Lehtitarjoukset

Tervarit B aloitti kautensa

26.04.2010 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

Puolen vuoden odotus päättyi lauantaina, kun Tervarit B avasi sarjakautensa Jyväskylässä JJK2:n vieraana. B-poikien I-divarin ottelu päättyi vierailijoille 2-3 (1-0). Ottelusta muodostui vastoin odotuksia loppuun asti jännittävä, sillä Tervarit pelasi pitkään käsijarru päällä ja kotijoukkue sumputti ansiokkaasti pienellä kentällä.

Jopa Sir Alfred olisi ollut ylpeä käsikirjoituksesta, jossa kauhu ja komiikka vuorottelivat. Vielä pitkään pelin jälkeen Tervareiden valmennusjohto mietti, että miten pelissä oikein kävi. Tunnelmat olivat kuin Uunon appiukolla elokuvassa Lottovoittaja; ilo ja epätoivo vaihtelivat nopeaan tahtiin. Koko ottelu oli Tervareiden myllytystä, joka tarjosi hyviä ja loistavia maalipaikkoja muutaman minuutin välein, välillä tiheämminkin. Avausjakson ainoan maalin teki kuitenkin kotijoukkue JJK, kun Tervareiden puolustus toheloi monen miehen voimin ja kotijoukkue rankaisi vartin kohdalla läpiajosta 1-0. Toinen avausjakson yllättävistä tapahtumista oli Tervareiden Omar al-Kubaisin suora punainen kortti, jonka hän sai työnnettyään katsojan nurin ja otettuaan häneltä pallon. Peliä oli tuolloin pelattu 20 minuuttia. Tilannetta edelsi teini-ikäisten katsojien lapsellinen ja epäurheilullinen käytös, kun he ottivat pallon ja estivät Tervareiden nopean sivurajaheiton. Toivottavasti järjestävä seura ja kyseiset katsojat viisastuivat tapahtuneesta. Tuomio oli kova ja epäreilu, mutta kuitenkin oikea. Nöyrälle pelaajalle 2,5 ottelun pelikielto on kova paikka.

Tauolla valmennus puhui muutaman minuutin, sen jälkeen oli muutaman minuutin hiljaisuus ja lopulta pelaajat alkoivat puhumaan keskenään ja saivat luotua riittävän voittamisen meiningin päälle. Toisen jakson aluksi Tervarit saivatkin tasoituksen, kun Matias Ojala laukoi pallon maaliin ruuhkan jälkitilanteesta. Miesalivoimasta huolimatta vierailijat loivat maalipaikkoja, mutta JJK kesti ne onnella ja tuurilla. 20 minuuttia jäljellä ja lähes identtinen maalitilanne JJK:lle; Tervareiden puolustus toheloi ja nukkui ja läpiajosta 2-1 kahden kosketuksen laukauksella. Tuntui epätodelliselta ja niin väärältä. Peli oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi, sillä vierailijat saivat vielä yhden lisävaihteen päälle. Kymmenen minuuttia ennen loppua Ojala tasoitti Justus Tiiron loistavasta esityöstä. Tässä vaiheessa Tervarit siirtyi vajaallakin kolmen miehen alakertaan nostaen ylös 4 pelaajaa. Tulosta syntyi pari minuuttia myöhemmin kellon näyttäessä 73 minuuttia. Tiiro kaadettiin rangaistusalueella ja vahvan toisen jakson pelannut Arttu Siira laittoi pallon ylänurkkaan sinetöiden pilkulta voiton. Lopun Tervarit hallitsi ja otti kuin ottikin ansaitun voiton ylivoimaisen maalituhlailun jälkeen.

Joukkueiden välillä oli niin iso tasoero, että ainakin toinen joukkueista on väärässä sarjassa. Vaikka peli oli jännittävä loppuun asti, niin maalipaikat olivat noin 2-20 Tervareille miesalivoimasta huolimatta. Maalituhlailun lisäksi vierailijat saavat miettiä muutamaa muutakin asiaa vielä pitkään. Joukkue ei ollut valmis otteluun. Bussimatka, pieni kenttä ja lumisade eivät riitä selityksiksi. Tuleva viikko onkin aikaa analysoida tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.

Sarja on avattu ja kolme pistettä ansaittu. Seuraavaksi Tervarit pelaa kotona Iisalmen PK-37 vastaan sunnuntaina 2.5. Heinäpään tekonurmella klo 15 alkavassa ottelussa. Tervetuloa!

-Rane-

9 kommentit
Kommentoi »

 1. Hienoa pojat! Onneksi olkoon!!!

 2. “Tuomio oli kova ja epäreilu, mutta kuitenkin oikea.” Miten tuomio voi olla samaan aikaan epäreilu ja oikea? Olisit samantien kirjottanu tuomion olleen väärä, mutta oikea. Tuomiossa ei ollut mitään epäreilua, eikä se ole edes kova, jos katsojien kimppuun käydään. Semmoiset joukkuuet nyt vain eivät kuulu sarjaan, jos kentän laidalle eksyneet fanitkin ovat vaarassa menettää henkensä. Järjestäjä voisi tapauksesta viisastua ainoastaan sillä tavalla, että turvaisi omat kannattajansa väkivaltaisilta pelaajilta. Itse en ainakaan uskalla tulla Tervareiden kotipelejä katsomaan!

 3. Mieti vähän mitä kirjoittelet,kun et ole ollut peliä katsomassa.Suosittelen sinulle tosiaan turvallista kotona oloa.

 4. Voimme olla ainakin yhdessä asiassa samaa mieltä.. Tervarit eivät kuulu kyseiseen sarjaan, he kuuluvat SM-sarjaan.

 5. Taas se huomataan. Pelissä hyökätään katsojien kimppuun, palstalla kirjoittajien kimppuun, tässähän pelkää jo henkensä puolesta :( joutuu kohta turvautumaan virkavallan tuomaan suojaan, muuttamaan pois paikkakunnalta, käymään muokkaamassa kasvojaan leikkauksessa ja vaihtamaan nimensä. Tervareiden ja fanien pitäisi kyllä harkita vihanhallintakurssia, ettei tälläinen uhkaava käytös toistuisi…

 6. Tervareilla kovat paineet nousta SM-sarjaan,vähältä piti,ettette kusseet peliä Jyväskylässä.
  Montaa tuollaista sähläystä ei ole vara tehdä.
  Heikko kohta(hermokontrolli) on nyt kaikkien tiedossa,rattoisaa alkukautta Tervareille,kylmä tuuli puhaltaa ja kylmä rinki kasvaa……

 7. Ootte kyllä kaikki ihan hukassa jotka väitätte, että Tervareilla olisi hermokontrolli vaikeuksia. Ei se mitään todista, jos kerran käy niin, että Tervaripoika tönäisee yhden ainoan kerran katsojaa, joka ei suostu antamaan palloa takaisin peliin.

 8. hyvä että on edes yks pelimanne joka eläytyy peliin

 9. Näyttäisi siltä,että Tervareiden B-junnuilla on kovimmat vastukset jatkossa kotona(VIFK,GBK,JJK).Otteluohjelmaa on suuniteltu hartaudella,onnittelut!
  Toki teoreettinen häviö Helatorstaina kovakuntoiselle KPV:lle tasoittaisi puntteja kummasti.
  Pakkovoitot ja nousupaineet voivat kummasti vaikuttaa peleihin…
  Toki Tervarit on selvä ykkössuosikki,muu kuin sarjanousu olisi katastrofi,muut joukkueet voivat ottaa sen sijaan rennosti.

Kommentoi