Lehtitarjoukset

OLS A avasi SM-sarjan voitolla

24.07.2011 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

OLS A kohtasi SM-sarjan avauskierroksella FC Hakan, joka oli päättänyt kevään karsintasarjan komeaan neljän voiton putkeen. Tiedossa oli siis hikinen iltapäivä muutenkin kuin n. 30 asteen lämpötilan vuoksi. Ottelun alku oli kotijoukkueen lievää hallintaa, muutamia hyviä hyökkäyksiä luotiin mutta keskitykset ja viimeiset syötöt jäivät epätarkoiksi. Haka perusti pelinsä vastaiskuihin, joita se haki suoraviivaisesti.

Pariin otteeseen OLS-pelaaja pääsi laukomaan 16 rajan tuntumasta, mutta vieraiden puolustus pystyi peittämään laukaukset. Tilanteilla ei juhlittu kummassakaan päässä kenttää, sikäli tarkkaa molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan. Puolen tunnin kohdalla Haka sai pahan hyökkäyksen oikealta, viime hetkellä Jere Moilanen pääsi katkaisemaan keskityksen. Seuranneesta kulmapotkusta vieraiden järkälemäinen keskikenttäpelaaja puski ylänurkkaan 0-1. Tämä maali toimi lopullisena herätyksenä kotijoukkueelle ja peli painettiin väkisin vieraiden päätyyn.

Hetki ennen taukoa OLS:in painostus toi tulosta. Vesa Verronen pelattiin laidalle vapaaksi, tämän syöttö tavoitti pystyyn juosseen Marcus Kålan, joka maltilla kiersi maalivahdin ja sijoitti tyhjiin 1-1. Hetkeä myöhemmin siirryttiinkin tauolle tasatilanteessa. Kopissa korostettiin malttia ja kylmäpäisyyttä toisella jaksolla. Palloa liikuttamalla paikkoja aukeaa ennemmin tai myöhemmin, vieraiden vastaiskut eliminoidaan huolellisella syöttöpelillä.

Toisen jakson alku noudatti ensimmäisen loppua. OLS painoi herhiläisenä pelin vieraiden päätyyn ja 56 minuutin kohdalla Tuure Siiran pystysyöttö löysi jälleen vapaaksi päässeen Marcus Kålan. Tällä kertaa Kåla malttoi vielä syöttää ja Vesa Verronen niittasi pallon verkkoon: 2-1! Tämän maalin jälkeen kotijoukkueen painostus hieman hellitti ja peliä käytiin enemmän keskialueella. Vieraat pyrkivät luomaan tilanteita vapaapotkuilla, joilla haettiin isoja pelaajia. Kotijoukkue oppi läksynsä takaiskusta ja pystyi pitämään Hakan isot pelaajat aisoissa. Jakson puolivälissä vaihdosta tullut Justus Tiiro kirmasi pitkän purkupallon perään ja vieraiden maalivahti tuli ulos maaliltaan. Tuomariston mukaan tämä pelasi palloa käsin alueen ulkopuolella ja seurauksena punainen kortti. Tilanteesta seurannut vapaapotku oli sarjaa rääpäisy.

Jostain syystä kotijoukkue kipsaantui ylivoimalle päästyään ja vieraat saivat pelistä otetta. Tilanteet ehkäistiin topparikaksikon Arttu HinkulaAleksi Haipus ja maalivahti Juhani Pennasen yhteistyöllä. Vartti ennen loppua OLS sai kulman vasemmalta ja Roope Blomberg laukoi pallon suoraan maaliin takatolpan kautta. Katsomossa mietittiin liekö ollut Roopen uran avausmaali. Loppuaika oli enemmän pelailua. Kolmas maali katkaisi vieraiden selkärangan ja palloa pyrittiin pitämään ja kuluttamaan aikaa pois. Pari kolme ihan avointa paikkaa jätettiin käyttämättä huolimattomilla suorituksilla.

Peli oli kokonaisuudessaan tyypillinen ensimmäinen peli tauon jälkeen. Pieni hermostuminen ja pelituntuman puute näkyi tekemisessä. Syöttöpeli ei ollut sitä mitä tältä joukkueelta on lupa odottaa. Tärkein kuitenkin eli voitto taisteltiin kotiin hyvällä asenteella. Joukkue teki töitä raskaassa kelissä hyvin. Uutena pelaajana esitelty Aleksi Haipus täytti paikkansa erittäin hyvin. Marcus Kåla teki hyviä juoksuja keskialueelta ja näistä tuli kaksi maalia. Tuure Siira teki Kålan kanssa töitä vahvana kaksikkona. Nyt nautitaan hetki tästä voitosta ja maanantaina palataan ”sorvin ääreen”, ensi lauantaina vastassa on FC Honka Espoossa.

-Matti

Kommentoi