Lehtitarjoukset

OPS-j:n CUP junan vauhti kiihtyy

25.03.2010 | Aihealue: Miehet

OPS juniorit kaatoivat cupin toisella kierroksella “rakkaan” naapurin Olss:in 2-1 ja selvityivät Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu Oulussa pelattavassa ottelussa AC Kajaani.

Itse ottelu oli varsin kaksijakoinen. Ennakkosuosikkina lähtenyt OLS piti palloa avausjaksolla ja OPS-j puolusti lähes koko joukkueen voimin. Kesken Ols rynnistyksen OPS sai vapaapotkun keskialueelta, jonka OPS:n kokeneimpiin kuuluva Juha Seppälä pamautti Ols maalin yläkulmaan, Tervareista vuokratun maalivahdin lähtiessä hakemaan oletettua keskityspalloa.

OLS jatkoi painostustaan, mutta ei päässyt tekopaikoilla ja hätäiset laukaukset viuhuivat pitkälle Heinäpään tekonurmen takakentän lumihankeen. Jakson loppupuolella Ols kuitenkin tuli tasoihin OPS:in räikeän merkkausvirheen seurauksena, maalintekijänä Jere Moilanen.

Toisen jakson alku oli vieläkin selkeämmin Ols painostusta myötuulen voimin ja Ols sai luotua yhden tosi vaarallisen tilanteen, jossa kuitenkin Ols pelaajan viimeistely epäonnistui. Valmentaja Viitasella oli kuitenkin Ässät käyttämättä ja hän vaihtoi Miika Vihavaisen kentälle. OPS alkoi saamaan taas omia hyökkäyksiä aikaan ja sovitusti. Pitkään kentiltä pois ollut O-P Saarinen otti vielä viimeisen spurttinsa ja ajoi läpi koko Ols puollustuksen rangaistusalueelle, jossa hänet kaadettiin. Myös avustuva liputti rankkaria, mutta kaikkien hämmästykseksi päätuomari ei vienytkään palloa pilkulle keskusteltuaan pitkään avustavan kanssa?

OPS suoritti toisen vaihdon ja kentälle tuli isokokoinen ikiliikkuja Tommi Welling, joka raastoi ja repi Ols puollustuksen palasiksi useaan otteeseen. OPS sai näistä vaarallisia vapareita , sekä kulmapotkun, joka toi ratkaisun. Selvästi harjoiteltu kuvio päättyi Juho Mäkitaron ohjaukseen Vili Yrjänän jatkaessa Mika Pelkosen antaman kulman Mäksälle namupaikkaan. Siis OPS toinen maali.

OLS yritti vielä vaihdoilla saada ryhtiä aikaan, mutta peli oli voitettu “henkisesti” ja OPS piti olssin poissa tekopaikoilta ja loi itse vastahyökkäyksillä vaarallisemmat tilanteet. Lopun viisiminuuttisen OPS-nelikko Welling-Karjalainen-Vihavainen-Pelkonen piti palloa Ols päädyssä ja oli aika villin voitontanssin, cup junan vauhti kiihtyy!

Ops:in voitto oli koko joukkueen voitto, ryhmä onkin nopealla aikajänteellä hitsautunut yhteen Joukkueeksi! Edellämainittujen lisäksi onnistujia olivat myös varmaotteinen maalivahti Juho Hekkala ja laitapuolustajat Juuso Koivuniemi ja Joonas Pahkala. Unohtaa ei sovi myöskään valtavan työmäärän molempiin suuntiin uurastanutta Aki Käyrää!

OPS kokoonpano: Hekkala – Pahkala – Mäkitaro – Yrjänä – Seppälä – Niinimäki (Vihavainen) – Saarinen (Welling) – Käyrä – Pelkonen – Karjalainen – Koivuniemi.

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. hyvän taktiikan oli andyman laatinut

Kommentoi