Lehtitarjoukset

AC Oulu – KuPS 1-0

26.02.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu otti 1-0 kotivoiton Kuopion Palloseurasta lauantaisessa Liigacupin ottelussa. Hienon voittomaalin iski Tuure Siira ottelun alkuminuuteilla tykittämällä Mika Nurmelan pitkästä keskityksestä pallon suoraan ilmasta maalin alakulmaan. Viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta AC Oulu hallitsi hienoisesti ottelutapahtumia ja KuPS:n harvat tilanteet kilpistyivät jälleen kerran hyvin pelanneeseen Jeremy Vuoloon. Voiton myötä AC Oulu nousi omassa Liigacupin lohkossaan toiseksi.

Pelikentän ulkopuolella AC Oulu on päättänyt hakea Ykkösen paikkaa ja samalla selvitellään lakimiesten voimin edelleen Veikkausliigapaikan varmistamista. Mikäli joukkueen tie vie Ykköseen ovat ainakin Pyry Kärkkäinen ja huhujen mukaan myös Jarkko Hurme kertoneet Ykkösen olevan liian matalan statuksen sarja heidän taidoilleen. Kyseiset herrat pelasivatkin lauantain ottelussa erinomaisesti ja mielessä olivat varmastikin näytöt mahdollista seuravaihtoa ajatellen.

Sen sijaan Janne Hietanen ja Jani Kauppila ovat olleet jokseenkin vaisuja koko Liigacupin ajan. KuPS:ia vastaan Kauppilalle tuli muutama helppo pallonmenetys, joista KuPS pääsi hyviin maalipaikkoihin. Hietasen osalta etenkin aiemmissa otteluissa on esiintynyt huolimatonta syöttötyöskentelyä ja huonoa sijoittumista.

Ottelun loppuminuuteille valmentaja Juha Malinen teki hieman erikoisemman vaihdon, kun hän vaihtoi kärkimieheksi Juho Meriläisen. Meriläiselle pelattiin muutama pitkä pallo päähän, mutta oman taisteluparin puuttumisen takia pääpallojen pelaaminen targetille on yhtä kuin pallon luovuttaminen vastustajalle.

Liigacupin tähän saakka positiivisinta antia on ollut nuorten pelaajien esiinmarssi, mutta etenkin maalinteko on joukkueelle ongelma. Viidessä ottelussa on onnistuttu tekemään vain kuusi maalia, kun taas omissa on soinut yhdeksän kertaa.

On myös edelleen ilo katsoa Mika Nurmelan otteita kentällä, sillä hän painaa kentällä kuin villivarsa kesäisellä niityllä. Hän on erittäin vaativa kanssapelaajiaan kohtaan, mutta osoittaa kentällä sellaista työmoraalia ja syöttötyöskentelyä, että nuorempien kannattaisi ehdottomasti ottaa miehestä oppia vaikka sitten korvat punoittaen. Kun Nurmela saa pallon, hän vilkaisee nopeasti tilanteen kentällä ja laittaa pallon liikkeelle tarkalla keskityksellä tai pystysyötöllä. Muilla pallo jää liian usein jalkaan katseen jämähtäessä ensimmäiseen vastustajan pelaajaan.

Mikäli sarjaporras vaihtuu Ykköseen, on mielenkiintoista nähdä, ketkä kokeneesta kaartista Hurme – Nurmela – Kärkkäinen – Hietanen – Kauppila jäävät vahvistamaan joukkuetta. Myös Frank Jonkelle löytyisi varmaankin kysyntää muistakin seuroista. Alkavalla kaudella nouseminen Ykkösestä liigaan on tehty varsin haastavaksi. Suoraan ei nouse yhtään joukkuetta vaan Ykkösen voittaja karsii liigan 12. sijoittuneen joukkueen kanssa liigapaikasta. Toivo kuitenkin vielä elää, että AC Oulu jollain ihmeen konstilla onnistuisi liigapaikan alkavalle kaudelle hamuamaan.

Liigacup jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun Rovaniemen Palloseura saapuu vieraaksi Ouluun.

4 kommentit
Kommentoi »

  1. Mikäli osa pelaajista lähtee,annetaan nuorille luottoa ja peliaikaa.Nuorten maajoukkueissa useampi pelaaja ja osa lähellä.Talous kuntoon ja yritetään uudestaan.

  2. Paskat housuissa ja jatkuva märinä.
    Potkupallo on kiva harrastus eikä näillä levveysasteilla peli muuksi muutu.
    Lapsellisinta on muka vanhempien liikkeelle laittama adressi. Takana samat hemmot.
    Lopettakaa tuo älytön ininä, sillä kohta nauravat jo Heinäpään pultsaritkin tälle touhulle.

  3. Adressin alulle laittajina on aivan tavallisia junnujen äitejä ja isiä. Heille oululainen jalkapallo ja aco on ilmeisen lähellä sydäntä.

  4. Mennneen talven lumia. Aloite adressista (joka ihan osuma termi) tuli varmaan peräkylän takahikiän junnun isiltä.

Kommentoi