Lehtitarjoukset

OLS B niukkaan taisteluvoittoon

22.05.2010 | Aihealue: Juniorit

OLS B jatkoi voittoputkeaan B-nuorten SM-karsintasarjan ottelussa Turun Palloseuraa vastaan lukemin 1-0. Kauniissa ja hieman tuulisessa säässä pelatun ottelun ratkaisi liigassa tänä vuonna debytoinut Joni Mäkelä ottelun 35 minuutilla.

Ottelu alkoi TPS:n karvatessa aggressiivisesti ja turkulaisten hallitessa lievästi ottelun alkua. Meillä oli vaikeuksia saada peliämme käyntiin ja heti jakson alussa TPS saikin avopaikan pelaajan päästessä puolittaiseen läpiajoon. Tilanteessa pidemmän korren vei kuitenkin maalivahtimme Juhani Pennanen. Juhanin torjuntoja tarvittiinkin ensimmäisellä jaksolla useammin, sillä TPS:llä oli kolme selkeää läpiajoa jakson aikana. Myös oma pelimme alkoi ottelun edetessä parantua ja ensimmäinen vaarallisempi vierailu TPS:n maalilla oli 8. minuutillla kun Samuli Hallikainen pelasi seinäpelin laidassa Vesa Verrosen kanssa, mutta syöttö maalin eteen ei tavoittanut aivan omaa pelaajaa. Vaarallisimmat tilanteet syntyivät Juhani Pennasen noeista avauksista myötätuuleen. Ensin Vesa Verronen pääsi irtaantumaan ja puskikin jo ohi vastaantulleen ja Vesan jyränneen maalivahti Henri Forströmin, mutta pallo ohi maalin. Myöhemmin sama toistui Tuukka Lappalaisella, mutta nosto yli maalivahdin samalla myös yli maalinkin. Läpiajojen lisäksi TPS sai usein pelattua pallon puolustuslinjamme taakse, mutta tilanteet hoiti Juhani Pennanen hyvin ajoitetuilla vastaantuloillaan.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin 35 minuutilla. Ensin pallo pomppi rankkarialueella kulman jälkitilanteessa ja päätyi lopulta TPS-pelaajan käteen noin metri alueen ulkopuolella keskeltä maalia. Pallon taakse asettui mm. Joni Mäkelä ja Jere Moilanen. TPS maalivahti asetti muurin hieman erikoisella tavalla ja kaiken lisäksi asettui itse muurin taakse. Jeren astellessa Ronaldomaisesti taaksepäin sijoitti Joni pallon tarkasti tolpan juureen. Selkeä virhe maalivahdilta ja hyvä oivallus Jonilta käyttää se hyväksi.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. TPS karvasi aggressiivisesti ja me yritimme pitää palloa. Tuomarilinja oli vielä selkeä antaen mahdollisuuden pelata myös kovaakin ja se herätti tunnekuohuja varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla pidimme pään kylmän ja puolustimme hieman tarkemmin taidolla ja välillä myös tuurillakin. Pallokontrolli oli ehkä hieman meillä ja saimmekin luotua muutaman maukkaan tilanteen vastahyökkäyksistä. Varsinkin Samuli Hallikaisen laidalta tuli pari tilannetta, joissa molemmissa Vesa Verrosen ratkaisut menivät yli maalin. Hyvä kontrolli näkyi myös siinä, että TPS sai ainoastaan yhden vaarallisemman tilanteen jakson aikana. Kulman jälkitilnateesta pallo jäi pyörimään rankkarialueen rajalle ja useamman yrityksen jälkeen kauempaa lähteneen laukauksen ohjasi TPS-pelaaja maalin edestä noin metrin ohi maalin.

TPS oli hyvää ja vahvaa jalkapalloa pelaava joukkue sarjasijoituksestaan huolimatta, joten on syytä olla tyytyväinen pisteisiin. Vielä on viisi peliä jäljellä ja niistä yhden pelin voittamalla saisimme saavutettua asettamamme tavoitteen. Se olisi tältä joukkueelta todella hatunnoston arvoinen suoritus. Tänäänkin muutama pelaaja nosti tasoaan ja taisteli todella vahvasti. Vielä kun opimme lukemaan peliä paremmin ja reagoimaan paremmin tilanteisiin, saamme myös kakkospallot joukkueellemme. Tänäänkin liian usein kaksinkamppailuihin kyllä mentiin, mutta irtopallot jäivät useammin vastustajalle.

Matka jatkuu kohti seuraavaa ottelua Myllykoskella ensi lauantaina 29.5. Seuraavan kerran OLS pelaa Oulussa keskiviikkona 9.6. klo 18.00 Heinäpään nurmella hyvin kauden aloittanutta FF Jaroa vastaan. Joko silloin sarjapaikka olisi varmistettu?

– Tomppa –

Kommentoi