Lehtitarjoukset

OPS-paitaan palaava Lauri Rönkkö täydentää maalivahtiosaston

22.12.2014 | Aihealue: Miehet

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen maalivahti Lauri Rönkön (29) kanssa. Isoveli Kalle Rönkkö siirtyi OPSiin jo aiemmin. Kokeneet Rönkön veljekset ovat OPS:ssa uuden tilanteen edessä, sillä yhteistä historiaa samassa joukkueessa pelaamisesta on pitkistä urista huolimatta niukasti.

– Kemissä on joskus oltu samassa joukkueessa, mutta minulla oli silloin polvi hajalla eli käytännössä ei olla, Lauri Rönkkö muistelee.

Nuorempi Rönkkö näkee kilpailutilanteen pelipaikasta oman veljen kanssa herkullisena.

– Molemmat haluavat pelkkää hyvää toiselle, joten kilpailussa ei ole mitään ongelmaa. Tämä on herkullinen asetelma, joka tekee hyvää meidän maalivahtiosastolle. Molemmat tsemppaavat toisiaan ja luonnollisesti tunnemme toisemme hyvin.

Lauri Rönkkö pelasi viime kaudella Kakkosta Tornion Pallo-47:n tolppien välissä. Kaudella 2012 hän torjui Ykkösessä Oulun Palloseurassa.

– Ääntä tulee harjoituksiin, toivottavasti Miikan (Juntunen) hallissa kestää seinät. Minulta nähdään tasaisuutta ja hyvää joukkuepelaamista. Tuon säpinää koppiin ja pidän vaatimustason korkealla, hän lupaa.

OPS-luotsi Erkki Paananen on tuntenut Lauri Rönkön nappulaikäisestä lähtien.

– Olen nähnyt hänen pelejä junioreista lähtien. Hän oli PS Kemin A-junioreissa maalissa, kun nousimme SM-sarjaan. Hän oli jo silloin joukkueen selkäranka. Tiedän hyvin sen asenteen ja pelinohjaamisen, mitä hän tuo meille. Hän on joukkuepelaaja isolla J:llä. Luotan molempiin Rönkköihin kuin vuoreen.

Lauri Rönkkö on Palloseuran 12 sopimuspelaaja.

Lauri Rönkkö
Maalivahti
17.9.1985, Kemi

Aiemmat seurat:
2014: TP-47
2013: IFK Luleå
2012: OPS
2011: TP-47
2010: TP-47
2009: PS Kemi
2008: PS Kemi
2007: PS Kemi
2006: PS Kemi
2005: PS Kemi

Kommentoi