Lehtitarjoukset

AC Oulu hävettävän huono Turussa

22.09.2010 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

AC Oulu pelasi surkean ottelun Turussa TPS:n vieraana häviten ottelun peräti 5-0. Heti ottelun alusta lähtien joukkue pelasi epävarmasti ja harhasyöttöjä tuli etenkin keskikentällä aloittaneelle Donewell Yobelle, Jarkko Hurmeelle sekä Dominic Yobelle erityisen paljon. Keskikentän pohjalla aloitti Juho Meriläinen ja kuten lukemat osoittavat, ei valmentaja Juha Malisen valinnat avauksen miehistöksi menneet aivan putkeen. Koko puolustuslinja oli aivan kuutamolla ja Niko Kukka katseli kahta maalia löysin rantein vieressä lönkötellen tekemättä elettäkään ottaakseen oman miehensä kiinni. Mika Nurmelan poissaolo oli selkeästi katastrofi, eikä joukkue pystynyt ilman Nurmelaa mihinkään. Pisteitä ei ottelusta etukäteen juuri odotettu, mutta maalieron heikkeneminen peräti viidellä osumalla on anteeksiantamatonta ja amatöörimäistä erittäin tiukassa sarjatilanteessa. AC Oulun maaliero on illan ottelun myötä -13 maalia eli liigan huonoin.

AC Oululla oli ottelussa hyviä paikkoja, mutta tilille tuli vain tolppa, pari maaliviivalta pelastusta ja yksi paitsiomaali. Surkea puolustustyöskentely kuitenkin kostautui karvaasti.

Ottelun karmein virhe sattui Dominic Yobelle, joka söytti TPS:n toisen maalin. Yobe antoi alaspäin pitkän syötön, joka suuntautui suoraan TPS:n pelaajalle. Verkko heilui ja selkäranka taisi katketa siihen paikkaan.

Malinen kokeili toisella jaksolla Hurmeen nostamista vasemmaksi laitahyökkääjäksi, mutta kokeilu ei tuottanut mainittavaa tulosta, vaikka Hurme kertaalleen pääsikin nokikkain TPS:n maalivahdin kanssa. Vaihdosta tulivat tauolla kentälle Davor Celic ja Ethie Sousa, jota monet odottelivat jo avaukseen Juho Meriläisen tilalle.

Ottelun ainoa positiivinen anti oli nuoren Joni Mäkelän saama viisitoistaminuuttinen kentällä. Veikkausliigan taso ei kuitenkaan ole niin päätähuimaava, etteikö lupaavien nuorten pelaajien pitäisi pystyä pysymään vauhdissa mukana.

Poikkeuksellisesti nähtiin hyvää tuomarityöskentelyä ainakin päätuomarin osalta, sillä Jouni Hyytiä vihelsi hyvän ottelun, vaikka jättikin Donewell Yoben ilman keltaista korttia varsin törkeästä taklauksesta ensimmäisellä puoliskolla.

AC Oulu vois hyvin korvata 9 euroa URHOtv:n nettilähetykseen rahojaan tuhlanneilla katsojille, sillä niin surkea oli joukkueen esitys keskiviikkona.

Maalieron huonontumisen seurauksena AC Oulu tippui yhden sijan sarjataulukossa ja lisää tippumista voi olla luvassa maanantaina, kun pari pistettä AC Oulun takana majailevat IFK Mariehamn ja JJK kohtaavat toisensa.

AC Oulu pelaa seuraavan ottelunsa vasta reilun viikon kuluttua 3.10. Tuolloin Castreniin saapuu vieraaksi VPS. Nähtäväksi jää saako parin ottelun ajan kestänyt varsin kehno pelivire jatkoa.

Kommentit on suljettu.