Lehtitarjoukset

Luiz Antonio jatkaa OPS-jp:n päävalmentajana

23.09.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Jalkapallon Ykkösessä pelaava Oulun Palloseura-jp on kiinnittänyt seuran nykyisen päävalmentajan Luiz Antonion vuoden 2013 loppuun asti. Antoniolla oli voimassaoleva sopimus vielä ensi kaudesta, mutta OPS-jp halusi turvata hyvissä ajoin pitkänlinjan tekemisen valmennuspuolella sopimalla jo nyt kahden kauden jatkosta.

Luiz Antonia (kuvaaja Timo Sipilä)

– Haluamme jatkuvuutta myös organisaation puolelle, jonka tärkein yksittäinen henkilö on päävalmentaja. Luiz on intohimoinen ja kehittyvä valmentaja, joka on tehnyt upeaa työtä meillä. Tämä sopimus ja uusi harjoituskeskus tukevat pitkän tähtäimen tavoitettamme eli kasvua suurseuraksi, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen visioi.

Komean pelaajauransa päätteeksi Antonio on käynyt Brasilian korkeimman tason valmentajakurssin. Suomessa hän on jakanut jalkapallo-oppia jo viiden vuoden ajan ? suurimpana meriittinä OPS-jp:n nostaminen Ykköseen viime kaudella.

– OPS:lla on edessään loistava tulevaisuus ja isoja visioita, jotka minäkin olen nähnyt. Olen kiitollinen siitä, että seura tulee ja tarjoaa kaksi vuotta jatkoa. Se on merkki siitä, että he ovat huomanneet, että olen tehnyt hyvää työtä täällä. Minä haluan valmentaa tätä joukkuetta Veikkausliigassa joku päivä ja menestyä täällä seuran mukana, Luiz Antonio kertoo.

Kaikki tekeminen OPS-jp:ssa tähtää siihen, että seura kehittyy tulevaisuudessa eteenpäin. Manageri Juntunen on visioinut usein Suomen Rosenborgista.

– Saamme joka vuosi Luizin kautta kolme kovaa ammattilaispelaajaa Brasiliasta, niin kuin meillä on nytkin. Mutta Luiz on valmis kouluttamaan myös nuoria pelaajia ja toivottavasti saamme jatkossa lisää oululaisia nuoria toimintaamme. Käymme jatkossa katsastamassa myös nuoria brasilialaispelaajia, jotka voivat tulla tänne kehittymään hänen valmennukseen. Meille on tulossa seuratalo, jossa he voivat asua ja ruokailla ja harjoitusolosuhteet ovat pian kunnossa harjoituskeskuksen myötä, Juntunen mainitsee.

Myös Luiz Antonio haluaa kehittää ympäristöään ennen kaikkea ammattimaisemmaksi.

– Olen brasilialainen, mutta olen asunut Suomessa 17 vuotta. Uskon, että olen aika hyvä yhdistelmä sanomaan, mitä suomalaisesta jalkapallosta puuttuu. Jos me haluamme pelata korkeimmilla sarjatasoilla, niin ympäristön pitää olla vielä ammattimaisempi. En halua olla vain edustusjoukkueen valmentaja, vaan huolehtia myös siitä, miten lapset ja nuoret harjoittelevat, Antonio mainitsee.

Luiz Antonion valmentajaura:

 • 2010: OPS-jp
 • 2009: OPS-jp
 • 2008: Lisäkoulutusta Brasiliassa
 • 2007: Tornion Pallo-47
 • 2006: Sepsi-78
 • 2005: OPS, A-juniorit

6 kommentit
Kommentoi »

 1. Heh, heh… Miksiköhän manageri on tyytyväinen valmentajaan…? Tuleekohan Luizille myös uusi puhelin? Sellainen missä on korvakuulokke näyttäis paremmalta kun Miika soittaa kesken pelin. :)
  Luizilta huono siirto. Noilla systeemeiillä menee loputkin uskottavuudesta ja uuden pestin saaminen Suomesta on aivan mahdotonta.

 2. tarviiko luiz uutta pestiä…

 3. Varmaan joskus tarvitsee… :) Tämän juoksupoika-pestin jälkeen on uskottavuus valmentajana mennyt. Paitsi jos laittaa puhelimen ottelujen ajaksi kiinni ja tekkee itsenäisiä päätöksiä mutta sopimuksessa lienee pykälä jossa on sovittu että puhelin on auki. :)

 4. Kun katsoo viime kauden kahta oululaisjoukkuetta OPS ja OPA, jotka tappeli viimeiseen peliin noususta, niin toinen oli aika pitkään tällä kaudella mestaruussarjan nousutaistoissa mukana ja toinen menee viemäristä alas kolmanteen divariin.

  Änkyryys kannattaa joskus ja sohvaperunat voi päivitellä kun toiset tekee ;=)

 5. Jos ykkösdivisioonan joukkueen kotipelissä ilmoitetaan olevan 109 katsojaa, ja totuus on että änkyryydestä oli nauttimassa korkeintaan 25 katsojaa, ei kyse ole pärjäämisestä.

 6. Jaa. Onhan Oulun kenttätilanne surkea. Ja toisaalta Suomen potkupallokulttuuri ohut.

  Tästä ainakin näkee ykkösen matseista yleisömäärät. Eipä nuo päätä huimaa varsinkaan sellaisilla paikkakunnilla jossa on muutakin tarjolla, esim. veikkausliigaa. Tai mahdollisuus nousuun.

  http://ykkonen.palloliitto.hs.prewise.com/games.aspx?type=played

  Vai meinaatko että jos OPA pelaisi nyt ylempää I-divaritasoa, olisi katsojia merkittävästi enemmän?

Kommentoi