Lehtitarjoukset

Viikonloppu oulufutiksen juhlaa

23.08.2009 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

Oululaiset joukkueet menestyivät hyvin tämän viikonlopun otteluissa. Kirkkaimpana tähtenä loisti tietysti AC Oulu, joka haki perjantaina 0-4 vierasvoiton Atlantiksen vieraana nousten hetkeksi Ykkösen piikkipaikalle. AC Oulun lisäksi Kakkosen FC OPA ja OPS-jp voittivat ottelunsa ja OLS pelasi maalittoman tasapelin. OPA otti 3-0 kotivoiton FC Vaajakoskesta ja OPS puolestaan haki 1-2 vierasvoiton JBK:n vieraana. Naisten puolella ONS voitti peräti 4-0 PIF:n ja B-tyttöjen SM-sarjassa ONS kukisti JyPK:n lukemin 4-1.

AC Oulu haki siis vakuuttavan voiton Atlantiksesta. Ottelun tähtenä tuikki Dominic Yobe, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Domicin lisäksi maalinteossa onnistuivat velipoika Donewell Yobe, Joonas Pennanen sekä Juha Majava. Atlantiksella oli pari vaarallista kavennuspaikkaa, mutta palloa ei saatu maaliin ja pisteet matkasivat Ouluun. AC Oulu oli hetken aikaa Ykkösen kärjessä, mutta Viikingit onnistui lauantaina voittamaan oman ottelunsa ja palasi parin pisteen turvin kärkipaikalle. AC Oulu jatkaa toisena kolmen pisteen erolla KPV:hen.

Kakkosessa hyökkäyspään harvennuksista kärsinyt FC OPA oli vahvistunut oululaisille jo aiemmilta vuosilta tutuksi tulleella Jeferson Piresillä, joka siirtyi loppukaudeksi lainasopimuksella OPAan Rovaniemen Palloseuran riveistä. Pires ei saanut RoPSissa vastuuta, joten paluu Ouluun oli varmasti mieluista myös miehelle itselleen, vaikka sarjataso vaihtuikin pari pykälää alemmaksi. Piresin lisäksi OPA hankki makedonialaisen hyökkääjäpelaajan Bunjamin Shabanin, joka on mm. Makedonian U19-joukkueen kapteeni. Shabani kävi myös IFK Mariehamnin testissä. Molemmat vahvistukset olivat vahvasti esillä lauantain ottelussa tehden maalin mieheen OPA:n voittaessa 3-0 ja pitäen näin lohkon kärkipaikan edelleen hallussaan.

OPS-jp haki 1-2 vierasvoiton JBK:sta ja pysyi vielä tiukasti mukana taistelussa noususta Ykköseen. Teemu Pähtilä vei vieraat johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla, mutta kotijoukkue onnistui tasoittamaan pelin toisella puoliajalla. OPS vei kuitenkin pisteet Alex Arinzen 1-2 maalilla, joka syntyi noin vartti ennen päätösvihellystä.

OLS pelasi puolestaan lauantaina maalittoman tasapelin VIFK:ta vastaan kotikentällään. Pistettä voidaan pitää kiitettävänä suorituksena, sillä VIFK on sarjataulukossa monta pykälää Luistinseuran edellä. OLS:llä on nyt kolme pistettä matkaa putoamisviivan yläpuolelle.

ONS otti puolestaan vakuuttavan 4-0 kotivoiton Naisten Ykkösessä. Brassipelureilla vahvistunut ONS on parantanut otteitaan viime aikoina ja on sarjataulukon keskivaiheilla.

ONS:n B-tytöt voittivat myös oman ottelunsa SM-sarjassa ja keikkuvat isojen tyttöjen tapaan omassa sarjassaan taulukon keskivaiheilla.

Sunnuntaina on vielä luvassa oulufutista yhden SM-sarjaottelun verran, kun OLS:n B-nuoret kohtaavat MP:n kotonaan.

4 kommentit
Kommentoi »

  1. Tosiaan OLS voitti vielä MP:n 1-0 B-junnujen SM-sarjassa.

  2. mainio juttu. mp pelasi 10 puolustajalla ja yhdellä hyökkääjällä. poissa kirkkaimmat tähtensä.

  3. Joo MP:llä oli kaikki jätkät poissa, eivätkä muutenkaan jaksaneet pelata. OLS:lla kaikki parhaat mukana ja voittivat 1-0. Harmi kun 3 pistettä tuli OLS:lle, onhan Luistinseura kuitenkin Oulun dominoiva ikäluokka B-junioireissa. Kyllä Tervaritkin (kai) vielä joskus (ehkä) B-SM:ssä pelaa!

  4. onko mielestäsi ols DOMINOIVA hehee

Kommentoi