Lehtitarjoukset

Tervarit Juniorit B2 -joukkue piirinmestaruuteen

23.09.2010 | Aihealue: Juniorit

Tervarit Juniorien B2 -ryhmä taisteli piirisarjan syyskierroksella tiensä piirinmestaruuteen. Sarjan voittaja on oikeutettu karsimaan liiton ykkösdivisioonaan. B-poikien kakkosdivisioonassa pelattiin seitsemän peliä, joista joukkue voitti yhtä lukuunottamatta jokaisen. Sarjassa pelaaminen oli nousujohteista, mikä antoi hyvät edellytykset 19.9 Pietarsaaren Telluhallissa pelattuun karsintaturnaukseen. Turneehen ovat oikeutettuja Pohjois-Suomen, Keski-Pohjanmaan ja Vaasan piirin voittajat. Karsijoista kaksi parasta nousevat ykköseen ja viimeinen jää piirisarjaan.

Ensimmäiseksi vastustajaksi hallin tekonurmelle asettui kotijoukkue Jaro. Jalat olivat jääneet hyvästä valmistautumisesta huolimatta bussiin. Olimme ensimmäisen vartin aikana vaikeuksissa vastustajan nopeita hyökkääjiä vastaan ja Jaro pääsikin iskemään puolustuslinjan nukahduksen jälkeen tilanteeksi 0-1. Osuman jälkeen Jarolla oli mahdollisuus siirtyä useammankin maalin karkumatkalle, mutta maalivahtimme Juha Ruotsalainen hoiti huikealla itseluottamuksella muun muassa kaksi läpiajoa. Torjuntojen  jälkeen myös pallollinen pelimme alkoi vähitellen näyttämään haluamaltamme ja loimme hyviä hyökkäyssommitelmia. Myös Mikko “Sume/Zume” Suomela -show pärähti käyntiin.

Tauolle siirryttiin 2-1 johdossa “Zumen” loistavan läpiajomaalin sekä onnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen. Kopissa painotettiin puolustuslinjan porrastusta, ennakointia ja linjan liikkumista, jotta nopeat kärkipelaajat saadaan kuriin. Ennen kaikkea puhuttiin pallollisen pelin tärkeydestä ja siitä, miten johtoasemassa haluamme pelata.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin edellinen jäi. Pallollinen pelimme toimi, ja erinomaiseen syyskuntoon päässyt Mikko Suomela teki lyhyen kulmapotkun jälkitilanteesta 3-1, rangaistuslaukauksesta 4-1 ja upealla vasemman jalan kaukolaukauksella tilanteeksi jo 5-1! Viisi tehtyä maalia näin tärkeään otteluun on huikea suoritus!  Kun vielä johtoasemassa palloa kyettiin pitämään joukkueella, pelaamaan riskittömästi ja lisäksi puolustettiin nöyrästi ja jämäkästi, matsi oli kokonaisuutena B2-joukkueen parasta koko kaudella!

Toinen ottelu pelattiin Vaasan Kiistoa vastaan. Fyysisesti vahva joukkue lähti prässäämään korkealta jo yhden pelin pelannutta tervarinippua vastaan ja onnistuikin alusta alkaen hyydyttämään pallollisen pelimme. Jälleen puolustuslinjamme oli alussa vaikeuksissa ja vastustajan laadukkaat hyökkääjät loivat useita vaarallisia tilanteita.

Tauolle kuitenkin selvittiin tilanteessa 0-0. Jo tässä vaiheessa tiesimme, että vähämaalinen ottelu koituu eduksemme, joten toisen jakson pyrimme jäädyttämään peliä ja hakemaan tasuria. Vaikkakin  puolustuspelimme kokonaisuutena itse asiassa parani toiselle jaksolle, vastustaja pääsi iskemään pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta loppunumeroiksi 0-1.

Maalieron turvin ensin varmistimme paikkamme kahden parhaan joukossa ja viimeisen Kiiston ja Jaron välisen ottelun tulos takasi meille karsintaturnauksen voiton. Upea saavutus joukkueelta, joka koostui ainoastaan nuoremmasta b-ikäluokasta ja c-junioreista! Ensi kaudeksi tämä varmistaa B-ryhmälle hyviä ja motivoivia haasteita.

Kommentoi