Lehtitarjoukset

OLS A hyvässä vireessä

24.04.2011 | Aihealue: Juniorit, Pääuutinen

SM-karsintasarjan toisen kierroksen otteluun joukkueemme OLS A sai vieraaksi FC Hongan Espoosta. Honka voitti avauskierroksella HJK:n, joten tiedossa oli vastustaja sarjan huipulta. Ottelun alku oli varsin tunnustelevaa peliä. Liekö aikainen alkamisajankohta vaikuttanut siten, ettei kumpikaan joukkueista ollut vielä täysin hereillä. Pikkuhiljaa joukkueemme otti pelin hallinnan ja vieraat pyrkivät teräviin vastaiskuihin. Varsinkin vasemman laidan kaksikko Roope Blomberg – Arttu Siira loi pari terävää hyökkäystä, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Ensimmäisen puoliajan kuva olikin OLS:in hallintaa ilman montaa vaarallista tilannetta. Pelin kulkua kuvaa jotenkin kulmatilasto: OLS 8 – Honka 0.

Puoliajan puolivälissä vieraat pääsivät ainoaan kunnon tilanteeseen ja pallo saatiinkin kotijoukkueen maaliin, mutta avustava liputti tilanteen paitsioksi. Joka tapauksessa tilanne oli niukka paitsio ja toimi hyvänä herätyksenä OLS:ille. Kotijoukkueen vaarallisin tilanne oli keskitys, josta Vesa Verronen puski avopaikasta niukasti ohi. Tauolle mentiin siis tilanteessa 0-0.

Toiselle jaksolle Honka sai myötätuulen selkänsä taakse, mutta kotijoukkue tuli kentälle todella terävästi ja otti pelin täydellisesti haltuunsa. Tilanteita vyörytettiin vieraiden maalille, varsinkin Aleksi Lappalaisella riitti virtaa tukea hyökkäyksiä ja Allun laidalta luotiinkin monta vaarallista tilannetta. Joni Mäkelä pääsi pari-kolme kertaa hyvään vetopaikkaan, mutta sihti oli vielä hakusessa. Noin tunnin kohdalla Joni laukoi terävästi ja irtopallosta Veini Rikkinen tykitti tolppaan mutta ei aivan maaliin asti.

Kun peliä oli pelattu 65 minuuttia, kävi kuten usein käy. Huolimaton poikittaissyöttö keskialueella, vieraiden nopea vastaisku ja hieno laukaus takaylänurkkaan – 0-1. Tässä tilanteessa keltapaitojen henkistä kanttia koeteltiin ja joukkue vastasi haasteeseen hienosti. Heti maalin jälkeen seuraava hyökkäys ja vaihtomies Sami Kuronen taisteli pallon Veini Rikkiselle, joka tykitti 16 rajalta pallon etunurkkaan ja peli oli tasan.

Näiden maalien jälkeen pelin teema oli se, että OLS haki voittomaalia ja Honka teki kaikkensa estääkseen tämän. Paikkoja luotiin, mutta laukausten tarkkuus oli heikko. Kuitenkin 85 minuutin kohdalla Arttu Siira kamppaili irtopallon itselleen vieraiden rangaistusalueella, näki takanurkalle hiipivän ottelun parhaan pelaajan Joni Mäkelän, joka teki Artun syötöstä 2-1. Maalin jälkeen palloa pidettiin rohkeasti omalla joukkueella ilman paniikkia. Lisäajalla Honka sai pientä painetta maalille, mutta tilanteet hoidettiin mallikkaasti. Noin 6 minuutin lisäajan päätteeksi tullut vihellys päätti ottelun joukkueemme ansaittuun 2-1 voittoon.

Kokonaisuutena ottelu oli hyvä askel eteenpäin. Syöttöpeli oli parempaa kuin ensimmäisessä pelissä. Joukkue teki töitä ja puolusti hyvällä moraalilla. Joni Mäkelä johti hyökkäyspeliä keskialueella ja kruunasi ottelunsa voittomaalilla. Marcus Kåla teki valtavan määrän hyviä katkoja keskialueen pohjalla. Joukkueen peli-ilme oli yhtä aurinkoinen kuin sää Castrenissa, ainoastaan viimeistely jätti toivomisen varaa. Siihen pitää tulevalla viikolla kiinnittää huomiota. Sarja jatkuu Vapunpäivänä, kun vieraaksemme Heinäpäähän tulee molemmat ottelunsa voittanut SJK.

-Matti

10 kommentit
Kommentoi »

 1. Odotin kyllä hongalta enemmän

 2. mutta ols pelasi hyvin

 3. se on kyllä totta

 4. Hienoa OLS,pysyivätkö muuten Siiran veljekset tässä pelissä pystyssä? Nähtiinkö “kuolevia joutsenia” tai ajanpeluuta?
  On ne hyviä,on ne…

 5. onpa taas lapsellista kommentointia

 6. Anonyymari taitaa olla hieman katkera..

 7. niin vaikuttaa, kaikista ei oo pelaajaksi

 8. Kyllä siellä on veljekset makailleet kentällä,on lisäaikaakin tullut 6 minuuttia.
  Raportinkin perusteella FC Honka ollut niskan päällä ja parempi joukkue.
  Pojat! Ylös sieltä kentältä makaamasta,yrittäkää edes pelata!

 9. olet kyllä pelaajista erehtynyt valitettavasti

 10. toinen veljeksistä istui katsomossa, varmaan filmasi siellä

Kommentoi