Lehtitarjoukset

Hyökkääjä Frank Jonke jatkaa AC Oulussa

24.11.2009 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Kanadalainen kärkipelaaja Frank Jonke jatkaa AC Oulun riveissä myös Veikkausliigassa kaudella 2010. Jonkelle liiganousuun päättynyt viime kausi oli ensimmäinen AC Oulussa. Tammikuun lopussa 25 vuotta täyttävä isokokoinen hyökkääjä pelasi kauden aikana kaikkiaan 20 ottelua ja oli kymmenellä täysosumallaan joukkueen toiseksi paras maalintekijä.

Jonken kausi oli hieman rikkonainen, sillä hän loukkasi kesän aikana polvensa ja joutui olemaan pitkään sivussa tositoimista. Loukkaantumisen jälkeen rapsahti vielä kahden ottelun pelikieltokin. Pelaamissaan otteluissa Jonke kuului kuitenkin säännöllisesti AC Oulun parhaimmistoon.

– Viime keväänä sanoin, että Frank on yksi parhaimmista Suomen kenttiä kuluttaneista target-hyökkääjistä ja olen edelleen samaa mieltä. Frank aloitti kauden vahvasti, mutta parin kuukauden poissaolo vei mieheltä parhaan terän, päävalmentaja Juha Malinen summaa.

Jonke on tärkeä palanen AC Oulun ensi kauden joukkueen rakentamisessa. Pelaajasopimuksia on nyt kasassa kaikkiaan 12.

– Olemme rakentaneet joukkuettamme maltilla ja ensimmäinen prioriteetti on ollut viime kauden pelaajissa. Joukkueen vahvistukset ja täydennykset tulevat ajallaan, sillä toimiva perusrunko on perusta kehitykselle, Malinen sanoo.

Kommentoi