Lehtitarjoukset

AC Oulu tasapeliin FC KooTeePeetä vastaan

23.09.2012 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu kohtasi lauantai-iltana FC KooTeePeen aina hienossa iltavalaistuksessa. Ottelu oli samalla Ykkösen juhlaottelu. Ottelun ei kulkenut aivan AC Oulun käsikirjoituksen mukaan, sillä se joutui ottelun tiimellyksessä kahdesti takaa-ajajaksi. Ensin Johannes Laaksonen rokotti kotijoukkuetta Lassi Nurmoksen hieman alokasmaisen purkupallon seurauksena. Joni Mäkelä tasoitti ottelun ennen taukoa, mutta tauon jälkeen Laaksonen vei vieraat toistamiseen johtoon sekasortoisen puolustuksen keskeltä ensimmäisen maalin kanssa lähes identtisellä maalilla. Noin vartti ennen loppua Zeze sooloili pallon tolpan kautta verkkoon tasoittaen loppunumeroiksi 2-2. Lisäosumia ei nähty siitäkään huolimatta, että AC Oulu sai pelata 20 viimeistä minuuttia miesylivoimalla vieraiden punaisen kortin myötä.

Kokonaisuutena ottelu oli tasainen ja molemmilla oli hyviä paikkoja. AC Oulun hyökkäykset tuntuivat jälleen kerran pysähtyvän vastustajan rankkarialueen rajalle, jossa sormi meni tutusti suuhun. Lisäksi kaukolaukaukset puuttuivat jälleen täysin, vaikka esimerkiksi loistavan vedon omaavalla Mika Nurmelalla oli toisella puoliajalla täydellinen vetopaikka, josta hän kuitenkin päätti syöttää pallon vastustajan maalivahdille. Kaukolaukausten puute saatiin kauden keskivaiheilla korjattua ja tulosta syntyi lähes joka ottelussa, mutta sittemmin on taannuttu alkukauden räpellykseen, jossa laukauksia pantataan viimeiseen saakka.

Ottelun lopussa valmentaja Rauno Ojanen päätti muuttaa miesylivoimasta johtuen neljän puolustuslinjasta kolmen linjaan, mikä osoittautui vääräksi ratkaisuksi. Sinällään huonohkosti pelanneen Juho Meriläisen vaihtaminen kentältä oli oikea ratkaisu, mutta neljän miehen linja olisi pitänyt säilyttää viimeistään kun sen vaikutukset huomattiin. Välittömästi muutoksen jälkeen vieraat nimittäin pääsivät helposti läpijuoksuun, josta meinasi syntyä johtomaali. Tilanteet eivät suinkaan loppuneet tähän, vaan lisää vastaavanlaisia tilanteita syntyi useita. Kotkalaiset huomasivat mahdollisuutensa ja saivat aivan uutta intoa pelaamiseensa. Vieraiden johtomaali olikin ottelun lopussa huomattavasti lähempänä kuin kotijoukkueen, vaikka vieraat pelasivat siis yhden miehen vajaamiehityksellä. AC Oulun peli sekosi peliryhmityksen muutoksen myötä aivan täysin ja loppu oli yhtä tuskaa. Palloa ei enää saatu pidettyä lainkaan ja kotkalaiset saivat useita pitkiä hyökkäyksiä, koska AC Oulun alakerrassa ei vain yksinkertaisesti ollut riittävästi miehiä hyökkäyksiä katkomaan. Omien pitkien hyökkäysten saamista vaikeutti lisäksi erittäin huono syöttötyöskentely kautta linjan ja kotkalaisten ahnas prässi.

Huonon arvosanan ottelusta saa myös vasen puolustaja Juha Majava, jonka otteet kentällä olivat sangen huonoja. Vasemman puolustajan paikka kaipaakin ehdottomasti rotaatiota. Majavan kehityskäyrä on suuntaamassa jyrkästi alaspäin ja on aika kokeilla jotain uutta.

Tasapelin myötä AC Oulu on tasapisteissä OPS:n kanssa pitäen kuitenkin edelleen hallussaan tärkeää viidettä sijaa. Tärkeää siksi, että se takaisi ensi kaudeksi yhden kotiottelun enemmän. Tärkeän myös siksi, että se takaisi myös kiistattoman Oulun herruuden tältä kaudelta.

Kommentoi