Lehtitarjoukset

Reipas hallitsi – OLS teki maalit

22.05.2011 | Aihealue: Juniorit

A-nuorten SM-karsintasarja ylitti OLS:in osalta jo puolen välin, kun joukkueemme matkasi Lahteen kohtaamaan FC Reippaan. Peli pelattiin aurinkoisella Kisapuiston tekonurmella ja oman mausteensa tapahtumaan antoi vierailu Kuninkaan eli Jari Litmasen patsaalla ennen peliä. OLS otti jo viidennen voittonsa kuudesta pelistä kurinalaisella ja tiiviillä puolustuspelaamisella. Joukkueen yhtenäisyys ja työmoraali sai kehuja myös ottelua seuranneelta poikien maajoukkuevalmentaja Ilkka Mäkelältä.

Ottelun alku pelattiin tunnustelevaa peliä, jossa molemmat joukkueet hakivat asetelmia. Reipas hyökkäsi nopeasti laitojen kautta ja pyrki sieltä keskityksiin maalille. Peri kertaa nopea puolenvaihto avasikin laiturille nousupaikan, mutta joko viimeinen syöttö tai laukaus oli epätarkka. OLS pääsi vähitellen paremmin peliin mukaan ja noin kymmenen minuutin kohdalla Mooses Moilanen keskitti maalille, mutta Marcus Kåla yhdessä Veini Rikkisen kanssa eivät saaneet ohjattua palloa avopaikasta sisään.

Tämän jälkeen Reipas otti pelistä enemmän otetta ja pakotti taas loisto-ottelun pelanneen Juhani Pennasen pariin hyvään torjuntaan. Sitten pelissä kävi kuten usein käy: keskialueen pallonriiston jälkeen Mooses Moilanen pelasi ovelan syötön topparin taakse tutkaparilleen Veini Rikkiselle, joka ehti palloon ennen Reippaan maalivahtia ja siirsi pallon riemukkaasti verkkoon, 0-1. Tässä vaiheessa oli pelattu 23 minuuttia.

Reipas nosti prässiään entisestään ja haki ratkaisuja ehkä hieman suoraviivaisemmin. Tiukimman tilanteen Juhani Pennanen torjui kasvoillaan, kun kotijoukkueen hyökkääjä pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Jakson loppu oli tasaisempaa keskialueen peliä ja tauolle mentiin vieraiden johdossa.

Toiselle jaksolle teimme alakertaan pieniä muutoksia, jotta Reippaan peli ja nimenomaan puolenvaihdot saataisiin paremmin estettyä. Jakson alku oli edelleen tasaista vääntöä, OLS:in parhaat paikat tulivat pallonriistoista hyökkäyspäässä tehdyn prässin seurauksena. Viimeinen päättäväisyys puuttui ja maalit jäivät näkemättä. Reipas pyrki edelleen varsinkin vasemman laitansa kautta tilanteisiin ja juniorimme Aleksi Lappalainen saikin tehdä pakkina töitä ainakin parin pelin edestä. Pari kertaa Reipas pääsi vetopaikkaan, mutta Juhani Pennanen hoiti tilanteet varmasti.

Noin tunnin kohdalla hetkeä aiemmin vaihdosta tullut Sami Kuronen riisti jo menettämänsä pallon vastustajalta ja laukoi n. 20 metristä pallon kotijoukkueen maalin alanurkkaan. Tilanne oli esimerkki siitä, miten loppuun asti pelaamalla maaleja voi syntyä! Tämän jälkeen kotijoukkueen oli pelattava isommalla riskillä ja nostettava pelaajia ylemmäs. Se painoikin OLS:in täysin puolustuskannalle, mutta alakerta yhdessä Pennasen kanssa kesti hyvin. Lähimpänä maalia Reipas kävi n. 80 minuutin kohdalla, kun pallo jo ohitti Pennasen, mutta maaliviivalta sen pelasti Aleksi Lappalainen. Tämän jälkeen kotijoukkueen pusero vaikutti hieman tyhjenevän ja lopussa tilanteet jäivätkin vähiin. Vierailla oli muutama hyvä paikka vastahyökkäykseen, mutta viimeinen terävyys puuttui ja tilanteet päätyivät ”höynän” pelaamiseen vastustajan alueella. Lähimpänä oli Lauri Lilleberg, joka puski Sami Kurosen keskityksestä hieman ohi maalin. Toinen tilanne tuli maajoukkuevalmentajankin kehumalle Justus Tiirolle, jonka laukauksen Reippaan maalivahti torjui.

Ottelu oli joukkueemme osalta todellista taistelua joka pallosta. Jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon joukkueen puolesta. Keskialueella Marcus Kåla teki taas valtavan määrän töitä. Teemu Lukkari rauhoitti puolustuksen pelaamista siirryttyään tauolla alakertaan. Peli ei ollut silmiä hivelevän kaunista, mutta olimme tehokkaita oikeilla alueilla eli maalien edessä. Pelin jälkeen tulos on se mikä merkitsee. Nyt joukkue jää pelien osalta maaottelutauolle, Juhani Pennanen lähtee edustamaan Suomea Portugaliin. Seuraavaksi kohdataan Helatorstaina Heinäpäässä HJK, jonka kaikki pelaajat omaavat maajoukkue-statuksen. Silloin on mukava nähdä, miten pohjoisen pojat pärjäävät Suomen absoluuttisia huippuja vastaan.

-Matti

Kommentoi