Lehtitarjoukset

Oulun seudulle menestystä taitokilpailuista

24.11.2010 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

Vuoden 2010 jalkapallon SM-Taitokilpailut pidettiin viikonvaihteessa (20-21.11.2010) Kuopiossa. Pojista kultaisen taitomerkin ja 7. sijan D12-pojissa nappasi Oulunsalon Pallon Juuso Syrjälä. Juuso oli parhaiten menestynyt Pohjois-Suomen poikakisaaja. Haupan Hermanni Harju sai hopeisen taitomerkin E11-pojissa (jääden vain 1,7s.kultamerkistä). Oulun luistinseuran Aleksi Kalermo sai pronssimerkin D13-sarjassa ja saman seuran Rasmus Karjalainen hopeamerkin C14-sarjassa ollen kokonaiskilpailun 10.

Tulokset (pojat):
E11
Hermanni Harju (hopemerkki)
D12
Juuso Syrjälä (7. sija ja kultamerkki)
D13
Aleksi Kalermo (29. sija ja pronssimerkki)
C14
Rasmus Karjalainen (10. sija ja hopeamerkki)

ONS tytöt nappasivat peräti 3 mitalia, yhden kultaisen ja 2 hopeista. Tämän lisäksi kaikki kisoihin osallistuneet ONS:n 6 pelaajaa saavuttivat hienosti kultamerkin.

Tulokset (tytöt):
Tytöt E10
1. Hulda Kuustie
Tytöt E11
2. Emma Peuhkurinen
Tytöt D13
2. Janina Kuoksa

Linkki tuloksiin: http://www.poxnet.fi/poxnet/index.php

8 kommentit
Kommentoi »

 1. Onnea! Pohjois-Suomesta löytyy lahjakkaita ja taitavia junioripelaajia! Jatkakaa samaan malliin.

 2. sais sen näkymään vielä pelinomaisena taitona kentällä.

 3. Henkilökohtainen “pallo” -taito on osa pelinomaista taitoa. Siihen liittyy luonnollisesti paljon muutakin. Mutta se on yksi oleellinen osa pelinomaista taitoa, koska peliväline sattuu olemaan pallo.

  Voihan sitä taitoa “oikoa” esim. turhilla pirueteilla kentällä ja kovilla laukauksilla, mutta jos nuo taitokisa jutut tekee vaikeuksia niin vaikeapa on puhua kunnon pelinomaisesta taidosta. Pohjois-Suomen tyttöpuolella on huomattu taitokisojen merkitys lisäharjoitteluna ja mittarina esim. Etelä-Suomen pelaajiin. Puheissa ja joukkuekavereiden apujen tukemana voi aina esittää taitavaa mutta kestääkö kantti hankkia mitattua vertailukohtaa?

 4. ed.viitaten, säälittävää, ettei kateuden vuoksi osata arvostaa ahkerien nuorten saavutuksia. Heistä jokainen on uskomattoman lahjakas, kun on karsiutunut satojen jalkapalloilijoiden joukosta edustamaan Pohjois-Suomen piiriä ja omaa joukkuettaan valtakunnallisiin kisoihin. No, toivottavasti tämä “tuntematon” ei ole kenenkään juniorin vanhempi tai valmentaja. Ja perustuuko tuo johonkin tietoon, ettei kyseiset henkilöt OLISI myös taitavia kentälläkin?

 5. Voe elämän kevät tuota -tuntematon- kirjoittamaa kommenttia: “sais sen näkymään vielä pelinomaisena taitona kentällä.”

  Eikö Suomen maajoukkueissa ja seurajoukkueissa ole jo ihan riittävästi näitä puujalkoja joilla on vain sitä kuuluisaa pelinomaista taitoa? Tuloksista päätellen ihan liikaa. Pointtihan on siinä että kun pallon kanssa ei jakseta/kehdata/viitsitä ja ei osata taituroida niin siinä vaiheessa ruvetaan puhumaan pelinomaisesta taidosta. Juniorin tärkein oppimistehtävä on kesyttää palloa, aina B -junnuikään saakka!

 6. onhan noita esimerkejä Täällä Oulun seudulla,jotka pärjänneet,jopa voittaneet taitokisoja.Mutta eipä se taito,nimen omaan pelin omainen taito näy pelisuorituksessa.Samaa mieltä tuntemattoman kanssa.
  Pitää osasta treenata oikein ja varsinkin oikeita asioita.

 7. Se Taito jota taitokisoissakin tarvitaan, on yksi oleellinen ja tärkeä osa matkalla siihen pelinomaiseen taitoon. Taitokisojen perimmäinen juttu onkin lienee siinä että harjoittelee ja kilpailee paineen alla.

  Uudelta maalta muuttaneena muistan paljon esimerkkejä siitä että hyvät taitokisaajat olivat innokkaita taitojensa kehittäjiä ja se merkkaa pidemmän päälle eniten.

 8. Forssell, Sparv…esimerkkejä löytyy kymmenittäin huipulta. Ovat menestyneet taitokisoissa. Mutta oleellista on, että harjoittelee…Ei taitokisat pelkästään pätevöitä kovaksi pelimieheksi, mutta osaltaan taitokisat antaa mitatun ja muihin taitaviin pelaajiin verratun kuvan pelaajien perustaidoista pallon kanssa.

Kommentoi