Lehtitarjoukset

AC Oulu vei paikallistaiston heikollakin esityksellä

22.06.2011 | Aihealue: Miehet, Pääuutinen

OPS:n ja AC Oulun välienselvittelystä ei tullut elämää suurempaa jalkapallonäytöstä, sillä ottelu oli alusta saakka tuskaista puurtamista. Molemmat joukkueet hermoilivat selvästi ja Ykkösen kärkikahinoissa viihtyvä AC Oulu jopa enemmän. Ottelun ainoa maali oli yksinäinen valonpilkahdus koko puuduttavassa ottelussa. Mika Nurmela peippaili rankkualueella ja nosti pallon Joonas Pennaselle, joka tykitti pallon suoraan ilmasta verkkoon toisen puoliajan puolivälin kieppeillä. Vaikka Juha Malinen vakuutti pelin olevan vain peli muiden joukossa, irtosi häneltä ja muulta AC Oulun valmennysryhmältä riemukas voitontanssi heti loppuvihellyksen jälkeen.

OPS pääsi pelaamaan ensimmäisen puoliajan myötätuuleen ja se myös näkyi. AC Oulu oli kirjaimellisesti tuuliajolla, sillä se ei tainnut saada yhtään maalipaikkaa ennen taukoa. AC Oulun hyökkäyksiinlähtö oli varsin merkillistä, sillä palloa yritettiin ilmassa kovaan vastatuuleen 168 senttisen Randy Edwini-Bonsun päähän yhtään kertaa siinä onnistumatta. OPS sen sijaan toi palloa ajoittain nätisti maata pitkin ja AC Oulun maalia vartioinut Jeremy Vuolo saikin venyä yhteen paraatipelastukseen, kun OPS-hyökkäys pääsi laukomaan tulisesti pilkun kohdalta. OPS johto ensimmäisen puoliajan jälkeen ei olisi ollut vääryys.

Ottelun toiselle puoliajalle AC Oulu pääsi hyökkäämään myötätuuleen ja jatkoi hyökkäämistä korkeiden pallojen avulla, eikä hyökkäyksistä meinannut tulla vieläkään mitään. Välillä palloa maltettiin pitää maassa ja yleisössä jo innostuttiin, että jokohan peli alkaisi rullaamaan, mutta sitten ilmapallot astuivat taas mukaan kuvioon. AC Oulun puolustuslinja pelasi erittäin hermostuneen ottelun ja harhasyöttöjä tuli enemmän kuin syöttöjä omille. Harhasyöttökuninkaina kunnostautuivat Lassi Nurmos, Janne Hietanen ja Juha Majava. Edes sivurajaheittoja ei saatu omille, ei sitten millään.

OPS:n kapteeni Augustine Jibrin pelasi kelpo ottelun puolustuksen keskustassa pitäen vikkeläjalkaisen Edwini-Bonsun pääpiiirteittäin aisoissa. AC Oululle olisi nopeasta kanadalaiskärkimiehestä huomattavasti enemmän hyötyä, jos hänelle saataisiin pelattua juoksupalloja maata pitkin. Muutamaan otteeseen siinä onnistuttiin, mutta pallot pelattiin laitoihin, jolloin yksinäinen kärkimies ajautui huonoon kulmaan, eikä tulosta syntynyt.

OPS yritti lopussa tulla tasoihin ja saikin AC Oulun rankkualueelle muutaman vaarallisen hässäkän onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Näin pisteet valuivat AC Oulun plakkariin.

Ottelua seurasi yli 3400 katsojaa, mutta katsojat eivät päässeet rahoistaan eroon, vaikka kuinka yrittivät. Kioskissa myytiin vain kahvia ja pullaa, minkä lisäksi ainoa makkaranmyyntipiste oli aurinkokatsomon ylälauteilla.

Raatin suunnittelijoille on tullut eräs pieni lapsus ja se on pääkatsomon käytävä. Käytävä on erittäin ahdas, kun väki jonottaa vessaan tai myyntikioskeille. Ehkäpä olisi kannattanut muistaa, miksi niitä Raksilan jäähallin käytäviä aikoinaan laajennettiin.

AC Oulu jatkaa Ykkösen kakkospaikalla, sillä myös FC Lahti voitti oman ottelunsa keskiviikkona. OPS on puolestaan sarjataulukossa seitsemäntenä jo yhdeksän pistettä kärkikaksikosta.

Ottelun ainoan maalin voi katsoa YLE Areenalta. Maali näkyy noin kymmenen minuutin kohdalla.

5 kommentit
Kommentoi »

  1. Voihan vide mitä skeidaa tulee tuutin täydellä italialaisten nettisivulla. Malinen haukkuu OPSin olevan 2 vuotta vanha ja selvä kakkonen. Italialaiset sitten ovat kaikkien suosikkeja suomalaisessa kaupungissa, ehe ehe.

    Ei muuta kuin konkkaan lattarit ja suomalaiset OPS ja OTP takaisin fudiskartalle!

  2. eiköhän se ollut kuitenkin Mononen, joka niitä pitkiä palloja ja harhasyöttöjä räiski?

  3. Ihmettelen kyllä tämän Monosen hankintaa… samantyyppinen pelaaja kuin Meriläinen johon ennenmin kannattaisi panostaa. Kyllä Meriläisen kannattaa hakeutua muualle jos aikoo vielä kehittyä. Luottamusta ei täältä näytä irtoavan.

  4. Koko alakerta oli Vuoloa lukuun ottamatta aivan puhdasta skeidaa. OPS:n riveistä Jibrini kelpaisi kyllä AC Oulullekin.

  5. Onkohan malisen aika jo ohitse? Liiana monta vuotta samaa sösseilyä. ops peli oli alle kaiken arvostelun vaikka voitto tulikin. Johki savvoon sopisi hyvin essiintymmään. tosipelit alkavat vasta syyskierroksella.

Kommentoi