuitenkin kuivuivat hidastellessa ja huonoilla syötöillä kasaan jo ennen vaaraa. Käytännössä lopullisen niitin ottelulle iski Reipas 53 minuutin kohdalla kun keskialueella katseltiin ensin vierestä ja sitten vapautettiin Mikko Tuomi vasemmalta laidalta puolittaiseen läpiajoon. Hän päätti kuitenkin siirtää pallon keskelle ja tähän ei aivan maalivahti yltänyt ja Olli Tynkkysellä oli helppo työ siirtää Reipas karkumatkalle.

Olli Tynkkynen sai lahjan noin kymmenen minuuttia edellisestä, kun hyvin pelannut Juhani Pennanen tuli kauas ulos vastaan palloa yrittäen purkaa tilanteen pääpuskulla, mutta pallo pomppasikin yllättäen korkealle ja Juhani juoksi vain alta. Näin jäikin helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Tynkkynen täydensi hattutempun lisäajan kolmannella minuutilla kun kaukolaukaus muutti suuntaa Niko-Petteri Mannisen jalasta päätyen Reippaan Aaro Leutolalle. Hän ei kuitenkaan avopaikasta onnistunut Juhanin taas torjuessa, mutta pallo jäi elämään ja maassa makaava maalivahtimme yritti potkaista pallon pois, mutta se pomppasikin Tynkkysestä epäonnekkaasti kannaltamme suoraan maaliin.

OLS oli tänään vaisu ja se näkyi hävityissä kaksinkamppailuissa sekä irtopalloissa. Joukkueenjohtaja Jari Myllymäen kommentti, ”On kai noita enemmän kentällä kuin meitä.”, kuvaa liikkeen vähyyttä kentällä. Olimme jatkuvasti jäljessä askeleen tai kaksi ja Reippaalla olikin reilusti tilaa pelata. kaikki kunnia myös Reippaalle sillä joukkue ajoittain todella vahvaa peliä, joskin virheitäkin ottelun aikana nähtiin ja niistä olisi pitänyt pystyä rankaisemaan, mikäli pisteiden syrjässä haluttaisiin pysyä.

Tasoeroa kuvaa myös kulmatilasto, jonka Reipas voitti 14-2 ja niistäkin suurin osa tuli jo heti ottelun alussa. Kyseessä ei edes ollut mitään sumaa, vaan kulmat tulivat maalivahtimme torjunnoista. Toisaalta ilman virheitä, joita aina sattuu peleissä, olisimme saaneet pidettyä Reippaan pois vaarallisimmilta sektoreilta luottaen maalivahtiimme ja mitä pidemmälle peli olisi edennyt olisimme ehkä päässeet enemmän ja enemmän mukaan peliin. Nyt ei näin käynyt, vaan hetkemme oli toisen jakson alussa ja kun emme sitä käyttäneet, meni Reipas ansaitusti menojaan. Ennen seuraavaa peliä pitää luokaton syöttöpeli saada parannettua sekä liikettä saada lisää. Muuten ei kunnian kukko laula.

Seuraavaa ottelua saammekin odotella kolme viikkoa, mikä ei ole hyvä asia, sillä pitkä pelitauko oli myös yksi asia, joka ottelussa tuli selkeästi ilmi. Seuraavan ottelukierroksen helmi Tervareita vastaan siirrettiin elokuun loppuun Kai Pahlman -turnauksen vuoksi ja näin saavat C-ikäiset pelaajamme valmistautua rauhassa koitokseensa. Seuraavalla viikolla pelataankin sitten Suomessa U16 pohjoismaiden mestaruuskisoja ja siksi pelejä ei ole. Seuraava ottelumme onkin vasta lauantaina 14.8. klo 12.00 Heinäpäässä nousijajoukkuetta PK Keski-Uusimaata vastaan, joka aloitti sarjan voittamalla TPV:n 1-0. Tervetuloa seuraamaan otteitamme sillä futis on parasta paikan päällä.

-Tomppa-

Kommentoi