Lehtitarjoukset

AC Oulu varmisti paikan Veikkausliigassa!

23.10.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu pystyi kuin pystyikin ottamaan tärkeän vierasvoiton Jarosta ja varmistamaan näin paikan Veikkausliigassa myös ensi kaudelle. Todellisen jännitysnäytelmän ratkaisijoina toimivat maalin mieheen tehneet Mika Nurmela ja Juuso Majava. Oululaisillekin tuttu Ymer Xhaferi teki ottelusta vielä jännittävän kaventamalla toisella puoliskolla tilanteeksi 2-1, kun ottelua oli pelattu 61 minuuttia. Jaro vyörytti kavennusmaalin jälkeen hyökkäyksen toisensa perään ja sahasi näppärilla pikkusiirroilla AC Oulun puolustuksen riekaleiksi. Viimeisenä lukkona toimi kuitenkin maalivahti Dennis Rodrigues, joka joutui useita kertoja nokikkain kotijoukkueen hyökkäyskaluston kanssa. Ottelun draamaa lisäsivät muista otteluista tihkuneet ja jatkuvasti muuttuvat tilannetiedot.

Ensimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja maalintekoon ja nähtiinpä pari hylättyä paitsiomaaliakin. AC Oulu onnistui kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun Mika Nurmela tykitti noin kolmestakymmenestä metristä unelmakudin yläkulmaan aivan jakson viimeisellä minuutilla.

Juha Malinen oli tällä kertaa jättänyt Donewell Yoben penkille ja nostanut Juha Majavan avaukseen. Majavalla oli hieman ennen Nurmelan maalia loistava paikka viedä vieraat johtoon, mutta veto osui tolppaan.

AC Oulu meni jo 2-0 johtoon heti toisen jakson alkuminuuteilla, kun Frank Jonke syötti päätyrajan tuntumasta Juuso Majavalle, joka pienen neppailun jälkeen pääsi laukomaan pallon varmasti verkkoon. Aiempien otteluiden heikkojen esitysten vuoksi kritisoitu Juuso Majava näpäytti näin arvostelijoitaan maalisyötön ja maalin muodossa ratkaisuottelussa, mistä hänelle täytyy antaa kaikki kunnia.

AC Oulun peli sekosi toisen maalin jälkeen täydellisesti ja Jaro sai jatkuvasti vaarallisia tilanteita vieraiden maalille. Ymer Xhaferin kavennusosuma oli malliesimerkki Jaron hyökkäyspään kikkailusta. Tilanne näytti hetken aikaa AC Oulun kannalta todella pahalta, mutta joukkue kesti kuin kestikin kotijoukkueen vahvan jakson. Juuso Majavan loukkaantuminen ja vaihto tulivat hyvään saumaan keskeyttäen hetkeksi Jaron rynnistyksen. Ottelun loppuminuuteilla AC Oululla ei enää ollut suurempaa hätää ja juhlat voivat alkaa.

FC Lahti hävisi samaan aikaan oman erittäin dramaattisen ottelunsa lukemin 3-2 TPS:aa vastaan. Lahti johti tuota ottelua jo 2-0, mutta TPS tuli toisella jaksolla tasoihin ja ohi. Myös JJK:lla oli tiukka paikka ja vastustaja Haka onnistui nappaamaan täyden pistepotin 2-1 vierasvoitolla.

Tulokset tiesivät sitä, että JJK joutuu karsimaan ja Jari Litmasen tähdittämä Lahti putoaa suoraan Ykköseen. AC Oulu nousi myös IFK Mariehamnin ohitse, joten taakse jäi siis lopulta kolme joukkuetta. Näin AC Oulu jatkaa Veikkausliigassa myös ensi kaudella!

Maalinteko-ongelmista ja puolustuspään heiveröisyydestä huolimatta joukkue pystyi fanien suureksi riemuksi uusimaan sarjapaikan. AC Oulun ottelut olivat lähes poikkeuksetta mielenkiintoisia ja tapahtumia riitti. Aktiivinen pelitapa on haastava, mutta yleisöystävällinen. Tapahtumia riitti useimmissa otteluissa molemmissa päissä. Maliselle ja koko joukkueelle on annettava tunnustusta siitä, että se uskoi omaan pelitapaansa vaikeillakin hetkillä. Kausi huipentui loistavalla tavalla. Tämän jännittävämmäksi on kauden päätöstä enää vaikea saada.

OuluFutis.com onnittelee koko joukkuetta!

5 kommentit
Kommentoi »

  1. Onnea Aclle ja ensikaudalle sitten mestaruus!!!

  2. AC Palkkaturva teki sen ihan itse. Ja kansa maksaa.

  3. Mitä kuuluu AC Oulu akatemialle? Nyt rehtori varmaan ehtii sitäkin hoitamaan.

  4. En tiedä mitä akatemialle kuuluu, mutta huhujen mukaan akatemioiden sm-sarjaa ei tule tänä talvena. Sieltä olisi tullut kovia pelejä harjoituskaudelle, harmi jos oikeasti näin käy.

  5. Ei pelata.Etelän seurat luopuvat,koska liikaa kustannuksia matkalla pohjoiseen.!

Kommentoi