Lehtitarjoukset

ONS jatkoi hienoja vieraspelejään, sarjakakkonen Klubi nurin

23.08.2010 | Aihealue: Naiset

Lauantaina ONS oli matkustanut Helsinkiin sarjakakkosen Klubin vieraaksi. Oululaisethan olivat ennen ottelua sarjakolmosia, kuusi pistettä Klubin perässä. Oululaiset olivat jälleen kerran matkalla pienellä ryhmällä, vaihdossa sentään yksi pelaaja, mutta laatu näytti jälleen kerran korvaavan määrän, niin hyvin ONS:n koko joukkue kentällä taisteli.

Ottelu alkoi hienoisella Klubin painostuksella, varsinkin nopea Linda Norrena oli alituisesti uhkana oululaisten alakerralle ja palloa koitettiin pelata hänelle jatkuvasti, mutta aivan huippupaikkoihin ei kotijoukkue päässyt. Pelin edetessä ONS sai myös juonesta kiinni, liekö apuna ollut myös aika-ajoin voimakkaana puhaltanut takatuuli, mutta joka tapauksessa myös ONS alkoi saada syöttöpeliään kulkemaan. Pelin 18. minuutilla alkoi viimein tapahtua, kun ONS sai helponnäköisesti  vapaapotkun noin 30 metristä. Vaparia asettui ampumaan Lotta Juusola, jonka komea laukaus painuikin juuri riman alta Klubin maaliin, maalivahti Minna Huhtamon hieman torkahtaessa tilanteessa, mutta maalit lasketaan. Hetkeä myöhemmin oululaisilla oli loistava tilaisuus lisätä johtoaan, kun Sanni Päkkilä vapautti laidalta Mia Reinin läpi, mutta viime hetkellä pallo taisi pompata epätasaisella kentällä, ja Mian sijoitus meni hieman ohi maalin. Jakson lopulla Klubi sai pienen mylläkän aikaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta ONS:n puolustus sai siivottua pallon viime hetkellä lähes maaliviivalta pois. Näin tauolle lähdettiin oululaisten vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle Klubi sai myötätuulen selkänsä taakse, ja pallo liikkuikin pääasiassa oululaisten kenttäpuoliskolla jakson alun. Klubi pääsi muutaman kerran myös kohtalaisiin maalipaikkoihin, mutta ONS:n maalissa Liisa Rahkola poimi varmasti laukaukset ja keskitykset näppeihinsä.

Jakson edetessä ottelun tuomari Nina Laak tuntui kadottavan otteensa peliin; välillä sai pelata kovinkin sääntöjen vastaisesti, välillä taas ei saanut edes koskea vastustajaan ja pilli jo soi. Tästä johtuen kummankin joukkueen vaihtopenkeiltä alkoi kuulua tyytymätöntä murinaa valmentajien suusta. Tuomarin linjattomuus oli kuitenkin aika tasapuolista, joten tuomariin ei kumpikaan joukkue varmasti ollut tyytyväinen. Tuomarin toiminta alkoi johtaa myös koviin otteisiin, ja huoltajat ja jääpussit olivat tuttu näki kentällä pelin lopulla, ja ainakin yksi Klubin pelaaja joutui jättämään pelin kesken jääpussi nilkassaan.

Aivan ottelun viime hetkillä Liisa Rahkola törmäsi Klubi-hyökkääjään pahannäköisesti jääden makaamaan maahan. Liisaa huollettiin useamman minuutin ajan, ja laitalinkkinä viime pelien tapaan jälleen kerran kovan päivätyön tehnyt toinen maalivahti Anni Hassi ehti jo sovitella molarin paitaa päälleen. Loppujen lopuksi huoltotoimet auttoivat sen verran, että Liisa kuitenkin pystyi jatkamaan viimeiset minuutit, ja onnistui selvittämään muutaman tiukahkon tilanteenkin.

Viimein lähes kahdeksan minuutin lisäajan jälkeen Nina Laak vihelsi ottelun päättyneeksi, ja oululaiset saattoivat juhlia jo kuudetta vierasvoittoaan 0 – 1 lukemin. Oululaisten hahmoja, vain muutamia mainitakseni, olivat maalissa jälleen varmasti pelannut Liisa Rahkola, maalin laukonut ja muutenkin hyvin alakerrassa pelannut Lotta Juusola, Sanni Päkkilä, joka uurasti valtavan työmäärän alakerrassa Lotan toppariparina, sekä keskikentällä pelin moottorina toiminut Noora Ämmälä, jonka liike ja peliesitys kaikkineensa tuntuvat paranevan peli peliltä.

– Satunnainen katsoja

Yksi kommentti
Kommentoi »

  1. Hienoa tytöt. Tytöille ja valmennukselle iso kiitos. Jatkakaa samaan malliin niin suut sulkeutuu arvostelijoilla.

Kommentoi