Lehtitarjoukset

Tervareilla katastrofialku

22.09.2010 | Aihealue: Juniorit

B-poikien SM-sarja jatkui lauantaina Pietarsaaressa, jossa kohtasivat mitaleista taistelevat Jaro ja Tervarit. Tiukka ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon maalein 2-1 (2-0). Kuten numerotkin osoittavat, kotijoukkue hallitsi avausjaksoa ja vierailijat toista. Voittonsa ansiosta Jaro nousi kolmanneksi pisteen päähän Tervareista. HJK menee kaukana, mutta mitalitaistossa ovat mukana vielä ainakin TPV ja Inter, kun sarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

Ottelu Pietarsaaressa alkoi Tervareilta surkeasti ja avausjaksoa kuvaavasti, kun aloituspotkusta saatiin pallo ryssittyä vastustajalle ja 13 sekunnin kohdalla Jaro sai ensimmäisen kulmapotkunsa. Vaikka Tervareilla oli alkuminuuteilla yksi erinomainen maalipaikka, jonka vastustajan pakki siivosi maalin edestä, niin Jaro vei vastustajaansa mielin määrin. Jaro liikutti palloa, oli aloitteellinen, voitti kaikki ykkös- ja kakkospallot ja sai näin selkeän otteen pelistä. Tervarit juoksi pallon perässä, teki harhasyötöissä ja seisoskelussa kauden ennätyksensä eikä maailmanennätyskään kauas jäänyt. Virheet alkoivat kertautua, Jaro sai erikoistilanteita ja paine maalin edessä kasvoi. Jokainen pelaaja teki virheitä ja maalin edessä tehtyinä ne näkyivät taululla. 13. minuutilla Jaro sai vapaapotkun reilusta kahdestakymmenestä metristä, joka ammuttiin muurin ohi verkon perille. Pari minuuttia myöhemmin Jaro voitti oman maalipotkunsa jälkeen ilmaisen pallon keskiympyrässä, syöttö linjan taakse lähelle maalia, josta helpolla nostolla 2-0. Molemmat maalit olivat täysin ansaittuja loistavasti aloittaneelle kotijoukkueelle ja todellisia lahjoja vierailijalta. Äänekkäiden keskustelujen jälkeen Tervaritkin alkoi pikku hiljaa päästä tasolleen. Avausjakson lopulla Tervarit loi pari todellista namupaikkaa saamatta palloa kuitenkaan maaliin asti. Taukotulos 2-0 kuvasi hyvin avausjaksoa.

Tauolla koppi oli täynnä hiljaisia pelaajia, pettymys oli suuri. Olimme kuitenkin päässeet taisteluun mukaan ja sovimme yksinkertaisesti, että siitä jatketaan. Tiesimme pystyvämme takaa-ajoon, mutta riittäisikö aika olisikin jo kokonaan toinen asia.

Toinen jakso olikin Tervareilta oman tasoista pelaamista. Aloimme voittamaan kaksinkamppailuja, syöttöpelimme parani paljon ja saimme kunnon painetta Jaron päätyyn. Kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia, pääsimme hyvään vastahyökkäykseen keskialueen riistosta. Kovasti tasoaan nostanut keskikenttämme toimi kuten opetetaan. Tuure Siira pelasi pallon pystyyn Matias Ojalalle, joka vapautti Aleksi Haipuksen läpiajoon. Jaro-topparin liuku jaloille, ansaittu rangaistuspotku ja Ojala laukoi pallon maaliin. 2-1 ja peliä oli vielä jäljellä reilut puoli tuntia. Saimme vastustajasta kunnon otteen, mutta Jaro puolusti hyvin eikä vaarallisia maalipaikkoja saatu luotua kuin muutama. Paras paikka tuli Aapo Heikkilälle, joka ampui pallon läpiajonsa päätteeksi takatolpan kautta ohi. Pallo pyöri useaan otteeseen vaarallisilla paikoilla, mutta pallo pomppi vastustajalle eikä tasoitusta saatu aikaan. Loppuvihellyksen jälkeen kentällä oli riemuitseva kotijoukkue ja pettynyt vierailija.

Jarosta tiedettiin kaikki tarvittava, sillä joukkue kohdattiin harjoituskaudella kolmeen kertaan. Tasaiset ottelut, Jaron muutama hyvä yksilö, pelitapa ja vahva vire oli hyvin tiedossa. Ottelun alku on monesti ollut Tervareiden vahvuus, mutta jostain syystä tällä kertaa siinä kävikin toisin päin. Jaro ratkaisi ottelun ensimmäisen vartin aikana. Vielä kopissa kaikki vaikutti hyvältä, sen jälkeen ei oikein mikään. Pettymys ja opetus pysyvät toivottavasti mielessä koko viikon, jotta tulevana sunnuntaina lataus saadaan alusta asti näkymään myös kentällä. Aina ei onnistu, vaikka miten haluaisi ja nyt liian moni pelaaja aloitti alle tasonsa. Kuinka paljon resuiset harjoitusviikot vaikuttavat on tietysti pelkkää arvailua, mutta toivottavasti harjoituksiin saapuu tällä viikolla hyvällä jalalla ja virkeällä päällä olevia pelaajia. Monet rasitukset, sairastelut ja loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet valmistautumista koviin peleihin. Tiivistahtinen sarja ei anna yhtään anteeksi, mutta vielä pitäisi jaksa kolme viikkoa ja yhtä monta peliä. Panosta loppuihin otteluihin ainakin riittää; Tervarit kohtaa vielä sarjanelosen TPV:n ja -viitosen Interin sekä putoamistaistelussa mukana olevan Ilveksen.

Jos Pietarsaari oli lauantaina Tervareille huono paikka vierailla, niin sunnuntaina saimme samassa paikassa makeaa mahan täydeltä, kun seuramme B2-joukkue hoiti nousukarsinnat tyylillä ja nousi ensi kaudeksi I-divariin. Loistava suoritus koko joukkueelta, jossa on koko kauden pelannut myös runsaasti B1-pelaajia. Hienoa työtä Juho Jaakola, Jouni Eskola, pelaajat ja taustat. Ja erityismaininta täytynee antaa viisi maalia Jaro2:sta vastaan tehneelle “Sumelle”. Seurallamme oli yhteinen tavoite nostaa B1 SM-sarjaan ja pitää se siellä sekä nostaa B2 I-divariin. Kun näinkin haasteellinen tavoite täyttyy, on pakko olla todella tyytyväinen.

SM-sarja jatkuu tulevana sunnuntaina, kun Inter Turusta saapuu Heinäpään tekonurmelle. Taistelu kirsikasta kakun päälle jatkuu 26.9. klo 13 alkaen.

Tervetuloa!

-Rane-

Kommentoi